Breta 2400 euro
Breta 2400 euro
2400 Pts - Bretonnia Army
Bretonnian Lord @ 263.0 Pts Virtue of Heroism, Sword of Swift Slaying, Dragonhelm, Dawn Stone, Royal Pegasus
Bretonnian Lord @ 248.0 Pts The Other Tricksters Shard, Luckstone, Helm of Discord, Birth-Sword of Carcassone, Royal Pegasus
Damsel of the Lady @ 120.0 Pts The Silver Mirror, kon
Damsel of the Lady @ 105.0 Pts Dispel Scroll, Warhorse
Paladin @ 116.0 Pts Wyrmlance, Cuirass of Fortune, Warhorse
Paladin Battle Standard Bearer @ 124.0 Pts Sword of Might, Gromril Great Helm, Warhorse
Paladin @ 119.0 Pts Enchanted Shield, Lance of Artois, Dragonbane Gem, Potion of Foolhardiness, Warhorse
9 Knights of the Realm @ 255.0 Pts FCG Standard of Disciple
9 Knights of the Realm @ 265.0 Pts FCG warbanner
10 Peasant Bowmen Skirmishers @ 80.0 Pts ogien czampion
3 Pegasus Knights @ 175.0 Pts
1 Field Trebuchet @ 90.0 Pts
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2400.0
Bretonnian Lord @ 263.0 Pts Virtue of Heroism, Sword of Swift Slaying, Dragonhelm, Dawn Stone, Royal Pegasus
Bretonnian Lord @ 248.0 Pts The Other Tricksters Shard, Luckstone, Helm of Discord, Birth-Sword of Carcassone, Royal Pegasus
Damsel of the Lady @ 120.0 Pts The Silver Mirror, kon
Damsel of the Lady @ 105.0 Pts Dispel Scroll, Warhorse
Paladin @ 116.0 Pts Wyrmlance, Cuirass of Fortune, Warhorse
Paladin Battle Standard Bearer @ 124.0 Pts Sword of Might, Gromril Great Helm, Warhorse
Paladin @ 119.0 Pts Enchanted Shield, Lance of Artois, Dragonbane Gem, Potion of Foolhardiness, Warhorse
9 Knights of the Realm @ 255.0 Pts FCG Standard of Disciple
9 Knights of the Realm @ 265.0 Pts FCG warbanner
10 Peasant Bowmen Skirmishers @ 80.0 Pts ogien czampion
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2400.0
-
- "Nie jestem powergamerem"
Średnio się znam na Brecie więc pewnie o czymś nie wiem ale w AB jest napisane mniej więcej tak: Virtue of Heroism -KB na LT, works only if equiped with non-magical weapon a twoj lord ma Sword of SwiftSlaying czyli magical weapon, to jakiś trik czy przeoczenie z twojej strony?
W FAQ do Bretki jest napisane że Virtue of Heroism daje w 8ed heroic killing blowa, więc jest ok.
A co do samej rozpiski to za dużo pegasów, wywal jednych i za nich zwiększ liczebność lanc, bo samymi pegasami gry nie wygrasz, a 2 9 osobowe lance niewiele zrobią. Nie wiem też czy dwóch lordów na pegasie to nie za dużo, ale nie znam sie aż tak na bretce żeby powiedzieć że to jest pomysł z dupy.
A co do samej rozpiski to za dużo pegasów, wywal jednych i za nich zwiększ liczebność lanc, bo samymi pegasami gry nie wygrasz, a 2 9 osobowe lance niewiele zrobią. Nie wiem też czy dwóch lordów na pegasie to nie za dużo, ale nie znam sie aż tak na bretce żeby powiedzieć że to jest pomysł z dupy.
Oj Chester, w Bretonni można usnąć wszystko, tylko nie pegazy, 3x3 to mus każdej rozpy. Tak jak napisał goboss, najlepszym rozwiązaniem byłoby przycięcie bohaterów i zwiększenie lanc do tej symbolicznej 11-12. Cowboye są teraz ważni, ale bez przesady.
Tofic, żaden mus, sam gram na dwóch trójkach, a czasem tylko na jednej i spokojnie daje radę. A co do rozpy, to w bohaterach faktycznie za dużo punktów utopione. Trochę jak armia rebeliantów w Gwiezdnych Wojnach, gdzie na pięciu szeregowych przypadało trzech oficerów
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Hehe to zmienia postać rzeczy, zwracam honor. Jednak lepiej argumentować z dobrymi przykładami pod ręką. Dla gracza empire i innych parków maszynowych pegazy to najgorsze utrapienie, ale takich armii nie ma zbyt wiele.Chester22 pisze:Miz gra na 2x3 i przyznaj że coś tam mu czasem wychodzi
Czyli w rozpie najlepiej przyciąć odział pegasów, jakiegoś lorda na pegasie i wrzucić za to więcej rycerzy do lanc i/lub grale.
Nie martw sie, mnie grając orkami też to irytujeTofic pisze: Dla gracza empire i innych parków maszynowych pegazy to najgorsze utrapienie, ale takich armii nie ma zbyt wiele.
trebamiRilam pisze:Nie wiem jak ty chcesz klocki rozwalić w tej rozpie. Za mało lanc i za mało liczebne.
ogolnie 2 lordami fajnie mi sie ostatnio gra, duza czarodziejka za czesto mi ostatnio wybuchala i poszla w odstawke
moze i mam za duzo paladynow ale kazdy ma swoje zadanie i nie wiedzialbym ktorego sie pozbyc
a pegazow na pewno nie rusze zeby powiekszyc lance
3x pegazeria to podstawa wiec ich nie tnij
Zwiekszylbym tylko liczebnosc lanc do 11 aby przeciwnik mial mniejsza szanse na zdawanie ld stubbornie za ranki - moze kosztem lucznikow?. Wiecej niz 2 lance nie sa potrzebne bo jakies szczegolnie fenomenalne bez wsparcia czegos od boku to one nie sa
Zwiekszylbym tylko liczebnosc lanc do 11 aby przeciwnik mial mniejsza szanse na zdawanie ld stubbornie za ranki - moze kosztem lucznikow?. Wiecej niz 2 lance nie sa potrzebne bo jakies szczegolnie fenomenalne bez wsparcia czegos od boku to one nie sa
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego