Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Przecież GW samo cenzuruje figurki łiczek i demonetek....
http://www.coolminiornot.com/pics/pics2 ... cddad6.jpg - takich WE nie zdecydowali się wydać
http://i26.photobucket.com/albums/c137/ ... nette1.jpg - a to poprzedni wzór demonetek
http://www.coolminiornot.com/pics/pics2 ... cddad6.jpg - takich WE nie zdecydowali się wydać
http://i26.photobucket.com/albums/c137/ ... nette1.jpg - a to poprzedni wzór demonetek
oj tam człowiek od razu...kobieta, trza podziwiać a nie cenzurować, mało teo w TV jest?? i nie cenzurujągokish pisze:diuk pisze:Ha, wycieli !
A przecież figurek Dark Elfów (witch elfek) nie cenzurują. Nie wspominając o demonetkach etc.
ale tam to figurki są a tu żywy człowiek :D
9 odcinek świetny
A ja go tam rozumiem ;]wru pisze:9 przedostatni odcinek był bardzo dobry. Szkoda Eddarda a król Joffrey jest oficjalnym największym skurwys@$%# serialu
Anyway, jest akrat dobra chwila zeby powiedzieć pare słów o aktorze Sean Bean. mam nadzieje ze nikomu nie musze musze mowić ze to wlasnie dzieki niemu gra o tron jest wybitnym serialem. Prawie kazda rola Sean Beana jest swietna. Pamietam jak po przeczytaniu wladcy pierścieni nienawidziłem boromira. Ale po tym co zaprezentował w tej roli, boromir stał sie dla mnie najważniejszym bohaterem fantasy w moim zyciu;].
pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Ciekawy jestem czy ktos oprocz mnie zwrocil uwage na Bronna w 9 odcinku. Uwazam ze aktor spisuje sie znakomicie, wprowadza przyjemny, komediowy aspekt do serialu
ogolnie odcinek na +, szkoda tylko ze nie pokazali bitew w ogole
ogolnie odcinek na +, szkoda tylko ze nie pokazali bitew w ogole
Wchodzę na wykop w przerwie nauki i widzę ciekawą informację :
"Amerykanie to idioci! Są wściekli na HBO z powodu "Gry o tron"
i po przeczytaniu umieram :D:D:D
http://www.serialowa.pl/1759/gra-o-tron ... -z-powodu/
lub mirror
http://i.imgur.com/jcal5.jpg
a co do Beana no cóż mógł się starać o rolę Jamie'go pożyłby sobie chłopak troszku \
"Amerykanie to idioci! Są wściekli na HBO z powodu "Gry o tron"
i po przeczytaniu umieram :D:D:D
http://www.serialowa.pl/1759/gra-o-tron ... -z-powodu/
lub mirror
http://i.imgur.com/jcal5.jpg
a co do Beana no cóż mógł się starać o rolę Jamie'go pożyłby sobie chłopak troszku \
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Tia, hollywoodzka wersja gry o tron, mniej więcej od początku ostatniego odcinka:
Lannisterowie wygrywają bitwę z Robbem i zabierają go do stolicy (wygrywają tylko dzięki pomocy złych zombie z północy)
Lannisterowie torturują pozostałych jeńców wojennych. Być może gwałcą/mordują Sansę. Zabijają też braci Baratheonów.
Jon Snow prowadzi cały Night's Watch na pomóc rodzinie (tekst do przemówienia: Ten mur miał powstrzymać zimę, ale zima dotarła już na tron! Zwróćmy nasze miecze na południe!).
Eddard+Robb uciekają z więzienia z pomocą Aryi+Jona+jego kumpla grubasa, Następnie zabijają 200 gwardzistów. Zbliżenia na odrąbane członki, bełty i strzały wbijające się w oczy itd.
Rob spotyka Daenerys (miłość od pierwszego wejrzenia) i przy pomocy jej armii oblegają stolicę (Dorthraki w tej wersji przypominają Gungunów z I części gwiezdnych wojen i nie ma żadnego Khala Drogo)
Wielka bitwa.
Tyrion (w tej wersji dwumetrowej wielkości włochate monstrum mordujące legiony pociesznych Dorthraki) ginie zabity przez Eddarda we współpracy z Jonem.
W kluczowym momencie Rob wygrywa pojedynek z Jaimie'm, ale daruje Joffrey'owi życie, wygłaszając moralizatorskie farmazony.
Joffrey próbuje wbić w plecy oddalającego się Roba zatruty sztylet, ale bohaterski Eddard zasłania go własnym ciałem i ginie (dopiero teraz, ale w filmie musi być element przekazania dziedzictwa z ojca na syna itd.)
Po zdradzieckiej próbie Joffrey traci oparcie i spada w przepaść/na coś ostrego/w inny sposób ponosi konsekwencję zdrady. Cersei popełnia samobójstwo.
Rob+Daenerys zostają królem i królową.
IMO powinni również w podobnym duchu zrobić remake Romea i Julii.
Lannisterowie wygrywają bitwę z Robbem i zabierają go do stolicy (wygrywają tylko dzięki pomocy złych zombie z północy)
Lannisterowie torturują pozostałych jeńców wojennych. Być może gwałcą/mordują Sansę. Zabijają też braci Baratheonów.
Jon Snow prowadzi cały Night's Watch na pomóc rodzinie (tekst do przemówienia: Ten mur miał powstrzymać zimę, ale zima dotarła już na tron! Zwróćmy nasze miecze na południe!).
Eddard+Robb uciekają z więzienia z pomocą Aryi+Jona+jego kumpla grubasa, Następnie zabijają 200 gwardzistów. Zbliżenia na odrąbane członki, bełty i strzały wbijające się w oczy itd.
Rob spotyka Daenerys (miłość od pierwszego wejrzenia) i przy pomocy jej armii oblegają stolicę (Dorthraki w tej wersji przypominają Gungunów z I części gwiezdnych wojen i nie ma żadnego Khala Drogo)
Wielka bitwa.
Tyrion (w tej wersji dwumetrowej wielkości włochate monstrum mordujące legiony pociesznych Dorthraki) ginie zabity przez Eddarda we współpracy z Jonem.
W kluczowym momencie Rob wygrywa pojedynek z Jaimie'm, ale daruje Joffrey'owi życie, wygłaszając moralizatorskie farmazony.
Joffrey próbuje wbić w plecy oddalającego się Roba zatruty sztylet, ale bohaterski Eddard zasłania go własnym ciałem i ginie (dopiero teraz, ale w filmie musi być element przekazania dziedzictwa z ojca na syna itd.)
Po zdradzieckiej próbie Joffrey traci oparcie i spada w przepaść/na coś ostrego/w inny sposób ponosi konsekwencję zdrady. Cersei popełnia samobójstwo.
Rob+Daenerys zostają królem i królową.
IMO powinni również w podobnym duchu zrobić remake Romea i Julii.
Nie ma co się śmiać, mam nadzieję że HBO w związku z tym szokiem pourazowym nie skasuje serii "Rzym" skasowali ostatecznie
(nie, nadal nie przeczytałem książki, ale już niedługo... tak więc ocena tylko na podstawie tego co widzę )
9 odcinek wyczepisty, oczywiscie ostatnie 2 min wkurzają równo ( i znów litania klątw pod adresem lanisterów, dobrze ze Robb dorwał blądaska, jestem ciekaw co będzie jak sie dowie że ojciec jest dead )
Bronn - popieram, sceny z nim i Tyrionem to czysta przyjemność
Biedny Robb, mam nadzieję że sie z tego małżeństwa jakoś wywinie Ogólnie gość z początku średnio mi się podobał, ale bardzo szybko to nadrabia
Zwróciłbym jeszcze uwagę na Joraha, imo też bardzo ciekawa postać i dobrze zagrana.
No i imo weszła na plan najładniejsza babeczka - Shae, raz że ładna, dwa że z charakterem - Lubię to!
( Czy moje domysły co do tego że bedzie z nią jakaś grubsza historia są prawdziwe? )
Historia "żony" Tyriona - podzielam zdanie Bronna
Fakt, że stary ślepiec to Aemon -
Snow dostał fajny mieczyk
Joffrey - za zasługi mianuję go oficjalnie Justinem Bieberem Siedmiu Królestw i Dwunastu Burdeli
btw. kiedy druga seria sie zaczyna?
9 odcinek wyczepisty, oczywiscie ostatnie 2 min wkurzają równo ( i znów litania klątw pod adresem lanisterów, dobrze ze Robb dorwał blądaska, jestem ciekaw co będzie jak sie dowie że ojciec jest dead )
Bronn - popieram, sceny z nim i Tyrionem to czysta przyjemność
Biedny Robb, mam nadzieję że sie z tego małżeństwa jakoś wywinie Ogólnie gość z początku średnio mi się podobał, ale bardzo szybko to nadrabia
Zwróciłbym jeszcze uwagę na Joraha, imo też bardzo ciekawa postać i dobrze zagrana.
No i imo weszła na plan najładniejsza babeczka - Shae, raz że ładna, dwa że z charakterem - Lubię to!
( Czy moje domysły co do tego że bedzie z nią jakaś grubsza historia są prawdziwe? )
Historia "żony" Tyriona - podzielam zdanie Bronna
Fakt, że stary ślepiec to Aemon -
Snow dostał fajny mieczyk
Joffrey - za zasługi mianuję go oficjalnie Justinem Bieberem Siedmiu Królestw i Dwunastu Burdeli
btw. kiedy druga seria sie zaczyna?
Jak się skończy pierwsza
A tak bardziej serio to na chwilę obecną podają początek 2012 ale może pójdzie szybciej. Byle zdążyli nakręcić całość przed końcem świata.
A tak bardziej serio to na chwilę obecną podają początek 2012 ale może pójdzie szybciej. Byle zdążyli nakręcić całość przed końcem świata.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
Mam mieszane uczucia co do Shae. Niby ładna. Niby z charakterem. Ale przez ten akcent mam wrażenie jakby czasami w ogóle nie grała tylko mówiła kwestie z "obcym" akcetem.
Co do następnej serii to obstawiam taki sam termin jak tej, kwiecień-czerwiec. Oczywiście przyszłego roku.
Co do następnej serii to obstawiam taki sam termin jak tej, kwiecień-czerwiec. Oczywiście przyszłego roku.
Artein pisze:Mam mieszane uczucia co do Shae. Niby ładna. Niby z charakterem. Ale przez ten akcent mam wrażenie jakby czasami w ogóle nie grała tylko mówiła kwestie z "obcym" akcetem.
a co ty masz za wymagania od Niemki , Tureckiego pochodzenia nie ważne jak gada i tak ma obcy akcent
Gnatozuj pisze:
szkoda, że tak długo
ja prawie płakałem na egzekucji Nedda, to było okropne i okrutne