Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Marian
Chuck Norris

Re: Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011

Post autor: Marian »

Paladyn pisze:Dziękuje za turniej. Bylo naprawdę fajnie. Wiwat TK (nareszcie)

Wygrałem dzięki kawalerii wężowej....
Paladyn pisze: Pozdrawiam Artur Jr.

@karlito :wink:
karlito pisze:Proszę w wypowiedziach odnośnie posta Artura S. Jr. nie używać liczby mnogiej bo to jest wypowiedź jednej osoby.
Ja mam wrażenie że te wszystkie wypowiedzi są jednej osoby :wink: szkoda tylko że pan AS sam sobie nie odpowiada na posty z różnych kont, tak jak to już ktoś robił :P ale w sumie jak ma sie ich aż tyle to można sie pogubić 8)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, o 15:48 przez Marian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

BUAHAHAHAHAHAHAHAHA człowieku o czym ty mówisz tooootaj do mnie teraz :?: :!: :!: #-o Ja i Paladyn to dwie te same osoby... BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.... rozjebałeś mnie tym tekstem bez kitu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

mnie przekonał capslock

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

nie chodziło mi o ciebie karlito :) do twojego posta tylko nawiązałem bo pasował mi do tego co chciałem napisać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

A to spoko, teraz już rozumiem o co Ci chodziło :wink: Muszę jednak przyznać że mnie rozbawiłeś do łez w pierwszej chwili :D

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Dębek pisze:Jeszcze jedna rzecz. Mam znajomego, gra dwarfami i do zeszłego tygodnia nie rozumiał po co ten cały Euro CS i tego typu bzdety. Zmienił zdanie, gdy mu w pierwszej turze zeszło kowadełko od prostego połączenia dwellersy+powerscroll. Musiałem mu wytłumaczyć, że kowadło, jako maszyna oblewa z automatu wszystkie testy. Zmartwił się. Potem jeszcze przedstawiłem mu wizję grania na 2800 przeciw armii składającej się z vampira lorda z fencerblades, MoBa, hełmem, 4 levelem,charmed schieldem, małego vampira biegacza z całym shadowem i power scrollem (pitka na kowadło), bsbka z drakenhofem, 4x 40 guli, 40 gwardii i 3 stadkami po 5 nietoperzy. Znów się zmartwił.
IMO jeśli, ktoś nie zdaje sobie sprawy z tego, co bez ograniczeń można potencjalnie wystawić, to nie powinien zabierać głosu. :mrgreen:
Nie do konca czaje w czym problem. Owszem, VC moze cos takiego wystawic, DE moze pendantowca na skrzydlatym koniu i dwie hydry, kraski i emp park artylerii + twarda piechota, HE BoS + BoH + WL, skavy abomki + WLC - etc, etc.
W czym problem?
Podejscie "zwarzywimy wszystko to sie bedzie fajnie gralo" przypomina mi olimpiade z ktorej wykluczono za wysokich, za niskich, szczerbatych, wprowadzono minimalna wage 120 kg, maksymalna 125kg, spieto nogi kajdankami i na dodatek ujednolicono zasady kazdej dyscypliny na ile sie dalo.
Owszem, uscislenia sa niezbedne. Pewne poprawki systemu mozna przyjac w celu usprawnienia gry turniejowej - VLoS czy lookouty, liczenie VP. Ale nigdy nie zrozumiem powodow ciecia pod jedno kopyto, nie patrzac na specyfike armii.
Chetnie bym posluchal jakichs argumentow poza "jestes guuupi", "bo tak jest lepiej", "bo balans GW jest zly", "bo sie nie znasz" :lol2: Sek w tym, ze nie spotkalem obroncy euro chetnego do rozmowy o zasadnosci niektorych zmian, zawsze i wszedzie flame.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Vallarr pisze:
Dębek pisze:Jeszcze jedna rzecz. Mam znajomego, gra dwarfami i do zeszłego tygodnia nie rozumiał po co ten cały Euro CS i tego typu bzdety. Zmienił zdanie, gdy mu w pierwszej turze zeszło kowadełko od prostego połączenia dwellersy+powerscroll. Musiałem mu wytłumaczyć, że kowadło, jako maszyna oblewa z automatu wszystkie testy. Zmartwił się. Potem jeszcze przedstawiłem mu wizję grania na 2800 przeciw armii składającej się z vampira lorda z fencerblades, MoBa, hełmem, 4 levelem,charmed schieldem, małego vampira biegacza z całym shadowem i power scrollem (pitka na kowadło), bsbka z drakenhofem, 4x 40 guli, 40 gwardii i 3 stadkami po 5 nietoperzy. Znów się zmartwił.
IMO jeśli, ktoś nie zdaje sobie sprawy z tego, co bez ograniczeń można potencjalnie wystawić, to nie powinien zabierać głosu. :mrgreen:
Nie do konca czaje w czym problem. Owszem, VC moze cos takiego wystawic, DE moze pendantowca na skrzydlatym koniu i dwie hydry, kraski i emp park artylerii + twarda piechota, HE BoS + BoH + WL, skavy abomki + WLC - etc, etc.
W czym problem?
Podejscie "zwarzywimy wszystko to sie bedzie fajnie gralo" przypomina mi olimpiade z ktorej wykluczono za wysokich, za niskich, szczerbatych, wprowadzono minimalna wage 120 kg, maksymalna 125kg, spieto nogi kajdankami i na dodatek ujednolicono zasady kazdej dyscypliny na ile sie dalo.
Owszem, uscislenia sa niezbedne. Pewne poprawki systemu mozna przyjac w celu usprawnienia gry turniejowej - VLoS czy lookouty, liczenie VP. Ale nigdy nie zrozumiem powodow ciecia pod jedno kopyto, nie patrzac na specyfike armii.
Chetnie bym posluchal jakichs argumentow poza "jestes guuupi", "bo tak jest lepiej", "bo balans GW jest zly", "bo sie nie znasz" :lol2: Sek w tym, ze nie spotkalem obroncy euro chetnego do rozmowy o zasadnosci niektorych zmian, zawsze i wszedzie flame.
+1 =D>

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

bo nie ma sensu wchodzić w dyskusje. pograj sobie ten pure 8ed. i zobaczysz jak szybko gra Ci się znudzi i jak szybko koledzy stwierdzą ze mają w dupie. z tego stanu juz tylko prosta drgoa do Yu-gi-oh karcianego - tam tez jest fajnie:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Doprawdy, urzekła mnie Twoja historia :)

Euro o ile się nie mylę zostało wymyślone by gracze z różnych krajów mogło sobie pograć w drużynówkę. Przy czym pokierowano się dziwną logiką:
- magia za mocna: obetnijmy magię
- antymagia za mocna: obetnijmy antymagię
- duże oddziały za silne: obetnijmy oddziały (przy czym takie same obostrzenia dotknęły Skaveny i Krasnoludy, tak ten oddział 41 slavów to za wiele dla każdego przeciwnika, na Sigmara! jak to pokonać??? Z kolei Wysokie Elfy są w tym względzie mniej ukarane)
- machiny wojenne za silne: tak - obetnijmy maszyny (w końcu oslabiliśmy oddziały to po co komu tyle maszyn)
- strzelanie BS za silne (!): obetnijmy strzelanie, przy czym dostało się tak samo WE jak i orkowym łucznikom (rozumiem że 46 orkowych łuczników roznosi w perzynę wszystko na stole)
- no i oczywiście ponieważ obcięto oddziały, strzelanie i magię to też trzeba było obciąć lekko potwory (bo nie byłoby już tak łatwo je załatwić).

No i wizja krasnali drżących przed wampirem z power scrollem zdejmującym kowadło: bezcenne, za wszystko inne możesz zapłacić kartą mastercard.

Trzeba było go oświecić: bierzesz kilka niszczarek, słoneczko zapewne jednorazowe, jak zniszczy kowadełko to reszta armii bezpieczna, bo przy ich antymagii i strzelaniu i dużych klockach to cokolwiek do nich doczłapie to będzie tak pokiereszowane, że będzie zdolne co najwyżej podrapać i poślinić gromrilowy pancerz.

I to wszystko wymyślono na 2400 na format jednych mistrzostw międzynarodowych. Aby gracze z różnych krajów mogli powystawiać swoje słabsze armie, i aby gracze słabsi miele jakieś szanse z najlepszymi i aby przy parowaniu każdy wiedział czego się spodziewać.

Jak ktoś lubi grać na euro: nie mam nic przeciwko, gra się zdecydowanie łatwiej (co prawda restrykcyjnie jak diabli ale co tam - Korwin by dostał zawału widząc, że pewne środowisko dla funu samo się tak "opodatkowało", że już bardziej chyba nie można), do tego gra jest bardziej sędziowsko opanowana i zbilansowana (nie da się temu zaprzeczyć). Więc plusów jest wiele. Tylko, że moim zdaniem nudzi się to szybko. Ciągle jest ten sam standard. W końcu człowiek szlifuje tę rozpiską na 2400 do granic wytrzymałości ;) Rozumiem, że powtarzanie takich samych formatów w nieskończoność daje wiele zabawy.

No i ponieważ zabawiliśmy się w cytowanie to kilka "perełek" euroentuzjastów:
Kto to jest?????
to joke pewnie ;)
Czy ktoś wie kto jest organizatorem tego turnieju, kto mu wynajął Narbutta i czy będzie on w stanie pokryć straty jeśli turniej na śmieszne zasady się nie zwróci??
Śmiechowy temat :)
Dobrze, że Hiszpańska Inkwizycja nie zawitała na ten turniej bo by pewnie spalono organizatora za złamanie powszechnie obowiązującej umowy społecznej ;)

No i paladyn rzeczywiście ma chyba rozdwojenie jaźni:
Paladyn pisze: Z tego powodu zgłaszam siebie i 2 synów.
;)

Interesujące jest też to, że sami twórcy euro podeszli entuzjastycznie do tego turnieju a za widły i pochodnie chwycili gracze, którzy i tak na turnieju by się nie pojawili. Ale popłakać i pomarudzić zawsze warto (choćby dla zasady: ja tak nie gram to niech inni też tak nie grają, typowa mentalność psa ogrodnika).
Grolshek pisze: Dinozaury też grały na 8ed. Są o nich całe tomy...
Doprawdy... Twój świat musi być znacznie bardziej kolorowy niż mój....
A czy wśród tych dinozaurów jest może Maruderus Rex - najwiekszy maruda wśród graczy batla? ;) (przecież w ogóle na 8 NIE DA się grać, odkładam armię na półeczkę!)

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

bo nie ma sensu wchodzić w dyskusje. pograj sobie ten pure 8ed. i zobaczysz jak szybko gra Ci się znudzi i jak szybko koledzy stwierdzą ze mają w dupie. z tego stanu juz tylko prosta drgoa do Yu-gi-oh karcianego - tam tez jest fajnie:D
Gram. Z poprawkami z uscislen. Jest imba.
Twoj post to wariacja "nie znasz sie" i "jestes guuupi". Czy tak trudno choc sprobowac uzasadnic niektore decyzje? Wiekszosc z was brzmi tak, jakby zielonego pojecia nie miala podobnie jak ja, ale z zapalem godnym lepszej sprawy spiewa "tak jest lepiej" i za nic sie nie przyzna, ze nie wie i uzasadnic nie potrafi. Koszmar.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Dmtrij pisze:bo nie ma sensu wchodzić w dyskusje. pograj sobie ten pure 8ed. i zobaczysz jak szybko gra Ci się znudzi i jak szybko koledzy stwierdzą ze mają w dupie. z tego stanu juz tylko prosta drgoa do Yu-gi-oh karcianego - tam tez jest fajnie:D
Eeeeeeee tam, dlaczego gra ma się szybciej znudzić tylko dlatego że grasz na czystą 8 ed, a nie na Euro? Tego to już nie rozumiem za bardzo :?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

bo będziesz miał serdecznie dośc tego, że bitwę wygrywa ten co zaczyna i ma akurat pod ręką combo Life+Shadow+PS?

mówicie że w euro css jest utarty standard, ale jak chcesz mi powiedziec ze na pure 8ed nie bedzie nudnych i tak samo działających standardów to chyba gramy w różne gry. albo mamy inne podejście do wygrywania bitew.
Nie jestem euro-filem, uwazam że sa tam błędy i głupoty które mnie irytują... ale w te wersje która "uchwaliło" GW grać sie nie da:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Dobrze, ze mnie uswiadomiles, ze sie nie da, bo ja jak jakis glupi grywam O_o Ba, 15 osob na tym turnieju gralo w cos, w co grac sie nie da. Na arenie kilkadziesiat tez najwyrazniej nas wszystkich oszukalo i wyniki ustalilo przy piwie, bo tam euro tez nie bylo. Skandal! :lol2:

Grales z BoH na ojro? Spakowales figsy w 1 turze? A scroll u TK? To czemu power scroll niby ma byc taki turbo - wytlumacz mi prosze, bo nie jestem w stanie zrozumiec. Trzeba grac tak, by zrobil jak najmniejsze kuku, a nie ciac jak leci.

edit => standardy sa i zawsze beda, niezaleznie od formatu. Niemniej euro zabiera mi mase ciekawych rozwiazan, nie tylko turbo pg, ale nawet slabszych niz standardowe. Limity 0-X, max 3 identyczne, max tego, max tamtego, limitowane przedmioty i comba. Tezy o tym, ze ojro daje mniejsze xero - nie obronisz, bo sie nie da.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, o 17:10 przez Vallarr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Spokojnie kończymy już drugą Kampanię i jakoś dajemy radę grać i nikomu się nie nudzi. Ok nie ma co dalej dywagować bo z tej dysputy i tak nic nie wyniknie, każdy zostanie przy swoich przekonaniach :wink:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Vallarr pisze:Dobrze, ze mnie uswiadomiles, ze sie nie da, bo ja jak jakis glupi grywam O_o Ba, 15 osob na tym turnieju gralo w cos, w co grac sie nie da. Na arenie kilkadziesiat tez najwyrazniej nas wszystkich oszukalo i wyniki ustalilo przy piwie, bo tam euro tez nie bylo. Skandal! :lol2:

Grales z BoH na ojro? Spakowales figsy w 1 turze? A scroll u TK? To czemu power scroll niby ma byc taki turbo - wytlumacz mi prosze, bo nie jestem w stanie zrozumiec. Trzeba grac tak, by zrobil jak najmniejsze kuku, a nie ciac jak leci.
to na Arenie grali z power scrollami? kurde szkoda że mnie nie było!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Grali bez ojro, nie musisz udawac debila ;)

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

karlito pisze:Spokojnie kończymy już drugą Kampanię i jakoś dajemy radę grać i nikomu się nie nudzi. Ok nie ma co dalej dywagować bo z tej dysputy i tak nic nie wyniknie, każdy zostanie przy swoich przekonaniach :wink:
Dokładnie tak.
po turnieju i reakcjach graczy widać jasno, że na pure da się grać i sprawia to przyjemność.
Z turnieju jestem b. zadowolony (mimo iż moje bestie znalazły się w drugiej połowie) nastawialiśmy się, że frekwencja nie będzie zbyt wysoka ale z pewnością będziemy organizować kolejne.
Co do Power Scrolla było ich chyba 2 więc ludzie się jakoś na nie nie rzucili.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Karlito ta kampania chyba jest na 5k pkt. nie na 2800 co :?:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Na 5k< ale czy ma to jakieś znaczenie że gramy na duże punkty?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

wiesz zdecydowane... na 5k jak ci jakims przegietym czarem czy combosem sciagnie kluczowy unit to juz mogila jesli grasz na 5k to cos moze zostanie co bedzie w stanie zrobic kuku przeciwnikowi...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ