Nowy Army List Dark Elves

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Podaj mi ktora piechota DE jest lepsza od herdu ?????????????
kazda... powinna przetrzymac rydwan treemna czy soc w tym stylu... herdy obsysaja z tym na calej linii... co maja takiego herdy czego nie maja warriorzy?

a itemy znam i nie widze lepszych w o& g niz te u de.... ze ktory? mortgogs? niby dobry fakt ale w de w zasadzie crimson death lepszy... niby jakis talisman? jaki? oni rzadnych sensowych nie maja...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Herdy akurat to nedzny przyklad bo pocieli je ostro i faktycznie warriorki do brania rzeczy na klatke sa lepsi. nie wiem jak ludziska teraz graja ale sadze ze w armiach bestii z ambushem nadal pojawiaja sie 5/5 z championem do zjadania maszyn i strzelcow, w czym sa raczej lepsi od warriorkow. I tak nie ma ich sensu porownychac teraz bo to jednostki o zupelnie roznym zastosowaniu.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

trikk: dlatego jedyna sensowna armia u DE jest armia z highbornem na smoku, lub na 2 mantikorach i caddym. Monstery ratuja ta armie, bo reszta to tragedia.

Shino:
bronie: Martog, Ulag, Shaga, battleaxe, masz takie cacka u DE ?? watpie
pancerzy nie ma ale mozna zrobic solidny as przy T5 a nawet T6,
reszta porownywalna, ja jednak wole O&G bo maja wiekszy wybor.
Do tego mozesz zrobic goblina na wilku z sila 7 za smierdzace 15 punktow, masz lepsze boundspelle nibla i horn, do tego pipes of doom albo colar of zorga i sram na smoki i inne gowna

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Itemy trzeba porownywac po tym jak uzbrojony w nie koles klepie.

Dlatego wiekszosc bojowych itemow dla De raczej plewi. Bo z sila 4 i -1 do sejva to duzo nie zdzialaja. De maja tak plewne itemy z podstawowego kodexu ze wszyscy teraz wystawiaja w wiekszosci przypadkow mixy np. draich i 4+ warda albo rekawica i tani ward - np. mystic shield of light etc. Boundy w de tez sa raczej kiepskie. Talizmany sa ok, zbroje raczej plewia. Sztandary tez denne, chociaz inne armie maja gorsze.

Dobra moze skonczymy ten temat z biadoleniem i pogadamy co by bylo fajnego w nowym kodexie?

Ja bym chetnie widzial honory- kazde miasto mialoby swoj honor. Zasady ala kindredy.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Przyznam: NIe chcialo mi sie czytac tego wszystkiego. Przeczytalem jakies 3/4 i mam dosc.
Ajpinus, porownujesz rzeczy nieporownywalne.
I to do tego w taki sposob, ze przypominaja mi sie dzieci klocace sie w piaskownicy.
Darujcie sobie bo to nie ma sensu. Ja dalej uwazam, ze DE sa mocne ale po prostu niektorzy nie widza sily tej armi bo oczy maja zasloniete.
"Coooo? Wszystko T3 i maly save? Bleee Stupidity! Fuj costamcostam"
Skonczcie to, ten temat nie powstal do idiotycznych, niezmierzajacych donikad klotni i przekladanek.

ajpinus
Chuck Norris

Torres: Porownywalem orkow i bestie do DE, a ze nie chcialo ci sie czytac to twoj problem. DE sa mocne??? to co w nich oprocz higbhorna na smoku i balist jest mocnego ??maja zryte praktycznie wszystko i wszystko nadaje sie do zmiany, szczegolnie piechota powinna nabrac bardziej uniwersalnego zastosowania, tak jak to ma sie w takich armiach jak np.imperium, O&G , dwarfy, tam praktycznie wszystko jest uniwersalne, czyli nadaje sie do walki z kazda inna armia. A np. do czego przydaja sie egzeki ?? korsarze ?? wiedzmy do mielenia taniego scierwa bez sava, ale za 13 punktow T3 bez sava to az strach brac szczeze powiem, BG za 16 pts. zal marnowac punkty i tak dalej.
Mus to dac CO 2 ataki i wtedy CO knight bylby wart tych 29 punktow.

PO PROSTU PONAD POLOWA TEJ ARMI NIE ZNAJDUJE UNIWERSALNEGO ZASTOSOWANIA, zmienil bym przedmioty bo to poprostu wstyd i tak poprawil piechote zeby byl sens wystawiac ja za punkty ktore jest warta.

Wszystkie specjale i rary oprocz shadow i balist musza zostac poprawione !!!!!!

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

ajpinus pisze:Maja zryte praktycznie wszystko i wszystko nadaje sie do zmiany, szczegolnie piechota powinna nabrac bardziej uniwersalnego zastosowania, tak jak to ma sie w takich armiach jak np.imperium, O&G , dwarfy, tam praktycznie wszystko jest uniwersalne, czyli nadaje sie do walki z kazda inna armia.
Wymieniłeś piechotę z 3 ostatnich kodeksów ;) Czy to nie dziwne?

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Ajpinus: Przeczytalem dosc zeby wyrobic sobie zdanie o Twoim podejsciu. Sluchaj, Ty na prawde nie musisz grac DE. Uwazasz, ze sa slabe. Ja uwazam, ze nie. Narzekasz na wszystko po kolei, zmien armie i bedzie spokoj. Zarowno dla Ciebie jak i dla mnie.
Te Twoje O&G Maja slabiutkie M, WS, BS, I, Ld w porownaniu do DE na przyklad. Nadrabiaja tylko i wylacznie T i kosztem. Plewne te orki <ziewa>. Dodatkowo magia DE ma +1 do casta a orkow nie... Slabizna.
Rozumiesz? Takie porownania, jakie Ty poczyniles nie sa warte zlamanego zeba snotlinga.

ajpinus
Chuck Norris

Wszytskie kodeksy poszly do prazodu a DE do tylu, chodzi mi tylko i wylacznie o to zeby patrzac w armyybooka, budujac armie mialo sie dylemat czy wziazdz korsarzy czy warriorow, albo wziazdz egzekow, witchki i hydre, a nie shadesow harpie i bolce oraz 2 rydwany, a jak sie patrzy na armybook do orkow to jest tam wiele uniwersalnych wymiennych jednostek ktore sa warte swojej ceny i w corach i w specjalach i w rarach. Dark elfy mi sie podobaja ze wzgledu na figsy, klimat, ale polowa jednostek jest bez uniwersalnego zastosowania i tyle, takie jednostki jak korsarze, egzekucjonerzy, wiedzmy, hydra, black guardzi, kociol, COC stanowia slaba alternatywe dla wariorow, dr, harpii, COK, shadesow i bolcow i licze na to ze w nastepnym amybooku to poprawia. Tyle
Gowniana armia bo gowniany kodeks i nawet nie wiem czy jest ktos kto wogole nia gra w Gdansku, pozdro

ajpinus
Chuck Norris

trikk: a co mam ci ko.... wymienic driady przyjacielu a moze chcesz skinki co?? pozdro

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

czytajac ten topic czulem sie jak bym spalil kilo marychy... <smiech> DE po prostu nie sa armia przegieta tylko bardziej unormowana i jak sie komus to nie podoba to niech wymieni na powergamerskie WE albo imperium na dwoch czolgach a nie biadoli tu ze to mu nie pasuje a to jast zle. Jakos sie dziwnie sklada ze gralem chaosem przez 3 lata i nigdy nie mialem tak dobrych wynikow jak delfami, fakt przydalo by sie co nieco pozmieniac ale bez przesady juz bo z twoich wypowiedzi ajpinus wynika ze tym sie wogole nie da grac

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

SexRocket: /signed
Wlasnie o to chodzi. Ja wcale nie mowie, ze DE nie potrzebuja zmian (potrzebuja, choc nie tak olbrzymich jak niektorzy na tym forum proponuja). Ale z Twoich postow Ajpinus wynosi sie wrazenie, ze za chwilke stwierdzisz, ze nawet snotlingi sa lepsze od DE :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ajpinus pisze: Shino:
bronie: Martog, Ulag, Shaga, battleaxe, masz takie cacka u DE ?? watpie
pancerzy nie ma ale mozna zrobic solidny as przy T5 a nawet T6,
reszta porownywalna, ja jednak wole O&G bo maja wiekszy wybor.
Do tego mozesz zrobic goblina na wilku z sila 7 za smierdzace 15 punktow, masz lepsze boundspelle nibla i horn, do tego pipes of doom albo colar of zorga i sram na smoki i inne gowna
bronie: orki -> mortags, ulag i ewentualnie ten shagas screeming swod (choc moim zdaniemjest plewny) kontra cromson death, draich i rekawiczka de imo do przodu....

zbroje orki - nic elfy chocby blood armour

talismany -> orki -> effigy, collar, ward 5+ elfy -> kilka swienych wardow (3? 4? nie pamietam dokladnie ile ich tam bylo) a glownie to sieprzydaje

enchantedy -> orki pipesy, pierscionek (horn jest mocno sredni i wymienianie go nie jest dobrym pomyslem) vs. wand elfow (innych nie pamietam po prostu enchantedow elfickich)

arcany orki -> brak ciekawych elfy -> +1 spell, +1 pd z tych najlepszych

wiec nie wmowisz mi, ze orki maja lepsze itemy...

:>

ajpinus
Chuck Norris

Popatrzcie na ranking ligi, ilu znalezliscie tam ludzi grajacych DE i dlaczego?? Przeciez maja wedlug was taki zajefajny armybook ha ha ha

ajpinus
Chuck Norris

Pierwsz 100 aktualego rankingu polskiej ligi ( czytsa statystyka)

O&G - 9
Bestie - 4
DE - 1 ha ha ha

Polscy gracze to podobno najwieksi powergamerzy na swiecie, pozdro

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

ajpinus pisze:trikk: a co mam ci ko.... wymienic driady przyjacielu a moze chcesz skinki co?? pozdro
Porównujemy klocuchy, czy skirmish?! Bo zupełnie inne zastosowanie jest!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ajpinus pisze:Pierwsz 100 aktualego rankingu polskiej ligi ( czytsa statystyka)

O&G - 9
Bestie - 4
DE - 1 ha ha ha
to juz wina armii a nie graczy, ze nie potrafia tym grac...
pocwiczcie to bedizecie wyzej...
Polscy gracze to podobno najwieksi powergamerzy na swiecie, pozdro
kto ci takich bzdur naopowiadal?

ajpinus
Chuck Norris

Shino: ta statystyka swiadczy o kilku rzeczach:

1. Gracze nie siegaja po ta armie bo nie widza w niej zadnego potencjalu,
2. Brak uniwersalnosci sprawia ze praktycznie nie da sie odnosci turniejowych sukcesow,
3. Czekaja na nowy armybook ha ha

Bo na figurki raczej nei mozna narzekac, pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ajpinus pisze:Shino: ta statystyka swiadczy o kilku rzeczach:

1. Gracze nie siegaja po ta armie bo nie widza w niej zadnego potencjalu,
2. Brak uniwersalnosci sprawia ze praktycznie nie da sie odnosci turniejowych sukcesow,
3. Czekaja na nowy armybook ha ha

Bo na figurki raczej nei mozna narzekac, pozdro
tu wynosisz zle wnioski. gracze nie tyle nie chce grac de bo jest beznadziejna armia co wybieraja armie bardziej wybaczajace bledy taktyczne typu we.

2 nie tyle nie ma uniwersalnosci i nie ma sukcesow co nie ma graczy i nie ma sukcesow

ajpinus
Chuck Norris

Shino: Nie ma graczy - nie ma sukcesow, a dlaczego nie ma tych graczy, dlaczego wola grac WE, dwarfami, orkami, imperium, he z obrzydliwymi figurkami, lizakami, bretonia itp a nie DE ??
Powodem moze byc brak plastikow, owszem ,ale przedewszystkim niedopracowanie armybooka. GW tak zwalilo armybook ze musialo wypuscic konkretna korekte. Swiadczy to o tym ze GW zabralo sie do tego armybooka bez pomyslu, tak zeby zrobic i sprzedac. Teraz nie maja wyboru, podstawowa zasada jaka sie powinni kierowac to zeby nie bylo armii mniej i bardziej przegietych, zeby wszytstkie prezentowaly podobny poziom, przedewszystkim zeby byly dopracowane i takiego DE armybooka sobie zycze w przyszlym roku, pozdro

ODPOWIEDZ