Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Poza cwiczeniem chce pomarudzic, a co!
Bitwa z TK byla na kacu, po 2h snu w samochodzie i intensywnej nocy na slodowej, a w 4 turze team mi przekazal, ze mam arcywazne zadanie zdobycia 1 pkt do maxa. Plan wykonany w 400% xD Choc sie i tak kopnalem, 8 WL z 29 na ojro nie daje 25%, wiec nie byloby polowy pkt, ergo dumne 6-14. Ale chrzanic, Fluffy i tak obstawial moje 0
Takie luzne przemyslenia - chce 4 orly, smoka lub totalnie eco hero, musze powystawiac 5tki WLi z champami - idealni stoperzy za 87 pkt. Kusi mnie bsb na orle.
Bitwa z TK byla na kacu, po 2h snu w samochodzie i intensywnej nocy na slodowej, a w 4 turze team mi przekazal, ze mam arcywazne zadanie zdobycia 1 pkt do maxa. Plan wykonany w 400% xD Choc sie i tak kopnalem, 8 WL z 29 na ojro nie daje 25%, wiec nie byloby polowy pkt, ergo dumne 6-14. Ale chrzanic, Fluffy i tak obstawial moje 0
Takie luzne przemyslenia - chce 4 orly, smoka lub totalnie eco hero, musze powystawiac 5tki WLi z champami - idealni stoperzy za 87 pkt. Kusi mnie bsb na orle.
Mam pytanie odnośnie ograniczeń euro-PD
Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo, w armii nie mogę mieć BoS. Pytanie, czy ogranicza mi to również kośći powera/dispela jakie mogę wygenerować w trakcie bitwy, tzw czy kulając 11-12 PD mogę użyć jedynie 10?
Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo, w armii nie mogę mieć BoS. Pytanie, czy ogranicza mi to również kośći powera/dispela jakie mogę wygenerować w trakcie bitwy, tzw czy kulając 11-12 PD mogę użyć jedynie 10?
I 2 DD.Belaner7 pisze:Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo
Tu masz http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 86&start=0 jakby coś
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
kulając 11-12 nadal masz 11-12.Belaner7 pisze:Mam pytanie odnośnie ograniczeń euro-PD
Ograniczenie dotyczy jedynie dodatkowych kostek (poza wiatrami i channelami).
[quote="diuk"][quote="Belaner7"]Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo[/quote]
I 2 DD.
Tu masz http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 86&start=0 jakby coś[/quote]
Wiem wiem tylko na ciebie miałem zwałowaną rospę
Dzięki za odp.
Channelami nie mogę wskoczyć na 13 PD ?
I 2 DD.
Tu masz http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 86&start=0 jakby coś[/quote]
Wiem wiem tylko na ciebie miałem zwałowaną rospę
Dzięki za odp.
Channelami nie mogę wskoczyć na 13 PD ?
co sie stanie, jezeli wrzuce na unit w combacie Pha's Protection (light: przeciwnik ma -1 do hita) i w tej samej turze na wrogi unit Iceshard Blizzard (heaven: -1 do hita).
Bonusy sie sumuja, jednak gdy wrzuce na Lorda/SD walczacego z czyms co trafia go na 5+ to czy lord bedzie mogl byc trafiony? czy wszystkie ataki kierowane w niego automatycznie nie trafiaja? Czy jest gdzies jakas zasada ze na 6 sie zawsze trafia lub cokolwiek takiego?
Bonusy sie sumuja, jednak gdy wrzuce na Lorda/SD walczacego z czyms co trafia go na 5+ to czy lord bedzie mogl byc trafiony? czy wszystkie ataki kierowane w niego automatycznie nie trafiaja? Czy jest gdzies jakas zasada ze na 6 sie zawsze trafia lub cokolwiek takiego?
właśnie chodzi mi o wysiwyg, z czym "powinienem" to skleićSoulferin pisze:Ma opcje sklejenia ale nie ma to zadnego znaczenia jak go skleisz no chyba ze dla WYSIWYG. W tej edycji maszyna nie musi mieć podstawki, i tak wszystko mierzysz od/do main body maszyny.elherhir pisze:Kolejne pytanie, czy bolt thrower ma jakieś opcje sklejenia (czy rodzaj strzał/pocisków, ma znaczenie jakie przykleje?) i czy musi być na podstawce/może/nie może z góry dzięki.
Rulebook str 40.krejzihed pisze:co sie stanie, jezeli wrzuce na unit w combacie Pha's Protection (light: przeciwnik ma -1 do hita) i w tej samej turze na wrogi unit Iceshard Blizzard (heaven: -1 do hita).
na 800pkt to ja bym sobie wogóle odpuścił elitarną piechotę o szedł tylko w cory + hero + orzełek,wertex pisze:A co polecacie na VC? Swordmasterzy czy jednak WL. Raczej mają mało strzelania, i dużo mięska do zmielenia. Spiszą się? I jaka domena (gramy na 800p)
jeśli już musisz to myślę że możesz zaryzykować SM bo a) VC nie mają strzelania b) na 800pkt magia nie będzie jakoś rzeźniczyć, no bo jak? c) grając z undeadami bardzo liczy się CR, a w tym przodują SM.
a co do domeny - ja zawsze biorę light na undeadów i zawsze mi się sprawdzał, ale na takie małe punkty to nie wiem czy mały mag z high magic nie będzie pewniejszy.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
ja mam takie pytanko, lepsze sa orły czy balisty tak ogólnie nie pod konkretna armie i co grac na WE które idą w strzelanie, w senie jak najwiecej lucznikow itp. malo do walki wrecz??
aha i jeszcze jedo - czy moge rzucac czar jak moj arcy jest w odziale zwiazanym z walka i chce na ten odzial rzucic czar w ktorym on jest, czy tak sie da?
aha i jeszcze jedo - czy moge rzucac czar jak moj arcy jest w odziale zwiazanym z walka i chce na ten odzial rzucic czar w ktorym on jest, czy tak sie da?
Zależy jeszcze jaki to czar. Część ( wszystko jest w RB ) można rzucać gdzie się chce, część zaś do kombatu nie. Generalnie samo bycie w kombacie nie zabrania czarowania, ale fakt że cel jest już może ( podobnie jak to ze część czarów wymaga widzenia wroga, a to to w kombacie może być ciężko ).
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
str. 40 tyczy sie strzelania... moja odpowiedz jest na stronie 50ainuin pisze:Rulebook str 40.krejzihed pisze:co sie stanie, jezeli wrzuce na unit w combacie Pha's Protection (light: przeciwnik ma -1 do hita) i w tej samej turze na wrogi unit Iceshard Blizzard (heaven: -1 do hita).
naturalna szostka zawsze trafia, naturalna pała zawsze oblewa.
Wlasnie to jest ciekawe, moj RB mowi wyraznie, ze "Pula kostek mocy nie moze w zadnym momencie fazy przekroczyc 12". Fakt, ze prawie wszystko generuje kosci na poczatku fazy magii, ale ograniczenie dotyczy tylko kostek w puli w danym momencie. Dodajac do tego lore atri z deatha - moge produkowac kostki w calkiem sympatycznych ilosciach ze sloneczka czy drobnice ze snajperek. Ofc nie na euro, ale bez euro patent wydaje mi sie legalnyEmpty pisze:Nie max 12 PD lub 12 DD w sumie ze wszystkiego można mieć czy to na euro czy normalnie.