WOCH EURO 2400 & 2800 Silesian - Nigdy Więcej Chosenów!!!!
Re: WOCH EURO 2400 - Nigdy Więcej Chosenów!!!!
My bad. Rozumiem ze zajmujesz sie wyszukiwaniem bledow w cudzych wypowiedziach, tak?
Dziś przetestowałem 10 konnych maruderów Khorne'a przeciw Lizakom, co prawda zrobiły vanguard ale jako, że nie zaczynałem to dostały strzał od skinków, a potem dwellersów od Slaanna, przed śmiercią jednak zdołały zniszczyć jeden oddział skinków. Interesujące by było dołączyć do nich hero na steedzie Slaaneshowym... ale to droga inwestycja.
heros chyba nie moze robic vangurada. do takiej 10 moze i bedzie interesujace ale nie liczylbym na to ze zacznie tak wystepowac bo takiemu sie nie da dac warda na 3+ a wiec obsysa, pozatym nie lata co czyni go niezdolnego do wejscia w kombat. fajnie jak wrog wali dwelers w fasty, przechytrzyles go;) a tak na powaznie to musze kupic tego pana na zmijce zanim wyjdzie w wosku.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Powodzenia w sklejaniuloko pisze:heros chyba nie moze robic vangurada. do takiej 10 moze i bedzie interesujace ale nie liczylbym na to ze zacznie tak wystepowac bo takiemu sie nie da dac warda na 3+ a wiec obsysa, pozatym nie lata co czyni go niezdolnego do wejscia w kombat. fajnie jak wrog wali dwelers w fasty, przechytrzyles go;) a tak na powaznie to musze kupic tego pana na zmijce zanim wyjdzie w wosku.
Gość na steedzie ma fast cavalry więc i vanguard ma.
Cały czas żyjesz w 7ed.Voodoo pisze:Zgoda z placka dostaje zarówno dzwon jak i szarak (który ma 4T). Dalej losujemy co dostało big hit'a, o którego głównie chodzi. Przy dzwonku jest zapis, że wszystkie ataki strzeleckie są rozlosowywane 1-5 dzwon, 6 idzie w szaraka.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Grolshek nie pisz jak shino. Wskaż gdzie w poście Voodoo jest błąd. Ja nie nie widzę tu błędu.Grolshek pisze:Cały czas żyjesz w 7ed.Voodoo pisze:Zgoda z placka dostaje zarówno dzwon jak i szarak (który ma 4T). Dalej losujemy co dostało big hit'a, o którego głównie chodzi. Przy dzwonku jest zapis, że wszystkie ataki strzeleckie są rozlosowywane 1-5 dzwon, 6 idzie w szaraka.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Groszek narzeka jak w 7ed. więc się zgraliścieGrolshek pisze:Cały czas żyjesz w 7ed.Voodoo pisze:Zgoda z placka dostaje zarówno dzwon jak i szarak (który ma 4T). Dalej losujemy co dostało big hit'a, o którego głównie chodzi. Przy dzwonku jest zapis, że wszystkie ataki strzeleckie są rozlosowywane 1-5 dzwon, 6 idzie w szaraka.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
heheLazur pisze:Groszek narzeka jak w 7ed. więc się zgraliścieGrolshek pisze:Cały czas żyjesz w 7ed.Voodoo pisze:Zgoda z placka dostaje zarówno dzwon jak i szarak (który ma 4T). Dalej losujemy co dostało big hit'a, o którego głównie chodzi. Przy dzwonku jest zapis, że wszystkie ataki strzeleckie są rozlosowywane 1-5 dzwon, 6 idzie w szaraka.
Ło matko człowiek na kilka dni wyjechał i mu sie tak pięknie temat rozwinął:)
Po kolei:
1. gość na steedzie slaanesha ma fast cav więc może robić vanguarda.
2. helka jako template strzelając w dzwon/furmane trafia i gurę i dól, losujemy jednak co dostało big hita, bo tylko pod nim jest multiplikacja ran.
3. Właśnie najlepsze jest to, że slavy nie są w stanie zablokować wochu.... szarża, jak przeciwnik nie ma scrolli to pandemonium z 6 kości i wszystkie slavy wybuchają... a to nam otwiera drogę do klocków... abomka dostaje 1-2 pociski tęczy i potem dobije ją cokolwiek. Często jeśli przeciwnik ją ma zdarza mi się rzucać plagę, szybko sprawia, że dzwonu nie ma już kto pchać....
Naprawdę dobrze mi się z nimi gra, a 13 dotyka najwyżej jednego mojego klocka zazwyczaj.... boli tylko trochę obcinanie latania, a brass orb w helke to w każdej grze mnie gwałci, ale póki tego nie zrobi, a nóż z pandemonium coś się uda spanikować, albo choćby latarkę zdjąć
Po kolei:
1. gość na steedzie slaanesha ma fast cav więc może robić vanguarda.
2. helka jako template strzelając w dzwon/furmane trafia i gurę i dól, losujemy jednak co dostało big hita, bo tylko pod nim jest multiplikacja ran.
3. Właśnie najlepsze jest to, że slavy nie są w stanie zablokować wochu.... szarża, jak przeciwnik nie ma scrolli to pandemonium z 6 kości i wszystkie slavy wybuchają... a to nam otwiera drogę do klocków... abomka dostaje 1-2 pociski tęczy i potem dobije ją cokolwiek. Często jeśli przeciwnik ją ma zdarza mi się rzucać plagę, szybko sprawia, że dzwonu nie ma już kto pchać....
Naprawdę dobrze mi się z nimi gra, a 13 dotyka najwyżej jednego mojego klocka zazwyczaj.... boli tylko trochę obcinanie latania, a brass orb w helke to w każdej grze mnie gwałci, ale póki tego nie zrobi, a nóż z pandemonium coś się uda spanikować, albo choćby latarkę zdjąć
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
bez latania dysk ile "idzie" ? nadal widzi nad piechotą?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
dysk jest cały czas kawalerią, więc cały czas widzi...
a mv, spójrz do booka, dysk ma zasadę fly i 1 mv jak nie może korzystać z fly korzysta z mv po ziemi. Cal ruchu 2 cale marszu, ale wciąż szarżuje, ucieka, goni, na 3 kostkach!!!! bo tej zasady której teraz nazwy zapomniałem, nie traci;p
edit. Waldi mnie ubiegł
a mv, spójrz do booka, dysk ma zasadę fly i 1 mv jak nie może korzystać z fly korzysta z mv po ziemi. Cal ruchu 2 cale marszu, ale wciąż szarżuje, ucieka, goni, na 3 kostkach!!!! bo tej zasady której teraz nazwy zapomniałem, nie traci;p
edit. Waldi mnie ubiegł
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.