Czyli nasze maszyny (jak również np. krasnoludzkie) też dostają po dupie od sztormówy.Page 111 – Storm Banner
Add “One use only”. Change the start of the third sentence to
“All shooting attacks that don’t use BS [...]”.
Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Skaveńskie Q&A
zmienili
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
dodali też że na magiczne:(
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Taka rozkmina.
Skaveni grają w sojuszu z inną armią. Jednostka przeciwnika obrywa czarem z Shadow obniżającym T o d3. W wyniku działania czaru T oddziału spada do 1. W tym momencie gracz skaveński rzucza Withering trwale obniżający T oddziału a w przypadku gdy ten spadnie do 0 eliminuje oddział z gry.
Jak rozpatrywać skutki zaklęcia?
a) T oddziału spada do zera i bye bye
b) czar nie działa ponieważ w opisie poprzednio rzuconego zaklęcia jest adnotacja że T nie może spaść do zera
c) może czar skavenów obniży T z profilu a nie liczoną po rozpatrzeniu efektów z Shadow
d) inna opcja
Jakieś pomysły?
Skaveni grają w sojuszu z inną armią. Jednostka przeciwnika obrywa czarem z Shadow obniżającym T o d3. W wyniku działania czaru T oddziału spada do 1. W tym momencie gracz skaveński rzucza Withering trwale obniżający T oddziału a w przypadku gdy ten spadnie do 0 eliminuje oddział z gry.
Jak rozpatrywać skutki zaklęcia?
a) T oddziału spada do zera i bye bye
b) czar nie działa ponieważ w opisie poprzednio rzuconego zaklęcia jest adnotacja że T nie może spaść do zera
c) może czar skavenów obniży T z profilu a nie liczoną po rozpatrzeniu efektów z Shadow
d) inna opcja
Jakieś pomysły?
oddzial spada.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Działa.
Ale wbrew pozorom nie jest takie uber, po pierwsze tylko na parówki, po drugie czary trzeba wylosować, po trzecie oba muszą wejść i po czwarte z shadowa trzeba obniżyć 2 lub 3.
Mala szansa.
To już WoCh ma lepsze kombo z Shadow +Nurgle a i tak mało jest osób które tak grają. Po prostu za mało to prawdopodobne szczególnie przy ogarniętym graczu który nie pozwoli sobie wpuścić czegoś takiego.
Ale wbrew pozorom nie jest takie uber, po pierwsze tylko na parówki, po drugie czary trzeba wylosować, po trzecie oba muszą wejść i po czwarte z shadowa trzeba obniżyć 2 lub 3.
Mala szansa.
To już WoCh ma lepsze kombo z Shadow +Nurgle a i tak mało jest osób które tak grają. Po prostu za mało to prawdopodobne szczególnie przy ogarniętym graczu który nie pozwoli sobie wpuścić czegoś takiego.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
ale zawsze można spróbować a nuż wyjdzie dwa razy IF
a czar z shadowa to RIP więc jest szansa że zostanie do następnej fazy czyli druga próba możliwa

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie twierdze że nie ma szansy tylko że jest zbyt mala by na tym opierać taktykę.
Już lepiej liczyć na if na 13stce i dużo na 4k6
Już lepiej liczyć na if na 13stce i dużo na 4k6

trzeba by grać z idiotą by nie rozproszył tego we własnej fazie magii.krystian1wielki pisze:a czar z shadowa to RIP więc jest szansa że zostanie do następnej fazy czyli druga próba możliwa
Spoko. Nie ma to być ubercombo wygrywające bitwy
Akurat nam wyszła taka sytuacja w klubie i kminimy jak ją rozwiązać.

Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
pamiętajmy że mamy element losowości - nie trzeba grać z idiotą żeby czar nie został rozproszony - wystarczy beznadziejny rzut 

a nie było w tym dziale żadnej ogólnej galerii? 

http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria