Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Jak w tej edycji dam korsarzom z handbowami Banner of Murder, dostają ap tylko w cc, czy również na handbowach??
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tylko w CC
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Po sześciu latach grania w lotra i czterdziestkę, doszedłem do wniosku że nadszedł czas na prawdziwego bitewniaka
Zastanawiałem się nad armią przez jakiś czas, padło na mrocznych długouchych. Mam więc parę irytujących pytań z cyklu "co na początek":
1. Czy ta rozpiska jest legalna i grywalna? (w żadnych wypadku nie turniejowo - raczej z kolegami przy piwie i żeby wytestować jak co działa w tej armii):
Master (cold one, lance, heavy armour, shield, sea dragon cloak) 114
Sorceress (2lvl) 135 (najpewniej fire)
16 x Crossbowmen (shields, musican) 181
15 x Crossbowmen (shields, musican) 170
20 x Black Ark Corsairs (FCG) 225
5 x Cold One Knights (FCG) 175
Równe 1000pkt
2. Czy na początek zakup batalionu + pudełko warriorów + master na CoKu + sorka ma sens? (akurat się ładnie komponuje z rozpiską powyżej
)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1. Czy ta rozpiska jest legalna i grywalna? (w żadnych wypadku nie turniejowo - raczej z kolegami przy piwie i żeby wytestować jak co działa w tej armii):
Master (cold one, lance, heavy armour, shield, sea dragon cloak) 114
Sorceress (2lvl) 135 (najpewniej fire)
16 x Crossbowmen (shields, musican) 181
15 x Crossbowmen (shields, musican) 170
20 x Black Ark Corsairs (FCG) 225
5 x Cold One Knights (FCG) 175
Równe 1000pkt
2. Czy na początek zakup batalionu + pudełko warriorów + master na CoKu + sorka ma sens? (akurat się ładnie komponuje z rozpiską powyżej
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Osobiście nie radze cold one ponieważ posiadają wadę (głupota) jeżeli nie zdasz Liderki (punkty przywódcze) ruszają się ( o ile się nie mylę) o 3k6 2 największe lub 1 największy nie pamiętam w każdym razie dają tylko to że masz większego armor save dodaj i czy nie lepiej grać na 1500 ???
![Obrazek](http://dl.dropbox.com/u/64416209/klubfenixbanner.jpg)
dżizas... chyba się starzeję...Pan_Zagłady pisze:Osobiście nie radze cold one ponieważ posiadają wadę (głupota) jeżeli nie zdasz Liderki (punkty przywódcze) ruszają się ( o ile się nie mylę) o 3k6 2 największe lub 1 największy nie pamiętam w każdym razie dają tylko to że masz większego armor save dodaj i czy nie lepiej grać na 1500 ???
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
nigdy nie pisałam, że nie rozumiem. Ja jedynie jestem przeciwna Twojemu sposobowi publicznego wyrażania niezrozumienia.Buła pisze:Mam nadzieje, że teraz chociaż Yudokuno mnie trochę rozumiesz![]()
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
nigdy nie pisałam, że nie rozumiem. Ja jedynie jestem przeciwna Twojemu sposobowi publicznego wyrażania opiniiBuła pisze:Mam nadzieje, że teraz chociaż Yudokuno mnie trochę rozumiesz![]()
1. Przy strzale z Handbowa z multiplu obowiązuje kara -1 do trafienia ?
2. Ile w końcu ma ataków kociołek ? (w sensie czy dolicza się dodatkowe 3 ataki za dodatkową broń) ?
3. Przy walce wręcz na obecna edycję z kociołkiem wonduję się T3 obsługi czy kociolka T10 ?
2. Ile w końcu ma ataków kociołek ? (w sensie czy dolicza się dodatkowe 3 ataki za dodatkową broń) ?
3. Przy walce wręcz na obecna edycję z kociołkiem wonduję się T3 obsługi czy kociolka T10 ?
- Andronicus
- Chuck Norris
Jak dla mnie mają dodatkową broń. W FAQu są umieszczone tylko zmiany względem AB wraz z zapisem, że reszta zostaje bez zmian. Nie ma wzmianki o ekwipunku załogi, bo ten wraz z działaniem blessingów masz opisany w AB ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)