Tap Dabl Masta! 9-10.07.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Tap Dabl Masta! 9-10.07.2011

Post autor: Khuman »

Życie :)

gratulacje :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Widze, ze nasi cisneli. Szkoda, ze dostali z dobrymi na koniec.
Jakas generalna klasyfikacja moze?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

a były jakieś bestie w teamie? :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tak, kurwa!!!! KIK ASS!!!!

Widac teraz jasno, ze selekcjonerzy do kadry dokonali slusznych wyborow i tylko ze wzgledow politycznych nie wzieli calych JH do teamu.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

To ja może jebne posta. A co!

Turniej fajowy, głównie ze względu na mój team, z ktorym ide w ciemno w każdy ogród warzywny ;)
Co do organizacji to szkoda, że tak mało osób bralo w niej udział i Lidder po prostu nie mógł wszystkiego sam zrobić.

Co do samych bitew:
Pierwsza bitwa- team przeciwny Gamblers Młodzież
Mnie się dostały OnG Maćka.
Gra była w sumie to szybka, przeciwnik wystawił się bez sensu i poddał się w czwartej turze kiedy na stole zostało 210 pkt. po jego stronie, a mi padł oddział skinków, który poświęciłem, aby wyciągnąć zfrenzowanych Savagy do przodu, na szarże stega od boku. Mój wynik 20:0.
Team zrobił 31:29

Druga bitwa-team przeciwny Cursed Company
Mi się dostały WE
Przeciwnik chyba nie za bardzo był rozegrany i ogarnięty. Bardzo sympatyczny człowiek, z bardzo słabą rozpiską.
Zabił mi 140 pkt.
Mój wynik 20:0
Team zrobił 34:26

Trzecia bitwa-team przeciwny Ósma Bila
Ja walczyłem z VC Szaitisa.
Jak dla mnie spoko paring, głównie ze względu na bardzo fajnego gracza. Z Szaitisem grałem już parę razy i zawsze przbiegało to bez zbędnych spinek i przy ogólnej radości wszystkich. Przez większość gry kości były zdecydowanie po stronie Szaitisa, ale w przedostatniej rzucił dwie 1 na popychaczkę i gwardia została zmielona przez stegadona i 2 oddziały kroxów. Druga Gwardia, ta z Bannerem of the Burrows padła już wcześniej po w sumie głupiutkiej akcji z sformowaniem się w kreskę 2 modeli, chciał zaszarżować z popychaczki, ale dałem po prostu flee na obu oddziałach i został pośrodku niczego w słabej formacji. Jedne, mniejsze ghule padły od komety i kameleonów, a drugie większe od kroxów. Trzecie pogoniły salamandry, ponieważ nie potrafiłem zadać żadnego obrażania, a i tu oddział ghuli był w formacji 2 kolumn po 14 modeli.
Ogólnie po stracie Slanna, który niezdał 6 wardów pod rząd oraz Saurusów i jednych skinek wygrałem 13:7
Team zrobił 23:37

Czwarta bitwa-team przeciwny Deadly sousages
Ja walczyłem z Imperium bez czołgu, ale za to na altarze, 3 mortarach, 2 cannonach, 2 magach, bsbku, dwóch 30 biczy i 40 halabard. Wielkie klocki pospadały z salamandr i Dwerrels below, altar dostał kroxy na bok, a górka maszyn kroxy od boku. Skończyło się na 20:0 dla mnie.
Team zrobił 29:31

Piąta bitwa-team przeciwny z Opolo 2+1
Ja dostałem Krasie. Mega sympatyczny przeciwnik i bardzo szybka bitwa. Wyczyściałem mu stół zostały 20 minersów, kowadło i gyrek, a mi padło 6 kroxów, oddział 20 saurusów oraz 2 oddziały Kameleonów. Ja zrobiłem 13:7. Szkoda tylko niektórych akcji, jak na przykład faktu, iż przez 6 tur z 6 kości nie wrzuciłem mu dwellersów w kowadło. I tak ne mam na co narzekać.
Team wyciągnął 40:19

Wskoczyliśmy w ten sposób na 7 miejsce! Wow! I tak było fajnie :)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ten puchar jest nasz, ten puchar do JH naleeeeeeeży! 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Master zajebisty. Lidder z Gremlinem, Agą i zarośniętym człowiekiem w żółtej koszulce świetnie to ogarnęli. Zwłaszcza, że mieli ratem trzy tygodnie, więc nawet sponsorów się za bardzo nie dało dograć.

Zwycięzców proszę o kontakt z bitspudłem - macie tam po walizce, nie udało się ich dostarczyć na czas.

Wyniki dalekie od oczekiwań, ale przynajmniej kolejny wariant rozpiski przetestowany w normalnych warunkach. Najsmutniejszy element turnieju - od razu po bitwach jedziemy, by uwolnić teściów od konieczności pilnowania dziecka, po czym okazuje się, że wcale nie chcą nam tego dziecka oddać i spokojnie mogliśmy sobie siedzieć do 20.

Dziękuję swojej drużynie za grę. Sorry Suchy, że Cię ściągnęliśmy na 14 miejsce :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Brawo Warszawa :mrgreen: =D> =D> =D>
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Wielkie gratulacje dla Liddera, który w tak krótkim czasie tak świetnie ogarnął mastera!
(ja bardzo przepraszam, Lidder, że tak wcześnie się zebraliśmy i nie pomogliśmy, ale Iga na nas czekała)

Gratki dla JH. Niestety tak cicho było bez Baśki...
Gratki dla Dobrych i Złych.
Gratki dla Pasiaka - hobbysty.

Mam nadzieję, że we wrześniu przybędzie do nas jeszcze więcej osób - obiecuję, że tym razem zrobię smalec :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dzięki, w sumie od wtorku robiłem Mastera. Mamy tak zgraną ekipę, że tydzień nam wystarczy na ogarnięcie imprezy w takim stopniu, żeby nagrody przynajmniej za 2k wyszły. Już wiem co poprawić, gdy dostaniemy w przyszłym roku 3 mastery i mi przypadnie zaszczyt organizacji :)

Zaginął 1 team, ale zgłoszę ich wyniki do ligi :D (Serio, mam nadzieję, że nic im nie jest i się odezwą)
Wyniki ulegną drobnym zmianom, pojawią się korekty na niższych stołach bo ludzie "po donosili" wyniki.
Dzięki jeszcze raz, że wpadliście i zapraszam na wrzesień!

L.

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Piszcie relacje ! Brawo dla Golonki za dobry przykład :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Gratulacje dla zwycięzców!

Dzięki mojej drużynie i reszcie chłopaków z klubu za wspólny master - od piątku do niedzieli :)

Jacek_Azael pisze: A serio to dla mnie jak i dla większości graczy WE ciekawy będzie 3ci stół. Pzdr.
Było ciekawie, nawet grałem z Pasiakiem.
Pasiak rozegrał dobrą partię i wygrał 14:6.
Grałem lizakami a nie WE.

Raport później.

Tak w ogóle to zastanawiam się po co w systemie widełkowym są dolne widełki(???).
Rozumiem górne - służą bardziej sprawiedliwym wynikom.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2011, o 21:38 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Wielki triumf Kiełbas.

Po przegranym challengu z przyszłymi zwycięzcami turnieju, Kiełbasy mimo pełnego obsysu ich Delfów, wygrały wszystkie mecze i idąc jak burza zajęły należne im miejsce w środku tabeli.
W drugiej partii, wyjąc z bólu i wstydu ugrałem wreszcie jeden punkt, przegrywając tylko o 1499. Potem było już tylko lepiej.

Podziękowania dla wszystkich.

Podpisano – J 29.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

turniej mimo wszystko świetny, niedosyt pozostaje ale nic to.
Jakby nie było Gamblersi do top 5 wcisnęli 2 składy
4. Gamblers Młodzież
5. Gamblers Barchetta

na 4 miejscu ekipa ze średnią wieku 14 lat :P

pełna relacja później
Dzięki i pozdro
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

na 4 miejscu ekipa ze średnią wieku 14 lat
Za tą ostatnią bitwę lecą nam po browarze :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Dmtrij pisze:
pełna relacja później
Dzięki i pozdro

A gdzie wyniki z Wrocka? A?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Zajebisty turniej :D , zajebiste jedzonko i miejscowka...

czyli to co rok temu. Dziękuje za świetny weekend.

Mam nadzieje, ze za rok tez sie uda w to samo miejsce wyladowac.

ps. Było warto zrobić te 800 km.

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Moj team dal rade. Ja srednio :/
Milo bylo. Wszystko fajnie i bez przypalow.
Slabe wyniki jak zwykle zwalam na alkohol i pecha.
Z ciekawostek:
Z Dukiem ogladalismy przez okolo godzine ruchajace sie jeze. Zaluje, ze nie pamietam, ale podobno wydaja odglosy jak ludzie :D
Organizacja masterka na medal. Format wykozaczony. Narady wojenne przed kazdym paringiem to mistrzostwo swiata. Spalem z Crusem w lozku, a na koniec dostalem 1,5 litra browara niemal za friko.
Zyc nie umierac!
Dozobaczenia nastepnym razem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

No i dotarliśmy.

Turniej mega - zresztą jak to na Kozłów przystało.
Dobrze że nie prowadziłem auta to mogłem sobie pozwolić na totalne olanie grania o pkt i nadrobinie tego spozywaniem duzej ilości piweczka.

Co do samych bitewek:
Grałem TK na 2x swinkach, 4 liczach, 2x klopa, 2x wózki, 3x łuki, ołtarz, tytan, carriony.

1.
Duke i jego WoCh 5:15
Jak to na Diuka przystało - pokazał kto jest najlepszym worriorem w Polsce.
2x uciekł mi przed swinkami, a ja w nagrode zjadłem mu łucznikami Lorda (KB), Helenke i Shrina, a on mi wszystko poza Generałem, Hierofantą, Tytanem i ołtarzem.

2.
Lizaki - 12:8
Ciężki paring, ale dobre wystawienie pozwoliło mi kontrolować gre. Błąd kolegi z Enginem pozwolił mi na ugranie tych punkcików. Skonczyliśmy coprawda w 4 turze (mało czasu), ale kolejne 2 dały by mi max 2 pkt więcej = czyli to samo bo z karniakiami.

3.
DW - 5:15
Paring mega nie kożystny. Próbowałem co sie da, ale oddałem koledze obie swinki, jedne łuki, i jedne rydwany, w zamian zabijając tylko minerów i scautów.

4.
HE - 0:20
Ucieszyłem sie niezmiernie z paringu, ale jeden błąd zaważył na moją nie korzyść - pozostawie to bez komentarza
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

5.
DoCh - 20:0
Dużo by opowiadać, al w skrócie to wygląda tak: Mega dużo pecha po stronie przeciwnika, a po mojej stronie 4x fart i te farty opisze:
- pierwsza tura. hit klopy na GUO. 6 ran wbitych
- GUO na ostatniej ranie wbił się w swinie. z 4 ataków trafił jeden i do tego zadał tylko 3 rany. Swinia w odpowiedzi zabiła GUO.
- rydwany wycągniete z syreny biegną całe 3 cale
- garstka Blodków z brzytwą (około 9 ataków) wbija tylko jedną rane swini.

To chyba tyle: Demony ze stołu znikły, a ja stracłem to co zwykle: 2x rydwany, 2x łuki, carriony i klope.

Ogólny wynik: 42/100 z bitew. Jak na początki TK to jest ok (przed Masterem rozegrałem tylko 4 bitwy nowymi TK).

Niby szkoda mi tych HE, ale na Demonach sie odkułem.

A teraz podziękowania:
Orgom za kolejny mega turniej
Fluffiem za pożyczone figsy
Barmanowi za ogarnianie zarcia i alko

Gratki dla zwycięzców i ekipy na ETC - coś czuje że będą zmiany w składzie :wink:

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Podziękowania dla organizatorów oraz dla grill-teamu. :D Było ekstra, no szczególnie miejscówka bajeczna. Będziemy się starali przyjechać we Wrześniu jak największą ekipą.
Golonka pisze: Piąta bitwa-team przeciwny z Opolo 2+1
Ja dostałem Krasie. Mega sympatyczny przeciwnik i bardzo szybka bitwa.
A dziękuję i wzajemnie przyjemnie się grało z kimś kto nuci "Doors'ów" podczas bitwy :D
Golonka pisze: Wyczyściałem mu stół zostały 20 minersów, kowadło i gyrek,
czyli 1000 pkt. bo w minerach jeszcze thane się uchował :wink:
Golonka pisze: Ja zrobiłem 13:7. Szkoda tylko niektórych akcji, jak na przykład faktu, iż przez 6 tur z 6 kości nie wrzuciłem mu dwellersów w kowadło.
No bywa, następnym razem zapewne wyczyścisz mi armię do zera. :wink:

Najbardziej mi się podobało Twoje pytanie przed bitwą gdy oglądałeś mój roster: "Gdzie masz drugą kartkę rostera bo na tej nie masz nic do walki...?" A jednak okazało się, że można na masterze ugryźć coś krasiami bez dwóch klop i rozpiski zkopiowanej z neta bo byłeś jedyną osobą, z którą przegrałem na tym turnieju... :wink:

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ