Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Chodzi o Doomwheela? Nie. Kółko w ogóle nie ma żadnych opcji na upgrade'y, płacisz 150 i jedziesz ile chcesz (zazwyczaj do 2-3 tury ).
Queek.
Witam, mam pytanie odnośnie grania oddziałem w sile hordy. W podręczniku wyczytałem, że tak masa musi być na 10 fixow szeroka aby otrzymać ten status. Rozchodzi mi się o to ile może być w jednym oddziale maksymalnie jednostek bo gdzieś obiło mi się o uszy, że max to 40 a widywałem już większe.
te w jednej pozie to slavy, dwa podobne to też slavy ze slingami, jeden to baner slavów a dwaj z dzidami to raczej clansi 5ed.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1040490
ale leniuszek jesteś...
ale leniuszek jesteś...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Dzięki Vocalvocal pisze:te w jednej pozie to slavy, dwa podobne to też slavy ze slingami, jeden to baner slavów a dwaj z dzidami to raczej clansi 5ed.
ale leniuszek jesteś...
W sumie to widziałem tych Slavów - ale jako, że to plastiki to nawet nie pomyślałem, że to te same modele
Udało mi się wczoraj kupić te modele więc brakuje mi jeszcze 82 Slavów hehehe
A czy wystawiacie slavów ze spirami ??
Teoretycznie można, ale mi się jeszcze nigdy nie zdażyło, "let's keep sheap things cheap"
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Aro, jakie plastiki????
Ostatnio bylem w sklepie GW - zapytałem się kolesia czy mają Slavów --generalnie chodziło mi o box 20 xDvocal pisze:Aro, jakie plastiki????
Powiedział, że mogę ich zrobić z nowych Clan Ratów lub kupić 5 modeli, które są plastikowe.
Wychodzi na to, że koleś się pomylił
Dlatego z góry założyłem, że to plastiki.
Nie, w takim przypadku pancerz jest całkowicie zanegowany.
chyba że masz tarcze ale to doczytaj zasady tarcz;]
Po turnieju, który nie za bardzo uznaję za udany (wyniki 0,5,13,20,20) dochodzę do wniosku, że potrzebuję więcej strzelania by poradzić sobie ze śmietnikiem oraz pegazami.
Są na to 2 wyjścia:
Wystawiać więcej gutter runnersów -> zamiast 2*5 wystawiać 2*10 i poza grą z defensami używać je jak shadów. Są jednak sporo drożsi od odpowiadających im kameleonów, ale też lepiej walczą i mają większy zasięg.
Wystawiać więcej globadierów -> idealni na pegazy, latających cowbojów, smoki, itp, ale słaby efektywny zasięg (tylko 18")
Grał ktoś na większej ilości powyższych jednostek albo ma inne zaradzenie na powyższe?
Są na to 2 wyjścia:
Wystawiać więcej gutter runnersów -> zamiast 2*5 wystawiać 2*10 i poza grą z defensami używać je jak shadów. Są jednak sporo drożsi od odpowiadających im kameleonów, ale też lepiej walczą i mają większy zasięg.
Wystawiać więcej globadierów -> idealni na pegazy, latających cowbojów, smoki, itp, ale słaby efektywny zasięg (tylko 18")
Grał ktoś na większej ilości powyższych jednostek albo ma inne zaradzenie na powyższe?
Gutterzy to i tak oddział, na który każdy rozgarnięty przeciwnik poluje od początku gry, nie ma za bardzo sensu mu tego ułatwiać łądując w niego jeszcze więcej punktów. 180 pkt za dychę z procami i poisonem (bo bez tego to sobie nie popolują) to kicha.
Globadierzy z kolei do polowania na pegazy mogłyby być, ale... zazwyczaj będą trafiać na 6+ (daleki zasięg plus skirmish pegazów), czyli wymagałoby to dużych oddziałów, a to znowu bezsens.
Nie próbowałeś łączyć dwóch idei? Np. 2x5 gutterów z full kitem i 2-3x5 globków w rozpie?
W ogóle to skaveni po prostu nie mają strzelania, które by mogło omiatać śmieci za bardzo. Ewentualnie katapulta z rarów, przeciwko mnie wiele razy przeciwnik wystawił poza zasięgiem generała np. klocek piechoty z magiem, LD 6-7, jedno trafienie i bye, za stół. No a jak powiesz takiej bretce "obrywa każdy koleś w lancy bez AS", to też mu się zrobi ciepło.
Globadierzy z kolei do polowania na pegazy mogłyby być, ale... zazwyczaj będą trafiać na 6+ (daleki zasięg plus skirmish pegazów), czyli wymagałoby to dużych oddziałów, a to znowu bezsens.
Nie próbowałeś łączyć dwóch idei? Np. 2x5 gutterów z full kitem i 2-3x5 globków w rozpie?
W ogóle to skaveni po prostu nie mają strzelania, które by mogło omiatać śmieci za bardzo. Ewentualnie katapulta z rarów, przeciwko mnie wiele razy przeciwnik wystawił poza zasięgiem generała np. klocek piechoty z magiem, LD 6-7, jedno trafienie i bye, za stół. No a jak powiesz takiej bretce "obrywa każdy koleś w lancy bez AS", to też mu się zrobi ciepło.
Ja bym stawiam na więcej magii scorch czy vermintide czy też warp light są na te sprawy idealne. Ale to opcja tylko o ile masz "magiczną" rozpiskę jak masz więcej do kombatu. Globaski są spoko w każdej opcji.Pedros pisze:Po turnieju, który nie za bardzo uznaję za udany (wyniki 0,5,13,20,20) dochodzę do wniosku, że potrzebuję więcej strzelania by poradzić sobie ze śmietnikiem oraz pegazami.
Są na to 2 wyjścia:
Malagor pisze:ja właśnie się zastanawiam czy lepiej jest wystawiać katapkę czy latarkę
to zależy... mi świetnie się spisuje i jedna i druga... katapa na armie hordowe jest doskonała... i powoduje panikę!Andrzej pisze:latarke
Latarka świetna na duże targety o ile uda Ci się rzucić siłę 6 albo więcej... może bierz obydwie?
Dziś np strzelałem przez pierwsze 3 tury z latarki do hydry i miałem 2xS2 i raz S4 i kupa...
Katapką kiedyś np tak pięknie ustrzeliłem jeden oddział goblinów w całości, że aż miło i do tego popanikowały kilka innych na około