Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Andronicus »

Jak w tej edycji dam korsarzom z handbowami Banner of Murder, dostają ap tylko w cc, czy również na handbowach??

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

tylko w CC
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

duzypawel
Mudżahedin

Post autor: duzypawel »

Jestem mega początkujący w temacie DE, kupiłem na ebay 30 BG i zauważyłem, że w army booku jest limit 5-20, zcy to oznacza, że nie mogę wystawić regimentu 30BG?
Czy jest w tym temacie jakaś errata i zlikwidowano ten limit w 8 edycji ?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Możesz wystawić w jednym oddziale max 20, ale przecież możesz jeszcze walnąć drugi oddział :)

Salak
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Salak »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Po sześciu latach grania w lotra i czterdziestkę, doszedłem do wniosku że nadszedł czas na prawdziwego bitewniaka :wink: Zastanawiałem się nad armią przez jakiś czas, padło na mrocznych długouchych. Mam więc parę irytujących pytań z cyklu "co na początek":

1. Czy ta rozpiska jest legalna i grywalna? (w żadnych wypadku nie turniejowo - raczej z kolegami przy piwie i żeby wytestować jak co działa w tej armii):

Master (cold one, lance, heavy armour, shield, sea dragon cloak) 114
Sorceress (2lvl) 135 (najpewniej fire)

16 x Crossbowmen (shields, musican) 181
15 x Crossbowmen (shields, musican) 170
20 x Black Ark Corsairs (FCG) 225

5 x Cold One Knights (FCG) 175

Równe 1000pkt

2. Czy na początek zakup batalionu + pudełko warriorów + master na CoKu + sorka ma sens? (akurat się ładnie komponuje z rozpiską powyżej :wink: )

Awatar użytkownika
Porarzka
Mudżahedin

Post autor: Porarzka »

Osobiście nie radze cold one ponieważ posiadają wadę (głupota) jeżeli nie zdasz Liderki (punkty przywódcze) ruszają się ( o ile się nie mylę) o 3k6 2 największe lub 1 największy nie pamiętam w każdym razie dają tylko to że masz większego armor save dodaj i czy nie lepiej grać na 1500 ???
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Na CO jest dobry jeśli jest BSB.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Pan_Zagłady pisze:Osobiście nie radze cold one ponieważ posiadają wadę (głupota) jeżeli nie zdasz Liderki (punkty przywódcze) ruszają się ( o ile się nie mylę) o 3k6 2 największe lub 1 największy nie pamiętam w każdym razie dają tylko to że masz większego armor save dodaj i czy nie lepiej grać na 1500 ???
dżizas... chyba się starzeję...
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Mam nadzieje, że teraz chociaż Yudokuno mnie trochę rozumiesz :) ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

:| ...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Buła pisze:Mam nadzieje, że teraz chociaż Yudokuno mnie trochę rozumiesz :) ;)
nigdy nie pisałam, że nie rozumiem. Ja jedynie jestem przeciwna Twojemu sposobowi publicznego wyrażania niezrozumienia.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Buła pisze:Mam nadzieje, że teraz chociaż Yudokuno mnie trochę rozumiesz :) ;)
nigdy nie pisałam, że nie rozumiem. Ja jedynie jestem przeciwna Twojemu sposobowi publicznego wyrażania opinii

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

1. Przy strzale z Handbowa z multiplu obowiązuje kara -1 do trafienia ?
2. Ile w końcu ma ataków kociołek ? (w sensie czy dolicza się dodatkowe 3 ataki za dodatkową broń) ?
3. Przy walce wręcz na obecna edycję z kociołkiem wonduję się T3 obsługi czy kociolka T10 ?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

1.tak
2.nigdy się nad tym nie zastanawialem, ale ja bym dal tyle atakow ile się da czyli prfilowe, +1 frenzy i +1 ahw dla każdego modelu
3.T3
Obrazek

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Ad.2 w Faq 1.3 do DE nie ma mowy o dodatkowej broni stąd moje pytanie... ?

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Jak dla mnie mają dodatkową broń. W FAQu są umieszczone tylko zmiany względem AB wraz z zapisem, że reszta zostaje bez zmian. Nie ma wzmianki o ekwipunku załogi, bo ten wraz z działaniem blessingów masz opisany w AB :)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Czy ktoś wie, które modele Delfów jako następne zostaną wydane w failcascie? Planuję się obkupić w metale, stąd to pytanie.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Heh :D Z tego co wiem to na 100% hydra.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Dzięki za cynk :) Hydra mnie akurat nie boli - i tak używam szóstoedycyjnych metali:)
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Cały metal wycofali. Z każdej armii wszystkie boxy, herosów, maszynki.

Zablokowany