Duchy też by nie pogardziły (S4misha pisze:S5 nie powala, ale lepsze to niż S3

Moderator: misha
Duchy też by nie pogardziły (S4misha pisze:S5 nie powala, ale lepsze to niż S3
Za każdą niewybronioną ranę dostajesz dodatkowy atak. Wbiłeś ranę treemanowi a więc masz 1 dodatkowy atak który ponownie testujesz na hit i wound. To że zadajesz płonącymi atakami 2 rany zamiast jednej to już efekt zasady specjalnej i nie liczy się jako "dodatkowa rana" dla red fury.Drwal pisze:czy jeśli mam np. flaming lance i zadam ranę np. treemanowi to mocą red fury generuje 1 czy 2 dodatkowe ataki?
Page 86 – Crimson Gem of Lahmia.
Add “The extra dice counts against the power limit, but may
only be used by the bearer.”
jak grasz euro to nie możesz wygenerować więcej niż 2 PD / turę + ograniczeniaQ. Are saves allowed against wounds suffered by a character using
the Crimson Gem of Lahmia? Also, is this item limited to one use
per friendly Magic phase? (p86)
A. No save of any kind is allowed. It can be used any number
of times per Magic phase.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Najlepiej uformować figurkę tak by składała się do lotu, np konie na jakimś podwyższeniu. Można także ustawić coacha w locie tak jak na tym zdjęciu : http://demonwinner.free.fr/france/2009/black_coach.jpgJasif pisze:Wątek się już przewijał, ale ma ktoś jakiś rozsądny patent na podstawkę pod Black Coacha? Mam ambiwalentne uczucia, bo do gry wiadomo - podstawka chariotowa, ale klimatycznie wolałbym, żeby cały model się zmieścił. Może zrobić dużą podstawkę i zaznaczyć, że kończy się trochę wcześniej? Co radzicie?
Dzięki.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...