WOCH EURO 2400 & 2800 Silesian - Nigdy Więcej Chosenów!!!!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
yedee
Mudżahedin

Re: WOCH EURO 2400 - Nigdy Więcej Chosenów!!!!

Post autor: yedee »

My bad. Rozumiem ze zajmujesz sie wyszukiwaniem bledow w cudzych wypowiedziach, tak?

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Nie tylko on, to forumowa rozrywka. Przed "że" stawiamy przecinek ;d

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Vallarr, jak mogłeś !

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Dziś przetestowałem 10 konnych maruderów Khorne'a przeciw Lizakom, co prawda zrobiły vanguard ale jako, że nie zaczynałem to dostały strzał od skinków, a potem dwellersów od Slaanna, przed śmiercią jednak zdołały zniszczyć jeden oddział skinków. Interesujące by było dołączyć do nich hero na steedzie Slaaneshowym... ale to droga inwestycja.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

heros chyba nie moze robic vangurada. do takiej 10 moze i bedzie interesujace ale nie liczylbym na to ze zacznie tak wystepowac bo takiemu sie nie da dac warda na 3+ a wiec obsysa, pozatym nie lata co czyni go niezdolnego do wejscia w kombat. fajnie jak wrog wali dwelers w fasty, przechytrzyles go;) a tak na powaznie to musze kupic tego pana na zmijce zanim wyjdzie w wosku.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Waldi
Masakrator

loko pisze:heros chyba nie moze robic vangurada. do takiej 10 moze i bedzie interesujace ale nie liczylbym na to ze zacznie tak wystepowac bo takiemu sie nie da dac warda na 3+ a wiec obsysa, pozatym nie lata co czyni go niezdolnego do wejscia w kombat. fajnie jak wrog wali dwelers w fasty, przechytrzyles go;) a tak na powaznie to musze kupic tego pana na zmijce zanim wyjdzie w wosku.
Powodzenia w sklejaniu :P
Gość na steedzie ma fast cavalry więc i vanguard ma.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Voodoo pisze:Zgoda z placka dostaje zarówno dzwon jak i szarak (który ma 4T). Dalej losujemy co dostało big hit'a, o którego głównie chodzi. Przy dzwonku jest zapis, że wszystkie ataki strzeleckie są rozlosowywane 1-5 dzwon, 6 idzie w szaraka.
Cały czas żyjesz w 7ed.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Gość na steedzie ma fast cavalry więc i vanguard ma.
a skąd ma?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

przeczytaj zasady Steed of Slaanesh ma zasadę fast cav więc ma i vanguarda :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Grolshek pisze:
Voodoo pisze:Zgoda z placka dostaje zarówno dzwon jak i szarak (który ma 4T). Dalej losujemy co dostało big hit'a, o którego głównie chodzi. Przy dzwonku jest zapis, że wszystkie ataki strzeleckie są rozlosowywane 1-5 dzwon, 6 idzie w szaraka.
Cały czas żyjesz w 7ed.
Grolshek nie pisz jak shino. Wskaż gdzie w poście Voodoo jest błąd. Ja nie nie widzę tu błędu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

piękna rozmowa :)

dużo pomysłów, ale za mało pkt. by to weszło raczej w życie, albo za drodzy są nasze jednostki i herosi :P

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Grolshek pisze:
Cały czas żyjesz w 7ed.
Groszek narzeka jak w 7ed. więc się zgraliście :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Lazur pisze:
Grolshek pisze:
Cały czas żyjesz w 7ed.
Groszek narzeka jak w 7ed. więc się zgraliście :D
hehe :)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Oooo wypraszam sobie. Ja nie marudzę już że hoho... A mylić się w kwestii proroka i dzwonu mogę przecież... Choć wolałbym nie bo i tak mamy ze szczurami pod górkę...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

No co ty Groszek, Durin twierdzi, ze szczury to bardzo dobry przeciwnik :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Rince pisze:No co ty Groszek, Durin twierdzi, ze szczury to bardzo dobry przeciwnik :)
Po prostu jest dobry a ja plewa... To sporo wyjaśnia...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Ło matko człowiek na kilka dni wyjechał i mu sie tak pięknie temat rozwinął:)

Po kolei:
1. gość na steedzie slaanesha ma fast cav więc może robić vanguarda.
2. helka jako template strzelając w dzwon/furmane trafia i gurę i dól, losujemy jednak co dostało big hita, bo tylko pod nim jest multiplikacja ran.
3. Właśnie najlepsze jest to, że slavy nie są w stanie zablokować wochu.... szarża, jak przeciwnik nie ma scrolli to pandemonium z 6 kości i wszystkie slavy wybuchają... a to nam otwiera drogę do klocków... abomka dostaje 1-2 pociski tęczy i potem dobije ją cokolwiek. Często jeśli przeciwnik ją ma zdarza mi się rzucać plagę, szybko sprawia, że dzwonu nie ma już kto pchać....
Naprawdę dobrze mi się z nimi gra, a 13 dotyka najwyżej jednego mojego klocka zazwyczaj.... boli tylko trochę obcinanie latania, a brass orb w helke to w każdej grze mnie gwałci, ale póki tego nie zrobi, a nóż z pandemonium coś się uda spanikować, albo choćby latarkę zdjąć
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

bez latania dysk ile "idzie" ? nadal widzi nad piechotą?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Waldi
Masakrator

loko pisze:bez latania dysk ile "idzie" ? nadal widzi nad piechotą?
Idzie max 2 cale (i to w marszu) ;)
Nie zmienia się jego typ jednostki więc nadal jest kawalerią.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

dysk jest cały czas kawalerią, więc cały czas widzi...
a mv, spójrz do booka, dysk ma zasadę fly i 1 mv jak nie może korzystać z fly korzysta z mv po ziemi. Cal ruchu 2 cale marszu, ale wciąż szarżuje, ucieka, goni, na 3 kostkach!!!! bo tej zasady której teraz nazwy zapomniałem, nie traci;p

edit. Waldi mnie ubiegł
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

ODPOWIEDZ