Dobry polski sklep internetowy z figurkami

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Dobry polski sklep internetowy z figurkami

Post autor: Szaman »

gervaz pisze:"drogi" wyklucza się z "dobry".
Bzdura. Rzeczy dobre sa drogie - generalnie. Dla mnie od ceny wazniejsza jest obsluga klienta.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

a dla mnie ważne jest i jedno i drugie. Jeżeli sklep oferuje mi pełen asortyment figurek, dobrą jakość obsługi, szybką i pewną wysyłkę po wysokich cenach - to wolę poszukać tego samego w niższej cenie.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Rzeczy dobre są drogie? :-s A jaka jest różnica między boxem kupionym za 78zł a 94zł? W przypadku lalek, dla mnie ważniejsza jest cena.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Loizok pisze:W przypadku lalek, dla mnie ważniejsza jest cena.
w porzadku, nie neguje tego, co jest dla Ciebie wazniejsze. ja mam inne priorytety.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

gervaz pisze:a dla mnie ważne jest i jedno i drugie. Jeżeli sklep oferuje mi pełen asortyment figurek, dobrą jakość obsługi, szybką i pewną wysyłkę po wysokich cenach - to wolę poszukać tego samego w niższej cenie.
Powodzenia, hehe

Czasem lepiej wydać parę złoty więcej i mieć od razu satysfakcję ze sprawnego zakupu, niż szukać i porównywać oferty, licząc grosze, a później użerać się z zaciskającymi zęby i pasy sklepikarzami czemu np. odfoliowane i brakuje figurek i co tak długo? Nerwów i czasu poświęconego na zakupy nikt nie zwróci, a figurki będą na całe życie :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a ja mam take doświadczenia:
w rebelu zamawiałem ostatnio bo mieli coś co potrzebowałem a w innych sklepach nie mieli... po 6 dniach od wpłaty dają znać że nie mają jednej rzeczy i co z tym zrobić (zwrot/wymiana).. oczywiście na stronce wszystko było dostepne od ręki podczas zamawiania... ale kurde no, dzień po zamówieniu nie wiedzieli że czegoś nie ma?
z barda natomiast kiedyś zamówiłem (zachęcony szeroką gamą towarów) podstawki 60mm okrągłe z MO 15szt. z MO się ociągali, tu zapomnieli zamówić i po paru miesiącach okazało się że gw zmieniło ofertę i już mają te podstawki po 3sztuki po prawie tyle samo co tamte 15... doszło do jakiegoś połowicznego rozwiązania (po pół roku!) typu po kosztach mi zamówili mniej podstawek.
więc szeroka gama towarów i wyższe ceny nie zawsze przekładają się na lepszą jakość usług:/ w rebelu zawalili 1 na 2 razy, w bardzie tak samo.
z cytadelą natomiast była inna bajka, zamówiłem towar (kotry) dla kogoś (w ramach zapłaty bo w figurkach chciał;P) i w boxie nie było koni. cytka dosłała gościowi drugie pudło;)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

No ja z rebelem miałem jedną akcję. Zamówiłem kowala run z kowadełkiem, wszystko cacy tylko brakowało jednego metalowego elementu. Zgłosiłem reklamację (nie chcieli zwrotu modelu), sprawa miała się rozwiązać jakoś po paru tygodniach. Obiecali, że doślą brakujący element. Po dwóch miesiącach ciszy dałem se spokój, aż pewnego dnia przyszedł do mnie list polecony z ów brakującą częścią :) Chyba 3 bądź 4 miesiące trzeba było czekać. Ogólnie nie narzekam na ich obsługę (jest na bardzo wysokim poziomie) i zawsze o wszystko można się dowiedzieć. Ostatnio z dostępnością u nich słabo, i ceny trochę wysokie. Mam wrażenie, że gry bitewne to u nich marginalna sprawa do której nie przywiązują większej uwagi.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Ja musze przyznac ze ze sklepów z których zamawiałem ( a bylo tego sporo ) jakoś do tej pory nie spotkaly mnie żadne problemy. Nawet przy zamowieniach z Barda było szyko i skutecznie. Ostatnio z tego co widziałem wprowadzili mozliwosc odbioru na miejscu w sklepie wiec moze to sprawdze przy okazji jakich zakupów.
Ze sklepow z ktorych zamawialem moge zrobic podsumowanie:

Games R Us - Szybko i skutecznie towar dobrze zapokowany i zero reklamacji na kika juz zlozonych zamowien
Bard - Szybko i skutecznie towar dobrze zapokowany i zero reklamacji na kika juz zlozonych zamowien ( choc czasem zdarza sie im nie aktualizowac stronki ).
Cytadela - Relatywnie szybko. Dotej pory nie wiem jak oni sie tam orientuja w zamowieniach :) Jakos nigdy nie dostalem numeru zamówienia :)
Imperium Gier - Zamowienia realizuja szybko i skutecznie.
Gnom ( Bielsko Biala ) - Fajne ceny niektorych rzeczy plus naprawde expres dostawa. Nawet zdazalo sie ze dostawalem pake w dzien nadania

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Jakby ktoś chciał robić zakupy w sklepie "Arena - Centrum gier", to mogę z czystym sumieniem polecić. Warto ze względu na niskie ceny i świetną obsługę. :)
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja zamawiam ostatnio tylko z Faberów - gdzie indziej przeważnie nie mogę skompletować zamówienia, bo tego nie ma, to tylko na specjalne zamówienie, tego mają tylko dwie sztuki etc.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Mlody_Rusinek
Wałkarz

Post autor: Mlody_Rusinek »

^Karpiu^ pisze:Ostatnio z tego co widziałem wprowadzili mozliwosc odbioru na miejscu w sklepie wiec moze to sprawdze przy okazji jakich zakupów.
Z tego co jest napisane na stronie to nie w sklepie na batorego tylko w biurze wydawnictwa bard (?) na ulicy przemysłowej :wink:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jankiel pisze:Ja zamawiam ostatnio tylko z Faberów - gdzie indziej przeważnie nie mogę skompletować zamówienia, bo tego nie ma, to tylko na specjalne zamówienie, tego mają tylko dwie sztuki etc.
A konkretnie z której stronki, bo w ich sklepach widzę ze trzy pozycje w dziale DE?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Robił ktoś z was zakupy w Vanaheim.pl? Warty uwagi ten sklep? Pytam, bo widzę, że mają trudno dostępne produkty oraz możliwość sprowadzania MO.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Bardzo polecam. Znam chłopaków i przykładają się do tego. Towar szybko zamawiają i paczki też od razu nadają.

Knopers
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Knopers »

Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na temat sklepu cytadela.pl ? Ostatnio przeglądając ich ofertę mrocznych elfów zastanawiałem się, czy wszystkie produkty jakie tam wymieniają są aktualnie na magazynie, tak jednostki jak i lordowie z bohaterami. Nie mogę znaleźć maila kontaktowego do tego sklepu, chyba że ktoś wie czy te figurki są na stronie tylko dla pokazu, że jest możliwość sprowadzenia, czy są aktualne na magazynie ? :)

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Knopers pisze:Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na temat sklepu cytadela.pl ? Ostatnio przeglądając ich ofertę mrocznych elfów zastanawiałem się, czy wszystkie produkty jakie tam wymieniają są aktualnie na magazynie, tak jednostki jak i lordowie z bohaterami. Nie mogę znaleźć maila kontaktowego do tego sklepu, chyba że ktoś wie czy te figurki są na stronie tylko dla pokazu, że jest możliwość sprowadzenia, czy są aktualne na magazynie ? :)
http://imperialis.home.pl/sklep/main.htm
masz tam nr tel i formularz kontaktowy. Możesz też złożyć zamówienie i je skorygować jeśli czegoś w danej chwili nie mają a zależy ci na darmowej wysyłce.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Ogólnie to Cytadela strasznie sobie jaja robi z tą dostępnością na magazynach... Kupowałem u nich sporo pudełek do Warmachine. Dostałem dane do przelewu, wysłałem pieniądze, po czym okazało się, że połowę rzeczy nie ma. Wkurzyłem się, ale stwierdziłem, że nie będę robił awantur i dobrałem z oferty produkty za mniej więcej podobną cenę, nawet trochę więcej- więc dopłaciłem. Następnie okazało się, że znowu kilku rzeczy z listy nie ma na magazynie...
Chyba każdy sklep internetowy ma teraz przy produkcie napis czy znaczek z dostępnością produktu. Dlatego ja nie mam zamiaru robić już tam zakupów i denerwować się potem. A zamiast dzwonić i dopytywać się o listę 10 produktów, które chcę zamówić, kupię u jakiejś konkurencji gdzie mam czarno na białym co jest na sklepie a na co muszę czekać.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

To fakt, cytadela jeśli chodzi o działalność internetową jest o pokolenie do tyłu..
Czy tam dalej czasem zamówień nie trzeba telefonem potwierdzać ? :lol2:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Noooo Cytadela ostro wali w człona z dostępnością modeli. Sporo z pokazanych na ich stronie figsów już dawno zniknęło ze sprzedaży [-X #-o :? Oni w ogóle nie aktualizują tego typu rzeczy. Sam miałem tego typu sytuację z limitowanym Magiem Chaosu.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

A ja tam w cytadeli zamawiam i zamawiałem :roll:
Fajne ceny maja i nie muszę konta zakładać żeby coś kupić zajmuje mi to dosłownie sec
A jak czegoś nie ma (zawsze biorę za pobraniem ) to dzwonią i mogę sobie odmówić
Chociaż ostatnio coraz częściej kupuje na arenie ich ceny są rewelacyjne
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ