Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
@Laik dzięki za potwierdzenie tego co myślałem
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Batalion + pudło GG = dobry wybórKnopers pisze:Dobrym zakupem na początek będzie battalion + pudło GG lub ew. waywatchers ?
Batalion + pudło Dryad = dobry wybór
Wayów sobie możesz tymczasowo odpuścić bo możesz zwykłych GG przerobić/ lub zwykłych wystawiać jako Wayów
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
A da się zdobyć bohaterów z mail order z innego sklepu jak Bard? nie żebym coś do nich miał, bo czesto u nich zakupy robiłem, ale troszkę przesadzają moim zdaniem z cenami takich modeli Allegro tylko? Podobają mi sie bardzo warhawk riders ale nigdzie nie moge ich znaleźć :/
Czekam aż to zmienią bo to jest kpina.Abaddon pisze:Mały czarodziej może używać jedynie domeny Ather Loren zaś duży czarodziej może poza nią, korzystać jeszcze z domeny Życia i Bestii
PS. Jeśli Treeman pali Tree Singing to mogę castować ponownie jeśli mam kości ? Czy kończy się jego "magowanie" ?
W opisie treeman traktuje Tree Singing jako bound spell wiec jesli spali to nie moze rzucac drugi raz.Abaddon pisze:Jeśli Treeman pali Tree Singing to mogę castować ponownie jeśli mam kości ? Czy kończy się jego "magowanie" ?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Po dzisiejszym turnieju zgłupiałem jeśli chodzi o strzelanie.
Cały oddział musi być na krótkim zasięgu ? (1 szereg, 2 szereg) ??
Czy jeśli kawałek oddziału klasyfikuje się krótkiego to wszyscy strzelają na krótkim ? To samo tyczy się zasięgu 30" cali (czy strzela cały oddział czy tylko 1 szereg - skoro drugi szereg ma 31"cali)
Jak to jest ?
Bo grałem cały czas, że strzelam jeśli kawałek oddziału jest na krótkim to lutuje! Kilka osób mi to potwierdziło.
Ale dziś przeciwnik próbował mi wmówić, że muszę strzelać na krótki i długi (1 szereg, 2 szereg) - potem ktoś niby stwierdził, że prawda i pojawiły się 2 opinie.... niestety nie miałem czasu zostać i przedyskutować tego.
Druga sytuacja.
Treeman stoi za budynkiem.
Łucznicy są w budynku.
Kulą armatnią zabił mi Treemana! Bo przeleciała przez domek i wylądowała za domkiem zabijając mi go ... legalne ?
Cały oddział musi być na krótkim zasięgu ? (1 szereg, 2 szereg) ??
Czy jeśli kawałek oddziału klasyfikuje się krótkiego to wszyscy strzelają na krótkim ? To samo tyczy się zasięgu 30" cali (czy strzela cały oddział czy tylko 1 szereg - skoro drugi szereg ma 31"cali)
Jak to jest ?
Bo grałem cały czas, że strzelam jeśli kawałek oddziału jest na krótkim to lutuje! Kilka osób mi to potwierdziło.
Ale dziś przeciwnik próbował mi wmówić, że muszę strzelać na krótki i długi (1 szereg, 2 szereg) - potem ktoś niby stwierdził, że prawda i pojawiły się 2 opinie.... niestety nie miałem czasu zostać i przedyskutować tego.
Druga sytuacja.
Treeman stoi za budynkiem.
Łucznicy są w budynku.
Kulą armatnią zabił mi Treemana! Bo przeleciała przez domek i wylądowała za domkiem zabijając mi go ... legalne ?
"Missiles lose power and accuracy long before they reach their maximum range, so any shots taken at an enemy that is further away than half the weapon's maximum range suffer a -1 shooting modifier."
Rzucasz za każdy model, jesli jakis model jest dalej niz połowa zasięgu to bedzie strzelał na długim.Proste
"Weapons that use a template, such as a stone thrower or cannon, inflict D6 hits on any unit in a building that is touched by the template. If a building is hit by a stone thrower, these hits are resolved at the higher Strength only if the centre of the template lies over the building, otherwise the lower Strength is used instead."
"If the cannonball bounces into an obstacle (see page 122) then that obstacle is destroyed, but the cannonball travels no further."
Ja tu nie widze ze kula leciała dalej takze imo nielegalne.
Rzucasz za każdy model, jesli jakis model jest dalej niz połowa zasięgu to bedzie strzelał na długim.Proste
"Weapons that use a template, such as a stone thrower or cannon, inflict D6 hits on any unit in a building that is touched by the template. If a building is hit by a stone thrower, these hits are resolved at the higher Strength only if the centre of the template lies over the building, otherwise the lower Strength is used instead."
"If the cannonball bounces into an obstacle (see page 122) then that obstacle is destroyed, but the cannonball travels no further."
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
To zostałem nieźle zwałowany!Soulferin pisze:"If the cannonball bounces into an obstacle (see page 122) then that obstacle is destroyed, but the cannonball travels no further."
Z tymi łukami to kurde mnie zagiełeś... ale przy najbliższej okazji zapytam się sędziego
Wierzę wierzę ... ale i tak zapytamPiotras pisze:Soulferin w obu kwestiach ma rację, więc sędzia nie ma tu nic do rzeczy...
Mogą strzelać bo są skirmishem a taki rodzaj jednostek ma ten bonus, ale chyba nie masz wtedy kary do strzelania, bo ogólnie WE nigdy nie mają kary za ruch
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Dokładnie.Abaddon pisze:Mogą strzelać bo są skirmishem a taki rodzaj jednostek ma ten bonus, ale chyba nie masz wtedy kary do strzelania, bo ogólnie WE nigdy nie mają kary za ruch
Maszerujesz, strzelasz - bez kar za ruch
Tak sobie "głośno" piszę, że tych Warhawków to chyba tylko do szarży się opłaca wysyłać. W przypadku gdy nas zaszarżują to mamy przerypane -ani Hit&Run ani bonusa za Spear. Chyba dobrze kombinuje ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek