Ósmoedycyjne kminy nad Lizakami... (Pająk)
Moderator: Ziemko
Re: Ósmoedycyjne kminy nad Lizakami...
Ja nim gram jako bat na Abomke, Hydre, Gwardie, Blood Knightow.
Poki co bardzo dobrze mi sie sprawdza, a kosztuje 128 pktow.
Mi się przestał sprawdzaćZiemko pisze:Ja nim gram jako bat na Abomke, Hydre, Gwardie, Blood Knightow.

A siepacz mnie denerwuje bo zawsze spotka na swojej drodze 2+ warda na flame :/ i u mnie też wyleciał wolę więcej saurusów i TG
Byle co jesz byle co gadasz.gokish pisze:Moderator nie pracujePająk pisze:Specjale możesz powtórzyć trzy razy...
I prośba... zakładajcie swoje tematy na rozpiski, a nie zaśmiecacie mi mój
Bede kasowal bez ostrzezenia rozpiski tych kogo nie jest temat, zakladajcie nowe swoje tematy to nic nie kosztuje.
Dawno niczego nowego z mojej strony nie było, kombinuję coś takiego teraz:
Slann Mage-Priest @ 505.0 Pts
General; 3 Discipline; Magic Level 4; Lore of Light; Battle Standard
Crown of Command [35.0]
Obsidian Amulet [30.0]
Plaque of Tepok [15.0]
# Focused Rumination [0.0]
# Higher State of Consciousness [0.0]
# Becalming Cogitation [0.0]
War Banner [25.0]
Skink Priest @ 395.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Heaven
The Other Trickster's Shard [15.0]
Dawnstone [25.0]
1 Ancient Stegadon with Engine of the Gods @ [290.0] Pts
2x20 Saurus Warriors @ 238.0 Pts
Shield; Standard; Musician
3x10 Skinks @ 56.0 Pts
Javelin; Shield; Musician
3 Salamander Hunting Packs @ 225.0 Pts
2x3 Terradon Riders @ 90.0 Pts
2x7 Chameleon Skinks @ 84.0 Pts
Ancient Stegadon @ 275.0 Pts
Models in Army: 104
Total Army Cost: 2392.0
Ewentualnie zamiast Ancienta dopakowanie saurusów do 29 i trzeci oddział kameleonów... Kombinuję rozpiskę typowo pod DMP, nie na turniej indywidualny... Pierwsza by musiała być dostawiana, bez Ancienta mam już rozpiskę w miarę uniwersalną, która może być rzucana na pożarcie...
Mam dylemat co do magii, świetnie mi się gra na magii shadow, ostatnio wypróbowałem light i bardzo mi się podoba ten lore, life też jest całkiem, całkiem... I w zasadzie do każdego potrafię się dostosować... I w sumie chyba do każdej wersji pasuje każdy z tych lore'ów...
Jakieś uwagi, sugestie?
Slann Mage-Priest @ 505.0 Pts
General; 3 Discipline; Magic Level 4; Lore of Light; Battle Standard
Crown of Command [35.0]
Obsidian Amulet [30.0]
Plaque of Tepok [15.0]
# Focused Rumination [0.0]
# Higher State of Consciousness [0.0]
# Becalming Cogitation [0.0]
War Banner [25.0]
Skink Priest @ 395.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Heaven
The Other Trickster's Shard [15.0]
Dawnstone [25.0]
1 Ancient Stegadon with Engine of the Gods @ [290.0] Pts
2x20 Saurus Warriors @ 238.0 Pts
Shield; Standard; Musician
3x10 Skinks @ 56.0 Pts
Javelin; Shield; Musician
3 Salamander Hunting Packs @ 225.0 Pts
2x3 Terradon Riders @ 90.0 Pts
2x7 Chameleon Skinks @ 84.0 Pts
Ancient Stegadon @ 275.0 Pts
Models in Army: 104
Total Army Cost: 2392.0
Ewentualnie zamiast Ancienta dopakowanie saurusów do 29 i trzeci oddział kameleonów... Kombinuję rozpiskę typowo pod DMP, nie na turniej indywidualny... Pierwsza by musiała być dostawiana, bez Ancienta mam już rozpiskę w miarę uniwersalną, która może być rzucana na pożarcie...
Mam dylemat co do magii, świetnie mi się gra na magii shadow, ostatnio wypróbowałem light i bardzo mi się podoba ten lore, life też jest całkiem, całkiem... I w zasadzie do każdego potrafię się dostosować... I w sumie chyba do każdej wersji pasuje każdy z tych lore'ów...
Jakieś uwagi, sugestie?
Ja naprawde nie wiem jak wy to robicie, ale ja na te pkt. mieszcze sporo wiecej. No niewazne. Co do samej rozpy to woolfik sklecil podobna niedawno, a jak to bedzie dzialac? Podejrzewam, ze nie najgorzej, ale nie jest to rozpiska na najwyzsze stoly. Co bardzo losowa. Co do magi ja bym lecial w Lifa. Ale rozumiem, ze inni moga wolec Shadow. Na pewno nie wrzucalbym Lighta, jak dla mnie bez sensu.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Golonka pisze:Ja naprawde nie wiem jak wy to robicie, ale ja na te pkt. mieszcze sporo wiecej. No niewazne. Co do samej rozpy to woolfik sklecil podobna niedawno, a jak to bedzie dzialac? Podejrzewam, ze nie najgorzej, ale nie jest to rozpiska na najwyzsze stoly. Co bardzo losowa. Co do magi ja bym lecial w Lifa. Ale rozumiem, ze inni moga wolec Shadow. Na pewno nie wrzucalbym Lighta, jak dla mnie bez sensu.
Ty lubisz mocne rzeczy do walki, ja np. wole bardziej partyzantke.
Pajak Twoja rozpa jest polaczeniem wlasnie takiej Golonkowej wizji z ta preferowana przeze mnie tylko na innym lorze.
Moja kombinacja na enginie co masz jest imho najbardziej sensowna i ofensywna.
Sam teraz bede testowal rozpe bez engina i ciekawi mnie jak wypadnie w testach.
Wkurza mnie, ze na euro mozna tylko brac 3xskirmish, bo bym wystawial 4-5 oddzialow.
Serio, gram z całkiem sporą ilościa armii i nie ma zielonego pojęcia przy której zabrakłoby mi odginaczek. Biorąc pod uwagę, że mam 5-6 oddzialów do tego. Ale cały czas powtarzam że to tylko IMO, macie prawo do własnych sposobów na gre. Ja gram tym, poniewaz gra mi się dobrze, jak spotkacie kogoś z kim grałem możecie się zapytać czy zdarzało mi się nieodginać jak chciałem cos odgiąc itp.
o rozpie bez engine'a też już myślałem, ale jakoś mimo wszystko nie potrafię się go pozbyćZiemko pisze:Golonka pisze:Ja naprawde nie wiem jak wy to robicie, ale ja na te pkt. mieszcze sporo wiecej. No niewazne. Co do samej rozpy to woolfik sklecil podobna niedawno, a jak to bedzie dzialac? Podejrzewam, ze nie najgorzej, ale nie jest to rozpiska na najwyzsze stoly. Co bardzo losowa. Co do magi ja bym lecial w Lifa. Ale rozumiem, ze inni moga wolec Shadow. Na pewno nie wrzucalbym Lighta, jak dla mnie bez sensu.
Ty lubisz mocne rzeczy do walki, ja np. wole bardziej partyzantke.
Pajak Twoja rozpa jest polaczeniem wlasnie takiej Golonkowej wizji z ta preferowana przeze mnie tylko na innym lorze.
Moja kombinacja na enginie co masz jest imho najbardziej sensowna i ofensywna.
Sam teraz bede testowal rozpe bez engina i ciekawi mnie jak wypadnie w testach.
Wkurza mnie, ze na euro mozna tylko brac 3xskirmish, bo bym wystawial 4-5 oddzialow.

tylko że u Ciebie większość odginaczek ma dość spory koszt punktowy...Golonka pisze:Serio, gram z całkiem sporą ilościa armii i nie ma zielonego pojęcia przy której zabrakłoby mi odginaczek. Biorąc pod uwagę, że mam 5-6 oddzialów do tego. Ale cały czas powtarzam że to tylko IMO, macie prawo do własnych sposobów na gre. Ja gram tym, poniewaz gra mi się dobrze, jak spotkacie kogoś z kim grałem możecie się zapytać czy zdarzało mi się nieodginać jak chciałem cos odgiąc itp.
Teradony ogólnie mi się nie sprawdziły, poza oczywiści zrzuceniem kamieni, i ew, dać się wyciąć ku chwale reszty.
Natomiast, zrobiły coś czego się nie spodziewałem, trzymają obce przeskadzaczki, zdala od armii, co umożliwia skinkom na dużo więcej. Byłem zniesmaczony jak wbiłem się w goblińskiego bolca, i nie tylko go nie zabiłem to po 3 turach walki złamał terki
.
Pogram nimi jeszcze, widać potencjał w tej jednostce.
Natomiast, zrobiły coś czego się nie spodziewałem, trzymają obce przeskadzaczki, zdala od armii, co umożliwia skinkom na dużo więcej. Byłem zniesmaczony jak wbiłem się w goblińskiego bolca, i nie tylko go nie zabiłem to po 3 turach walki złamał terki

Pogram nimi jeszcze, widać potencjał w tej jednostce.
Jak dla mnie fajna zabawka, ale przegrywa z innymi oddziałami jak dla mnie bardziej niezbędnymi. Co do kosztu moich odginaczek to 5 z nich kosztuje do 72 pkt. a jedna 150 więc nie wiem czy to jakiś szok cenowy jest.