Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Vallarr »

Zrobilem to troche inaczej, ale akurat mag z beastem wylosowal 2x 6 i nie dalo sie zmienic :P Mag w WL, orzelek na ryj WL, kumpel pomyslal "o, ujebie mu AM", szarza na orla, zabil, overrun, cieszy jape, faza magii - 6steczka, dup. Jak 6 nie wejdzie, bo dispel? W zapasie byl tough.

Ale na turnieju bym sie nie odwazyl :P

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

2x 6 i nie dalo sie zmienic
jak nie jak tak...

jedna "6" zamieniasz na co chcesz druga na 0, zwalowales sie :D
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No też mi to właśnie przyszło do głowy, ale myślałem, że to jakaś głębsza kmina :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Agrelm »

Ja tak tylko siedzę, patrzę i próbuję zrozumieć.
"Dobrze posłużył nam ten mit o Chrystusie" - papież Leon X
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Ale co zrozumieć?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Dwa szybkie pytania
czy amulet of fire i standar of a protection kumuluje się mr? mają 4 czy 5 warda?
Czy talisman of saphery kasuje ,,magiczność'' broni? kasuje jej efekt wiadomo, pytanie czy mając floriaths rope można go wogule zaatakować?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Belaner7 pisze:Dwa szybkie pytania
czy amulet of fire i standar of a protection kumuluje się mr? mają 4 czy 5 warda?
Czy talisman of saphery kasuje ,,magiczność'' broni? kasuje jej efekt wiadomo, pytanie czy mając floriaths rope można go wogule zaatakować?
1.Nie, wybierasz lepszy MR.
2.Nie można.
3.
wogule
w ogóle
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

[quote="Vallarr"]Zrobilem to troche inaczej, ale akurat mag z beastem wylosowal 2x 6 i nie dalo sie zmienic :P Mag w WL, orzelek na ryj WL, kumpel pomyslal "o, ujebie mu AM", szarza na orla, zabil, overrun, cieszy jape, faza magii - 6steczka, dup. Jak 6 nie wejdzie, bo dispel? W zapasie byl tough.

Tego nie za wiele zrozumiałem. Jeszcze dużo przede mną.
Obrazek

elherhir
Plewa

Post autor: elherhir »

Witam wszystkich,
Zaczynam sobie powoli zbierać high elfy póki co figurkowo bez zasad itp, wybrałem armię bo mi się podoba, grywalność mnie interesuje chce grać h. elfami i tyle. Kupiłem sobie póki co batalion. I w związku z tym mam parę pytań apropo spearmenów i archerów, po ilu w oddziale ich robić, czy dawać command grupe i w jakiej "formacji" oni stoją ile rzędów po ilu ludzi, z góry dzięki.
Pozdrawiam,
E.

Andrzej
Pan Spamu

Spearmanów wystawiasz zazwyczaj około 30, stoją po 5 w szeregu, bije 20 kolesi, całkiem spoko. Łuki zazwyczaj w 2 szeregach, żeby wszyscy strzelili. Dawaj comandy, są tanie, a się przydają. Na łukach daj flamingi, przydają sie na niektóre stworki.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Andrzej zapomniałeś wspomnieć o swoich mega 10 spearach :)

Andrzej
Pan Spamu

Są zajebiści, ale trzeba ich dobrze wykorzystać. Poza tym, są wystawiani tylko na euro, a nie chciałem mieszać w głowie nowemu graczowi :)

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Wiesz w sumie to dobrze ze nie wspomniałeś...:)

Andrzej
Pan Spamu

Aha, no i jeżeli grasz na więcej niż jednym dużym oddziale spearó, warto pomyśleć nad wzięciem arcymaga z BoH z shadowa. Mizandror jest zabójczy na spearach, pozostałe czary też nieźle pomagaja słabym elfikom.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Chyba już wiem dlaczego Andrzeju jesteś takim dobrym graczem i strategiem, widząc godzinę o której to napisałeś mogę przypuszczać, że kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje... :lol2:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Andrzej nigdy nie śpi, żywi się kminami, nawet na maturze z polaka pisał o deathstarach :)
Andrzej pisze:Mizandror
To je dobre :D

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Soulferin pisze:Andrzej nigdy nie śpi, żywi się kminami, nawet na maturze z polaka pisał o deathstarach :)
Andrzej pisze:Mizandror
To je dobre :D
Prawie Mizandzord.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Andrzej
Pan Spamu

Oj tam, oj tam :D

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Witam,
mam pytanie, a mianowicie czy opłaca się używać tych jednostek na 2000pkt. przeciwko wood elfom

jeżeli coś nie tak napisalem to sorry ale jestem nowy :)

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Mam małe pytanko. Załóżmy, że przeciwnik ma oddzialik ciężkiej konnicy, tak 1x5. Ja mogę zaszarżować na niego od boku (atakuję tego jednego jeźdźca z boku) moim orzełkiem. Teoretycznie wygrywam starcie i zmuszam ich do zdawania LD (orzełek ma trzy życia i dwa ataki, a jeździec jeden atak i jedno życie, ale ja mam jeszcze szarżę od boku, więc nawet jeśli ja mu nic nie zadam, a on mi tak, to będzie remis). Czy taką umiejętność orzełka można wykorzystać na turnieju, czy to działa?
I mam jeszcze jedno pytanie: czy, gdybym atakował przeciwnika z przodu, mógłbym dostawić tak orzełka, aby atakował go jeden jeździec?
Obrazek

Zablokowany