Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
akurat te 10 spearów na EURO to żaden standard a jedynie dowód na to że ktoś nie potrafił zapchać corów jednostkami z łukami
Jasne, mógłbym dać 45 modeli strzelających na 24 cale dzięki lsg, ale po co? Wolę mieć 43 łuki, które umieją strzelać na 30, a dodatkow 10 spearów do różnych zadań taktycznych, jak choćby trzymanie magów, odginanie szarży, dodatkowe wystawienie itp, a to wszysto za tą samą cenę. No i to zawsze 7 modeli więcej na stole, czyli 7 woundów więcej do zabicia
Porównanie:
Ja: 43 modeli strzelajacych na 30 cali Ty: 20-25 modeli na 24 cale i 15-20 modeli na 30 cali
Ja: W sumie 53 modele w corach Ty: 45 modeli w corach
Ja: Mam dodatkowego śmiecia do różnych zadań Ty: nie masz
A co do walki, to jak już pisałem wielokrotnie, LSG biją się tak jak łucznicy, więc tam gdzie oni sobie dadzą radę, dadzą sobie także łucznicy.
Porównanie:
Ja: 43 modeli strzelajacych na 30 cali Ty: 20-25 modeli na 24 cale i 15-20 modeli na 30 cali
Ja: W sumie 53 modele w corach Ty: 45 modeli w corach
Ja: Mam dodatkowego śmiecia do różnych zadań Ty: nie masz
A co do walki, to jak już pisałem wielokrotnie, LSG biją się tak jak łucznicy, więc tam gdzie oni sobie dadzą radę, dadzą sobie także łucznicy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Ok, lepiej, ale o ile lepiej? Z 20 lsg bije 20, 20 łuczników bije 14, więc aż taka różnica to to nie jest. As tylko o 1 lepszy, więc to nie ma znaczenia. A łuki strzelają o wiele lepiej i są tańsze.
20 lucznikow bije 10, chyba, ze chcesz dostawic jak najwiecej modeli do walki, co w przypadku lukow rzadko kiedy jest rozsadne.
Save gorszy o 2, albo wystawiasz ich z LA, a lothernow bez tarcz. Obiektywizmu troche
Tak czy siak LSG nie sa zli, ale no... za drodzy na bycie uniwersalnymi
Save gorszy o 2, albo wystawiasz ich z LA, a lothernow bez tarcz. Obiektywizmu troche
Tak czy siak LSG nie sa zli, ale no... za drodzy na bycie uniwersalnymi
ja tam wystawiam tylko 45 łuków...
Andrzej, zrób też dla tego symulację, bo widzę że Ci się nudzi
Andrzej, zrób też dla tego symulację, bo widzę że Ci się nudzi
Z LA? To ja już wolę wieć 43 łuki i 10 spearów
Ale symulacje czego z czym?
Serio wystawiacie lsg z shieldami? Toż oni wtedy kosztują prawie tyle, co WL!
Ale symulacje czego z czym?
Jak to nie?Eltharion pisze:Andrzej wez sie ogarnij to ze ty tak grasz to nie znaczy ze to optymalne wyjscie
No jasne, że kiedy idą do walki wystawiasz ich po 7 w szeragu, od tego jest muzyk.Vallarr pisze:20 lucznikow bije 10, chyba, ze chcesz dostawic jak najwiecej modeli do walki, co w przypadku lukow rzadko kiedy jest rozsadne.
Serio wystawiacie lsg z shieldami? Toż oni wtedy kosztują prawie tyle, co WL!
Jasne że nie są do dupy. Do dupy to są to są SW i SH. LSG mają jeden problem, normal bowyVallarr pisze:Tak czy siak LSG nie sa zli, ale no... za drodzy na bycie uniwersalnymi
- swierszcz48
- Powergamer Rozpiskowy
no wiesz, jakby byli w corach, to bys nie dawal tylu lukow(zabrakloby Ci celow do strzelania jeszcze )
a SH przy szarrzy maja S5 wiec co nieco potrafiliby przepchnac, ale jak dla mnie, to maja nieco za wysoka cene jak na save 3+,1 atak i WS 4 tylko;
po za tym, moglbys wtedy wiecej wystawic klockow kavy (7 edycja minela pod znakiem dragon princow, ale wczesniej uzywalo sie wlasnie SH)
a SH przy szarrzy maja S5 wiec co nieco potrafiliby przepchnac, ale jak dla mnie, to maja nieco za wysoka cene jak na save 3+,1 atak i WS 4 tylko;
po za tym, moglbys wtedy wiecej wystawic klockow kavy (7 edycja minela pod znakiem dragon princow, ale wczesniej uzywalo sie wlasnie SH)
- swierszcz48
- Powergamer Rozpiskowy
no tak, ale jak sie wystawia z savem ponizej 3, to marsz sie ucina z tego co wiem, a wtedy, moze byc ciezej dojsc
niz nawet pod ostrzalem
ja w sumie ostatnio zastanawiam sie gdzie w rozpach wsadzic SW,
bo jakos nie specjalnie mi sie podobaja, chociarz w probnej rozpie na gobliny, podobalo mi sie ostrzelanie zielonych szeregow w 1st turze na krotki dystans i spanikowanie ich ;]
niz nawet pod ostrzalem
bo jakos nie specjalnie mi sie podobaja, chociarz w probnej rozpie na gobliny, podobalo mi sie ostrzelanie zielonych szeregow w 1st turze na krotki dystans i spanikowanie ich ;]
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nic się nie ucina. Co do SW to najlepszym miejscem dla nich jest półka niestety. I oczekiwanie na nowe AB z nadzieją, że może zrobią z nich grywalny oddział.swierszcz48 pisze:no tak, ale jak sie wystawia z savem ponizej 3, to marsz sie ucina z tego co wiem, a wtedy, moze byc ciezej dojsc
niz nawet pod ostrzalem