Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
W zasadach Euro masz jasno napisane.
Jeśli ma pulę dispela zapchaną kością od priesta i sealem to nie może przekładać, ale jeśli ma pulę powera niezapchaną niczym, to może.

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- Cytrus Kontynentalny
- "Nie jestem powergamerem"
Właściwie mógłbym się o to spytać w ogólnych zasadach, ale z racji szalonego wykorzystania spytam się tutaj:
Jest oldblood z "wizarding hat" jadący na carno. Teraz co się dzieje w przypadku miscastu?
kiedy jest miscast z jakąś templatką, to obrywa tylko jeździec ( jako jeden model razem ze stworkiem ) czy także stworek?
kiedy wypadnie miscast usuwający poziomy maga i czary, to czy oldblood je rzeczywiście traci? To przedmiot generuje mu wszelkie bonusy które posiada. Czy więc może się ich pozbyć w taki sposób?
W nawiązaniu do powyższego: Jeśli w jakiś sposób postać straci czapkę, to czy natychmiastowo przestaje też być magiem i traci wszelkie czary?
Tak się pytam, bo wręcz uwielbiam wpychać ten przedmiot saurusowi. Jeszcze nie miałem żadnej z powyższych sytuacji, ale wolałbym na przyszłość wiedzieć jak się zachować.
Jest oldblood z "wizarding hat" jadący na carno. Teraz co się dzieje w przypadku miscastu?

Tak się pytam, bo wręcz uwielbiam wpychać ten przedmiot saurusowi. Jeszcze nie miałem żadnej z powyższych sytuacji, ale wolałbym na przyszłość wiedzieć jak się zachować.
1. pod templatką dostają wszyscy, czyli, zarówni lord jak carnuś.
2. Nie jstem pewien wiec sie nie wypowiem.
3. Jak traci czapkę, to nie ma już przedmiotu który powoduje że jest 2 lv. magiem, z czarmai, wiec przestaje być magiem. wyszystkie RIP są rozproszone, natomiast czary które zostaja do następnej fazy magii, pozostają (do następnej fazy magii).
2. Nie jstem pewien wiec sie nie wypowiem.
3. Jak traci czapkę, to nie ma już przedmiotu który powoduje że jest 2 lv. magiem, z czarmai, wiec przestaje być magiem. wyszystkie RIP są rozproszone, natomiast czary które zostaja do następnej fazy magii, pozostają (do następnej fazy magii).
1. 3Pingwin pisze:skinek (drugopoziomowy) z engina dodaje do casta 3 czy 2?
i czy są jakieś przeciwwskazania dla rzucenia steed of shadows na engina?
Plus, jeśli można prosić, referencja do źródła wiedzy/uzasadnienia czego tam
2. nie ma przeciwwskazań
3. ABook
3. Faq do lizakow + uscislenia sedziowskie
- Król Goblinów
- Wodzirej
Witam- pytanie może padło, wiec z góry przepraszam jakby co- czy breath weapon salamander jest one use only ? jako bedący "breath weapon"?
- The WariaX
- Falubaz
Król Goblinów pisze:Witam- pytanie może padło, wiec z góry przepraszam jakby co- czy breath weapon salamander jest one use only ? jako bedący "breath weapon"?
Salamandry nie mają breath weapon (w myśl tej zasady specjalnej) po prostu strzelają używając templatki łzy.

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Król Goblinów
- Wodzirej
Ah, no pewnie ( właśnie w faqu znalazłem) zdzieki wielkie 

Nie wiedziałem gdzie napisać to może tutaj: Co sądzicie o saurusach wychodzących z wody? brakuje mi 1 szeregu w odziele(5 modeli) i chce zrobic z rąk i głów takie uzupełnienie oddziału. Wiem, że to nie VC żeby koniecznie takie rzeczy robić, ale nie chce kupować boxu dla 4-5 figurek.
Zrób sobie jakiś fajny filer np: na jakiejś duuużej podstawce daj kilka saurusów, które walczą z jakimś wrażym elementem i postaw go gdzieś z przodu (drugi szereg np). Bardzo klimatyczne, a może zająć odpowiednio sporo miejsca jak się postarasz.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...