Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Zrobilem to troche inaczej, ale akurat mag z beastem wylosowal 2x 6 i nie dalo sie zmienic Mag w WL, orzelek na ryj WL, kumpel pomyslal "o, ujebie mu AM", szarza na orla, zabil, overrun, cieszy jape, faza magii - 6steczka, dup. Jak 6 nie wejdzie, bo dispel? W zapasie byl tough.
Ale na turnieju bym sie nie odwazyl
Ale na turnieju bym sie nie odwazyl
No też mi to właśnie przyszło do głowy, ale myślałem, że to jakaś głębsza kmina
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Dwa szybkie pytania
czy amulet of fire i standar of a protection kumuluje się mr? mają 4 czy 5 warda?
Czy talisman of saphery kasuje ,,magiczność'' broni? kasuje jej efekt wiadomo, pytanie czy mając floriaths rope można go wogule zaatakować?
czy amulet of fire i standar of a protection kumuluje się mr? mają 4 czy 5 warda?
Czy talisman of saphery kasuje ,,magiczność'' broni? kasuje jej efekt wiadomo, pytanie czy mając floriaths rope można go wogule zaatakować?
1.Nie, wybierasz lepszy MR.Belaner7 pisze:Dwa szybkie pytania
2.Nie można.
3.
w ogólewogule
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
[quote="Vallarr"]Zrobilem to troche inaczej, ale akurat mag z beastem wylosowal 2x 6 i nie dalo sie zmienic Mag w WL, orzelek na ryj WL, kumpel pomyslal "o, ujebie mu AM", szarza na orla, zabil, overrun, cieszy jape, faza magii - 6steczka, dup. Jak 6 nie wejdzie, bo dispel? W zapasie byl tough.
Tego nie za wiele zrozumiałem. Jeszcze dużo przede mną.
Tego nie za wiele zrozumiałem. Jeszcze dużo przede mną.
"Dobrze posłużył nam ten mit o Chrystusie" - papież Leon X
Witam wszystkich,
Zaczynam sobie powoli zbierać high elfy póki co figurkowo bez zasad itp, wybrałem armię bo mi się podoba, grywalność mnie interesuje chce grać h. elfami i tyle. Kupiłem sobie póki co batalion. I w związku z tym mam parę pytań apropo spearmenów i archerów, po ilu w oddziale ich robić, czy dawać command grupe i w jakiej "formacji" oni stoją ile rzędów po ilu ludzi, z góry dzięki.
Pozdrawiam,
E.
Zaczynam sobie powoli zbierać high elfy póki co figurkowo bez zasad itp, wybrałem armię bo mi się podoba, grywalność mnie interesuje chce grać h. elfami i tyle. Kupiłem sobie póki co batalion. I w związku z tym mam parę pytań apropo spearmenów i archerów, po ilu w oddziale ich robić, czy dawać command grupe i w jakiej "formacji" oni stoją ile rzędów po ilu ludzi, z góry dzięki.
Pozdrawiam,
E.
Spearmanów wystawiasz zazwyczaj około 30, stoją po 5 w szeregu, bije 20 kolesi, całkiem spoko. Łuki zazwyczaj w 2 szeregach, żeby wszyscy strzelili. Dawaj comandy, są tanie, a się przydają. Na łukach daj flamingi, przydają sie na niektóre stworki.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Są zajebiści, ale trzeba ich dobrze wykorzystać. Poza tym, są wystawiani tylko na euro, a nie chciałem mieszać w głowie nowemu graczowi
Aha, no i jeżeli grasz na więcej niż jednym dużym oddziale spearó, warto pomyśleć nad wzięciem arcymaga z BoH z shadowa. Mizandror jest zabójczy na spearach, pozostałe czary też nieźle pomagaja słabym elfikom.
Mam małe pytanko. Załóżmy, że przeciwnik ma oddzialik ciężkiej konnicy, tak 1x5. Ja mogę zaszarżować na niego od boku (atakuję tego jednego jeźdźca z boku) moim orzełkiem. Teoretycznie wygrywam starcie i zmuszam ich do zdawania LD (orzełek ma trzy życia i dwa ataki, a jeździec jeden atak i jedno życie, ale ja mam jeszcze szarżę od boku, więc nawet jeśli ja mu nic nie zadam, a on mi tak, to będzie remis). Czy taką umiejętność orzełka można wykorzystać na turnieju, czy to działa?
I mam jeszcze jedno pytanie: czy, gdybym atakował przeciwnika z przodu, mógłbym dostawić tak orzełka, aby atakował go jeden jeździec?
I mam jeszcze jedno pytanie: czy, gdybym atakował przeciwnika z przodu, mógłbym dostawić tak orzełka, aby atakował go jeden jeździec?
"Dobrze posłużył nam ten mit o Chrystusie" - papież Leon X