Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
A mi się wydawało, że Posąg Brahmina nie działą w tej edycji (bo nie ma czegoś takiego jak testy psychologiczne).
To jak mam rozumieć zasadę Immune to Psychology ze str 71 jeśli czegoś takiego jak testy psycho nie ma?
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
- Król Goblinów
- Wodzirej
ogólnie to jakis czas temu gadałem o tym z lidderem, i stanęło na tym ze działa na "stare" elementy psychologii, taki jak fear,terror, panic.
Ogólnie to przedmiot jest taki trochę "gentelmens agreement" bo FAQowan nie był, a de facto nie ma juz czegoś takiego jak psychology test, tylko testy wymagające LD. ( bo np. z tego co gadaliśmy to juz np. na break'a/stubborna nie działał, bo test LD ) , ot ,taki mały relikt 7ed.
hope it helps,KG
Ogólnie to przedmiot jest taki trochę "gentelmens agreement" bo FAQowan nie był, a de facto nie ma juz czegoś takiego jak psychology test, tylko testy wymagające LD. ( bo np. z tego co gadaliśmy to juz np. na break'a/stubborna nie działał, bo test LD ) , ot ,taki mały relikt 7ed.
hope it helps,KG
pamietajcie że gw przebiegłe jest. niby robi lepszy book niz poprzedni ale tak żeby czasem nie dogodzić. pajonki wypuszcza. sfinksy. a kosztów oddziałów obniżać jakoś nie chcą. albo tu obniżą a tam podciągną. i przedmioty kasują. i sztandary.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
No będzie, będzie, ale nie jest to aż taki wielki problem.
Mi też coraz bardziej się wydaje że punktowo zmieni się armia minimalnie - przynajmniej nie wierzę w obniżki o 10 punktów na bullach czy coś.
Zastanawiam się - co tak naprawdę nam nowego dorzucą...
Mi też coraz bardziej się wydaje że punktowo zmieni się armia minimalnie - przynajmniej nie wierzę w obniżki o 10 punktów na bullach czy coś.
Zastanawiam się - co tak naprawdę nam nowego dorzucą...
Niech obniżą koszty ogrów o 10 punktów i dadzą Yhetee i Sabretuski ze SoM i mogą robić co chcą z magic itemami .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
mhm , jestem pewny że własnie zastanawiają sie czy obniżyć koszt bulów o 10 pkt czy o 12. pewnie wypuszcza jakiegoś wielkiego sex toy'a ala arahnarok, moze bedzie to mamut? bo rinosy juz są. u orków z przedmiotów gywalny jest słoik i ew jedna witka za 50 pkt ale to tak na siłe. reszta ssie. przy dobrych wiatrach zostnie thundermace bo jest fajerwerkowy i na tyle drogi że może go zostawią. są jakieś oficjalne ploty? (wiem wiem to nie ten dział).
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Król Goblinów
- Wodzirej
Znalazłem Ogry w składzie norwegii
Ogre Kingdoms
Tyrant, General, Luck Gnoblar (x1), Great Weapon, Heavy Armour, Mawseeker, Crown of Command, Talisman of Preservation, Dragonhelm, 325
Slaughtermaster, Luck Gnoblar (x1), Tooth Gnoblar (x2),Dispel Scroll, Tenderiser, Wyrdstone Necklace, 310
Bruiser, Luck Gnoblar (x1), Great Weapon, Armour of destiny, 193
Bruiser, Luck Gnoblar (x1), Cathayan longsword, Heavy Armour, Battle Standard, Mawseeker, Talisman of Endurance, Enchanted Shield , Potion of Speed, 222
Butcher, Hellheart, 180
6 Ironguts, Look-Out Gnoblar, Standard, Rune Maw, 333
4 Ironguts, Look-Out Gnoblar, Standard, Musician, 227
20 Gnoblars, 40
3 Ogre Bulls, Iron Fist, Musician, 130
3 Rhinox Riders, Heavy Armour, Iron Fist, Standard, Musician, Standard of Discipline, 399
Rhinox Rider, Heavy Armour, Iron Fist, Standard, War Banner, 165
Gorger, 75
Total: 2599
klimaciarze
Ogre Kingdoms
Tyrant, General, Luck Gnoblar (x1), Great Weapon, Heavy Armour, Mawseeker, Crown of Command, Talisman of Preservation, Dragonhelm, 325
Slaughtermaster, Luck Gnoblar (x1), Tooth Gnoblar (x2),Dispel Scroll, Tenderiser, Wyrdstone Necklace, 310
Bruiser, Luck Gnoblar (x1), Great Weapon, Armour of destiny, 193
Bruiser, Luck Gnoblar (x1), Cathayan longsword, Heavy Armour, Battle Standard, Mawseeker, Talisman of Endurance, Enchanted Shield , Potion of Speed, 222
Butcher, Hellheart, 180
6 Ironguts, Look-Out Gnoblar, Standard, Rune Maw, 333
4 Ironguts, Look-Out Gnoblar, Standard, Musician, 227
20 Gnoblars, 40
3 Ogre Bulls, Iron Fist, Musician, 130
3 Rhinox Riders, Heavy Armour, Iron Fist, Standard, Musician, Standard of Discipline, 399
Rhinox Rider, Heavy Armour, Iron Fist, Standard, War Banner, 165
Gorger, 75
Total: 2599
klimaciarze
-
- Mudżahedin
wiedziałem ze ktos je tez wynora Dziwna jest ta rozpa - Slaughter z Tenderem co moim zdaniem mocno ogranicza ta bron (mały WS, 4 ataki i siła bazowa tylko 4 robi róznice) Ironfisty na bykach?! mogł jeszcze LA im dac 20 gnobów do runemawa to tez jakis smieszny pomysł. Zdziwiłbym sie gdyby kolezka ugrał tym cos wiekszego chyba ze ma jakis tajny kmin albo mega skilla
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
ej panowıe nie siac sıe, nıe kazdy musi wygrywac 6x ırnosı sa grywalnı, ale kto normalny gra na tylu bohaterah, bez smıecıarek i scautow. I zna ktos powod czemu pomımo 2 brusıerow nıe ma on BSB ?
Takie pytanie, czym przepchnąć 40 Warriorów chaosu w Mark of Nurgle i halabardami? Skurwiele zmniejszają mi WS do 2 co powoduje trafianie na piątkach. Podczas ostatniej gry, gdy nie mogłem wystawić kloca ironów z bohaterami (ten scenariusz co na 1 jednostka musi z rezerw wyjść) ustali cudem dwóch jedynek na LD (Wojownicy wbili czternaście ran a ja zawrotne dwie). Podejrzewam że drugi raz takiego farta mieć nie będę, a z Wochem jeszcze trochę gier mnie czeka.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
zabić nie wiem czym, najlepiej 2 śmieciarki, ołowiomiotacze i 3magów z 2d6s2 no save
A na serio
Ale podobnych chosenów zatrzymywałem i wybijałem do nogi 2 ludojadami z tyrantem (wrogów było ok 20).
40warriorów to grubo ponad 600punktów? Właściwie ogry bez kumulacji ataków nie są w stanie przepchnąć dużych i silnych regimentów wroga (jak już najlepiej z flanki).
A na serio
Ale podobnych chosenów zatrzymywałem i wybijałem do nogi 2 ludojadami z tyrantem (wrogów było ok 20).
40warriorów to grubo ponad 600punktów? Właściwie ogry bez kumulacji ataków nie są w stanie przepchnąć dużych i silnych regimentów wroga (jak już najlepiej z flanki).