Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Rasti »

Spóźniłeś się o... jakieś 2 tygodnie. Właśnie GW wycofało z zagranicznych(dla UK) Sklepów metalowe modele, a co za tym idzie herosów. Zostaje Ci co najwyżej failcast - czyli żywiczni.

Knopers
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Knopers »

Myslalem ze chociaz jakies wyprzedaże zostały czy coś :) A te finecasty bedą wydawane tak jak nowości do armii, czy nieoficjalnie jako produkt zastępczy dla metali bez oglaszania ich?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Żywica zastępuje metal.

Knopers

Post autor: Knopers »

To wiem, ale chodziło mi o to, czy trafią one w najbliższej przyszłości do naszych rodzimych sklepów, czy ten proces bedzie trochę trwać.

Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Post autor: Mirage »

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Rasti pisze:Żywica zastępuje metal.
niestety:/ nie ma nic gorszego, niż malowanie kiepskiej żywicy, a - jak słyszałam - sklepy modelarskie nie chcą sprzedawać żywicznych figsów GW, bo są ch**wo odlane
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jak dla mnie GW zamknęło swój katalog modeli. Nic z failcasta nie tykam. Ostatnio ze sklepów skupowałem metalowe resztki do moich DE.
Na całe szczęście, że akurat metalowe DE od GW są świetne i piechotę special będę uzupełniał na rynku wtórnym. Hydrę to samo. Core'y mam swój wzór, więc nie ubolewam nad tym wielce.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Ja tak samo. Poza tym GW z tego finecasta/tu (nie wiem) wydało akurat te figurki, którymi sie teraz zbytnio nie gra :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Hydra, bolec?

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Bolec, assasyn...
A hydry nie wydali finecast'cie.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Tak.. Jest w drugiej fali

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Aha...ale hydra jest grywalna i bardzo dobrze że mam ją w metalu 8)
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Ale zaprzeczam twojej teorii :D Ja chyba zaryzykuję i kupię tą z żywicy... Ale pożyjemy, zobaczymy :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nie żartuj!? Metalowa jest cudna. A ta w żywicy teraz po podwyżce to już w ogóle cena złota...

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Cena, ceną, niestety będzie bolało po kieszeni :/ Ale już zaryzykowałem dla żywicy i się wcale nie zawiodłem ;) Zobaczymy jak będzie dalej. Tym bardziej, że w planach mam kupić kuroliszka :)

Awatar użytkownika
MatthewKorona

Post autor: MatthewKorona »

Mam problem. Niektóre Postacie używają dwóch broni ręcznych. Dwie bronie ręczne, dają dodatkowy Atak. I jeżeli taka postać, ma w statystykach Ataki = 3, to do tego jeszcze dodajemy premię za dwie bronie ręczne, które mamy w rynsztunku, czy ta premia do Ataków za dwie bronie ręczne jest już naliczona automatycznie i w statystykach jest wzięta pod uwagę? #-o
Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź.
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Nie jest wzięta pod uwagę. Jeśli postać ma 3 ataki i dwie bronie ręczne otrzymuje +1, czyli razem ma 4 ataki.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
MatthewKorona

Post autor: MatthewKorona »

Wiecie gdzie dostane ZWYKŁĄ SORCERESS a nie SUPREME? Bo szukam w tym sklepach z figurkami i znaleźć nie mogę [-o<
Dzięki z góry.
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nie ma już innego modelu w sprzedaży. Tylko na rynku wtórnym dostaniesz 6 edycyjną.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

co oczywiście nie przeszkadza w kupnie supreme i wystawianiu jej jako małej czarodziejki.
Obrazek

Zablokowany