Breta 2400 euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bigos
Powergamer Rozpiskowy

Breta 2400 euro

Post autor: Bigos »

2400 Pts - Bretonnia Army

Bretonnian Lord @ 263.0 Pts Virtue of Heroism, Sword of Swift Slaying, Dragonhelm, Dawn Stone, Royal Pegasus

Bretonnian Lord @ 248.0 Pts The Other Tricksters Shard, Luckstone, Helm of Discord, Birth-Sword of Carcassone, Royal Pegasus

Damsel of the Lady @ 120.0 Pts The Silver Mirror, kon

Damsel of the Lady @ 105.0 Pts Dispel Scroll, Warhorse

Paladin @ 116.0 Pts Wyrmlance, Cuirass of Fortune, Warhorse

Paladin Battle Standard Bearer @ 124.0 Pts Sword of Might, Gromril Great Helm, Warhorse

Paladin @ 119.0 Pts Enchanted Shield, Lance of Artois, Dragonbane Gem, Potion of Foolhardiness, Warhorse

9 Knights of the Realm @ 255.0 Pts FCG Standard of Disciple

9 Knights of the Realm @ 265.0 Pts FCG warbanner

10 Peasant Bowmen Skirmishers @ 80.0 Pts ogien czampion

3 Pegasus Knights @ 175.0 Pts

1 Field Trebuchet @ 90.0 Pts

1 Field Trebuchet @ 90.0 Pts

Models in Army: 54

Total Army Cost: 2400.0

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Nie wiem jak ty chcesz klocki rozwalić w tej rozpie. Za mało lanc i za mało liczebne.

Devil Kacper
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Devil Kacper »

Średnio się znam na Brecie więc pewnie o czymś nie wiem ale w AB jest napisane mniej więcej tak: Virtue of Heroism -KB na LT, works only if equiped with non-magical weapon a twoj lord ma Sword of SwiftSlaying czyli magical weapon, to jakiś trik czy przeoczenie z twojej strony?

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

FAQ by GW skasował ten zapis.

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

W FAQ do Bretki jest napisane że Virtue of Heroism daje w 8ed heroic killing blowa, więc jest ok.

A co do samej rozpiski to za dużo pegasów, wywal jednych i za nich zwiększ liczebność lanc, bo samymi pegasami gry nie wygrasz, a 2 9 osobowe lance niewiele zrobią. Nie wiem też czy dwóch lordów na pegasie to nie za dużo, ale nie znam sie aż tak na bretce żeby powiedzieć że to jest pomysł z dupy.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

nie pegazy, a bohaterowie powinni zostac zredukowani by zwiekszyc lance.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Pegazy też, chociaż można zredukowac oba i oprócz zwiększania lancy dodatkowo jakąś 6 grali wcisnąć z flamingami

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Oj Chester, w Bretonni można usnąć wszystko, tylko nie pegazy, 3x3 to mus każdej rozpy. Tak jak napisał goboss, najlepszym rozwiązaniem byłoby przycięcie bohaterów i zwiększenie lanc do tej symbolicznej 11-12. Cowboye są teraz ważni, ale bez przesady.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Miz gra na 2x3 i przyznaj że coś tam mu czasem wychodzi :D

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Tofic, żaden mus, sam gram na dwóch trójkach, a czasem tylko na jednej i spokojnie daje radę. A co do rozpy, to w bohaterach faktycznie za dużo punktów utopione. Trochę jak armia rebeliantów w Gwiezdnych Wojnach, gdzie na pięciu szeregowych przypadało trzech oficerów ;)
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Chester22 pisze:Miz gra na 2x3 i przyznaj że coś tam mu czasem wychodzi :D
Hehe to zmienia postać rzeczy, zwracam honor. Jednak lepiej argumentować z dobrymi przykładami pod ręką. Dla gracza empire i innych parków maszynowych pegazy to najgorsze utrapienie, ale takich armii nie ma zbyt wiele.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Czyli w rozpie najlepiej przyciąć odział pegasów, jakiegoś lorda na pegasie i wrzucić za to więcej rycerzy do lanc i/lub grale.
Tofic pisze: Dla gracza empire i innych parków maszynowych pegazy to najgorsze utrapienie, ale takich armii nie ma zbyt wiele.
Nie martw sie, mnie grając orkami też to irytuje :D

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Niezła rozpiska. Sam gram podobnie tylko zamiast drugiego lord duża magiczka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bigos
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Bigos »

Rilam pisze:Nie wiem jak ty chcesz klocki rozwalić w tej rozpie. Za mało lanc i za mało liczebne.
trebami :wink:

ogolnie 2 lordami fajnie mi sie ostatnio gra, duza czarodziejka za czesto mi ostatnio wybuchala i poszla w odstawke

moze i mam za duzo paladynow ale kazdy ma swoje zadanie i nie wiedzialbym ktorego sie pozbyc
a pegazow na pewno nie rusze zeby powiekszyc lance

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

3x pegazeria to podstawa wiec ich nie tnij ;)
Zwiekszylbym tylko liczebnosc lanc do 11 aby przeciwnik mial mniejsza szanse na zdawanie ld stubbornie za ranki - moze kosztem lucznikow?. Wiecej niz 2 lance nie sa potrzebne bo jakies szczegolnie fenomenalne bez wsparcia czegos od boku to one nie sa ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

ODPOWIEDZ