Turniej WFB 16.07.2011 Sklep Imperium, Kraków - 2400pkt.
Turniej WFB 16.07.2011 Sklep Imperium, Kraków - 2400pkt.
ZASADY EURO DO ŚCIĄGNIĘCIA
Zapisy prosimy składać w temacie pod tym postem, mailowo na adres: m.kaczmarczyk@sklep-imperium.pl, lub w sklepie stacjonarnym w Krakowie. W zgłoszeniu prosimy o podawanie imienia, nazwiska i armii, którą będziecie grali. Niepełne zapisy nie będą odnotowywane.
Aktualna lista zgłoszeń na turniej:
1. Michał Ritter ID 1764 Brretonnia/Dwarfs
2. Piotr Bystroń - Daemons of Chaos
3. Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - High Elves /Wood Elves
4. Marek Hołownia - Dwarfs
5. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos
6. Gałek Dariusz - Skaven
7. Krzysiek Kozak - Warriors of Chaos
8. Michał Węgrzyński - Orcs- Goblins
9.Andrzej Bąk - High Elves
10. Marek Bąk -Daemons of Chaos
W przypadku zapełnienia listy zgłoszeń utworzona będzie lista rezerwowa. Prosiłbym w takim przypadku o podawanie dodatkowo numeru telefonu, abyśmy mogli się skontaktować z informacją o ewentualnej rezygnacji kogoś z listy startowej.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, o 00:11 przez Dorgar, łącznie zmieniany 3 razy.
Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - HE/WE (jeszcze zdecyduję)
Wisła Kraków.
- Cytrus Kontynentalny
- "Nie jestem powergamerem"
Za 5 zeta wpisowego i łącznie 200 zeta dla pierwszych trzech miejsc można to przeboleć .
Może nawet warto będzie pomyśleć nad nietypową rozpiską wykorzystującą mniejszą powierzchnię
Może nawet warto będzie pomyśleć nad nietypową rozpiską wykorzystującą mniejszą powierzchnię
Stoły są prawie wymiarowe(z tego co pamiętam brakuje cala) więc można zagrać 2400 - ja tylko proszę żeby organizatorzy przemyśleli ilość terenów bo na te punkt jak dacie tyle co zazwyczaj (dużo) to będzie to BARDZO premiowało armie defensywne jak krasie czy imperium. Zadbajcie więc o równe szanse dla wszystkich co nie będzie proste.
Proszę mnie zapisać!...armie podam przed turniejem bo nie mogę się zdecydować.
Aha i jeszcze jedno - dobrze ,że promujecie scenariusze bo to naprawdę wiele zmienia w rozgrywkach...
Proszę mnie zapisać!...armie podam przed turniejem bo nie mogę się zdecydować.
Aha i jeszcze jedno - dobrze ,że promujecie scenariusze bo to naprawdę wiele zmienia w rozgrywkach...
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Eh, fajny format ale w tym terminie akurat mam bitwę na jeszcze większe punkty, a Grunwald to obowiązek każdego Bretończyka
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
Przepraszamy za pomyłkę wszystkich, ale turnieje tego miesiąca były organizowane w wielkim pośpiech i wskoczył nam plakat z Krakonu. Zasady zostały zmienione i odpowiednio dopasowane do wymogów punktowych. Co do nagrody dla trzech pierwszych miejsc z przykrością muszę poinformować iż była to pomyłka również z festiwalu fantastyki Krakon, ale nie ma co się załamywać:), nagrody jak zawsze u ans wysokie i tym wyższe im więcej was będzie, jak zawsze dorzucamy 50 % akcyzy:).
Dziękujemy PiotrzeB za cenną uwagę, na pewno o tym pomyślimy byście byli jak najbardziej usatysfakcjonowani:). Stoły są pełno wymiarowe, chyba że piła Panom z castoramy trochę zeszła;P. No cóż by nie skłamać oprócz dużego gdzie cześć maty musiała zaostać zawinięta. Myślę że na 2400 akurat się zmieścimy, takie turnieje również już u nas były.
Po za tym obiecałem format Euro ponieważ połowa graczy była za takim rozwiązaniem więc jest, zapraszam na turniej gorąco, a potem do dyskusji na naszym nowym forum internetowym!:). (na pewno po turnieju będzie już chulać pełną parą:).
Dopisałem wszystkich zgodnie z prośbą, PioterzeB wpisałem Ci na razie armie bazową, jak tylko będziesz chciał zmienić proszę o info na priv lub posta.
Dziękujemy PiotrzeB za cenną uwagę, na pewno o tym pomyślimy byście byli jak najbardziej usatysfakcjonowani:). Stoły są pełno wymiarowe, chyba że piła Panom z castoramy trochę zeszła;P. No cóż by nie skłamać oprócz dużego gdzie cześć maty musiała zaostać zawinięta. Myślę że na 2400 akurat się zmieścimy, takie turnieje również już u nas były.
Po za tym obiecałem format Euro ponieważ połowa graczy była za takim rozwiązaniem więc jest, zapraszam na turniej gorąco, a potem do dyskusji na naszym nowym forum internetowym!:). (na pewno po turnieju będzie już chulać pełną parą:).
Dopisałem wszystkich zgodnie z prośbą, PioterzeB wpisałem Ci na razie armie bazową, jak tylko będziesz chciał zmienić proszę o info na priv lub posta.
Zagram DoCH. Mam nadzieję ,że turniej się odbędzie.... Chciałem też powiedzieć ,że te zasady euro po polsku to jest stara wersja - więc jak ktoś nie zna niech sobie na forum poszuka linka do aktualnej wersji.....
Ostatnio zmieniony 14 lip 2011, o 13:26 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękujemy wszystkim przybyłym na turniej, zapraszamy na kolejny już w sierpniu:
Dziś przy pełnych zasadach Euro wyniki prezentują się następująco :
1.Andrzej Bąk - High Elves - 56 pkt.
2. Marek Bąk -Daemons of Chaos 42 pkt.
3. Michał Ritter ID 1764 Dwarfs -37 pkt.
4. Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - High Elves - 29 pkt.
5. Marek Hołownia - Dwarfs -28 pkt.
6. Gałek Dariusz - Skaven -19 pkt.
7. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos- 17 pkt
8. Krzysiek Kozak - Warriors of Chaos - 5 pkt.
Dziś przy pełnych zasadach Euro wyniki prezentują się następująco :
1.Andrzej Bąk - High Elves - 56 pkt.
2. Marek Bąk -Daemons of Chaos 42 pkt.
3. Michał Ritter ID 1764 Dwarfs -37 pkt.
4. Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - High Elves - 29 pkt.
5. Marek Hołownia - Dwarfs -28 pkt.
6. Gałek Dariusz - Skaven -19 pkt.
7. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos- 17 pkt
8. Krzysiek Kozak - Warriors of Chaos - 5 pkt.
Dzięki organizatorom za sprawny turniej i dobre sędziowanie.
Trzy fajne i bezstresowe bitwy - ukłony dla przeciwników.
I bitwa z Skavenami - wolno, wolno i jeszcze raz wolno. Razem studiowaliśmy booka Skavenów w temacie zasad (20-0).
II bitwa z High Elves - powoli, spokojnie i zasłużona wtopa (2-18).
III bitwa z Krasnoludami - interesująco, przez pewien moment niepokojąco jeżeli chodzi o wynik i świetna (błąd kolegi) moja końcówka (20-0). Mimo wszystko kilka fajnych rozkmin przeciwnika.
Do kolejnego.
Trzy fajne i bezstresowe bitwy - ukłony dla przeciwników.
I bitwa z Skavenami - wolno, wolno i jeszcze raz wolno. Razem studiowaliśmy booka Skavenów w temacie zasad (20-0).
II bitwa z High Elves - powoli, spokojnie i zasłużona wtopa (2-18).
III bitwa z Krasnoludami - interesująco, przez pewien moment niepokojąco jeżeli chodzi o wynik i świetna (błąd kolegi) moja końcówka (20-0). Mimo wszystko kilka fajnych rozkmin przeciwnika.
Do kolejnego.
Całkiem spoko turniej, szkoda że tak mało ludzi.
1 bitwa vs WoCh - po długiej i krwawej jatce WL z warriorami, okazało się że jednak WL są bezkonkurencyjni. 18:2
2 bitwa vs DoCh - bogowie chaosu rozgniewani porażką swych ziemskich sług wysłali wielkiego nieczystego, żeby zrobił porządek (albo raczej chaos?) Niestety, poniósł porażkę... 18:2
3 bitwa vs HE - więc slanesh postanowil wziac sprawy w swoje rece. Zdeprawowal garnizon HE i zwrocil ich przeciwko pobratymcom. Na szczescie sily wierne Ulthanowi twardo trzymaly pozycje wewnatrz wiezy, dziesiatkuja zdrajcow magia, lukiem i toporem 20:0
1 bitwa vs WoCh - po długiej i krwawej jatce WL z warriorami, okazało się że jednak WL są bezkonkurencyjni. 18:2
2 bitwa vs DoCh - bogowie chaosu rozgniewani porażką swych ziemskich sług wysłali wielkiego nieczystego, żeby zrobił porządek (albo raczej chaos?) Niestety, poniósł porażkę... 18:2
3 bitwa vs HE - więc slanesh postanowil wziac sprawy w swoje rece. Zdeprawowal garnizon HE i zwrocil ich przeciwko pobratymcom. Na szczescie sily wierne Ulthanowi twardo trzymaly pozycje wewnatrz wiezy, dziesiatkuja zdrajcow magia, lukiem i toporem 20:0
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Fajny turniej
Proponuję od kolejnego turnieju zgłaszać rozgrywki do ligi.
Moje HE nie są zdeprawowaneZdeprawowal garnizon HE
Proponuję od kolejnego turnieju zgłaszać rozgrywki do ligi.
Wisła Kraków.