Mayer - Bretka i inne

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Mayer - Bretka i inne

Post autor: Naviedzony »

O. Odkryliśmy geniusza, Panowie. :)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Zajebiste! Nie ma potrzeby więcej nic pisać;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Solidna praca, pochwały zasłużone!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Piękna robota. Z racji opieprzania się w robotach moderatorskich, od kilku tygodni wchodzę na galerię w określonym celu. I tak jakoś od dłuższego czasu tym celem był Twój temat i pytanie "czy wreszcie pomalowała tego gryfa?". No i się doczekałam :) Naprawdę, wielkie brawa =D> Oby cała armia była taka, albo choć w połowie taka.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Ja obejrzałem tylko gryfka, nie wiem, może to wina zdjęć ale technicznie nie powala. Natomiast szokuje mnie, nawet mimo wrodzonej ostrożności w ocenianiu i przed hurraoptymizmem, że ten gryf jako całość wygląda świetnie. Nie mogę o ogólnym wrażeniu złego słowa powiedzieć, dodatkowo nawet nie lubię Bretonii... Chapeaux bas!

Jestem zachwycony tą pracą. :P

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Miazga.... myślałem że po Last Winter Twojego autorstwa już nic mnie tak nie zmiażdży... a jednak.
Też bym tak chciał :(
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

całkiem fajne, czuję się zaskoczony bo wcześniejsze średnie ulepienie fajnie wyszło po pomalowaniu, może fotki wcześniej przekłamywały;)

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Najlepszy bretonski lord na hipciu jaki istnieje. Dla mnie rewelacja... zdjecia polecam wysłac do GW :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jakoś umknął mi twój temat a szkoda, bo praca bardzo mi się podoba. Świetna rzeźba i malowanie, gratuluję =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Lady Mayer »

łojezu, łojezu, troszkę odkurzę temat :)

Jak zwykle - dzięki śliczne, następne ulepki już w drodze, aktualnie mam na przemian wyjazdy wakacyjne/prace i na nadmiar wolnego czasu nie narzekam, ale pierwszy yoeman jest już tuż tuż za rogiem :wink:

MomoTheKiller - aj waj, to mi połechtałeś ego, fajnie że kojarzysz grafikę :D Jak ktoś ma chęć to zapraszam TUTAJ lub TAMŻE ;)

Ale wróćmy do figurek. Będzie mały update - pomiędzy jednym wyjazdem a drugim urodziło mi sie jedno skromne pegazisko. Tarczę i inne wzorki do poprawy polecą bo akurat szczezł mi w piekle precyzyjny pędzelek. :evil: Generalnie wszystkie moje latacze czeka teraz rekonwalescencja i zabiegi odnowy biologicznej, bo albo są połamane albo malowane wieki temu w niesatysfakcjonujący mnie sposób. Dostaną nowe podstawki jak u hipogryfa, jak ich odpowiednio ułożę to wybuduje się pod nimi katedra bretońska :lol2:

Obrazek
Obrazek

no i tyle,
pozdrawiam :)
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Od razu sprawdziłem czy nie masz pf w profilu :) od początku jakimś uber grafikiem mi to było podszyte...
Polubiłem.. TUTAJ a TAMŻE widziałem już z 100 razy ;) Chciałbym zobaczyć jakaś zacną biomechanikę w Twoim wydaniu...

Co do figurki jak zwykle super... ale tuning na fotkach troszkę przeszkadza ;) ktoś już o tym pisał zresztą...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

fajna kolorystyka, biały słabo wyszedł, podstawka za to bardzo na plus;] boję się tylko noszenia i grania tym, mi się pegazy na 5-6cm drutach co chwilę wywalają potrącone rękawem czy czymśtam:/ nie ma co poprawiać tarczy i floresów, nic nie wniosą, lepiej przeznaczyć ten czas na kolejny model albo poprawienie bardziej rzucających się w oczy niedociągnięć (jak biały kolor, nierówne paski na lancy).

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wielki szacun za prace w TUTAJ i TAMŻE, tak czułem, kurna, tak czułem, że to się znikad nie bierze...

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

dzięki chłopaki :) chociaż mawiają że "przeszłość grafika" przeszkadza przy malowaniu figsów, że jakies nawyki złe są czy też techniki i że tylko przy freehand'ach się przydają jakieś skille ińsze, blablablabla i takie tam - ja tam nie wiem, błedy się poprawia a nie filozofuje nad nimi :wink:

vocal - ano ten nieszczęsny biały + standardowo czarny to te kolory (czy tam nie-kolory jak to tam który teoretyk woli) które są mi często solą w oku. Może dlatego reszta pegazów docelowa będzie brązowa, a co się będę męczyć :wink: Albo a nuż jednak powoli dochodzić do perfekcji, trudno - na swoich własnych można eksperymentować :) Z poprawianiem masz racje - zwłaszcza że czasu nigdy za dużo - ale to może po tym jak w miarę równo pociągnę cały oddział. Narazie nie mogę patrzeć na te przewracające się maszkary.
A z transportem Bretonni, zwłaszcza pegazów, zawsze był problem. ;) Dlatego bolec jest mocno wbity w podstawkę, która jest w miarę solidna i będzie razem z innymi w osobnym kartoniku przenoszona. Na turnieje dalsze niż w w własnym mieście nie jeżdżę więc aż tak się nie martwię.

Dzięki za rady : :D
pozdrawiam!
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Lady Mayer pisze:dzięki chłopaki :) chociaż mawiają że "przeszłość grafika" przeszkadza przy malowaniu figsów, że jakies nawyki złe są czy też techniki i że tylko przy freehand'ach się przydają jakieś skille ińsze, blablablabla i takie tam - ja tam nie wiem, błedy się poprawia a nie filozofuje nad nimi :wink:
Bredzą. Wszyscy graficy, rysownicy i im podobni zawsze wymiatają jeśli chodzi o malowanie figurek, bo jakby nie patrzeć malowanie to ich rzemiosło.

Pegazista świetnie wyszedł zwłaszcza skrzydła, podstawka i ten zawiły wzór na tarczy. Jak ja malowałem coś podobnego na sztandarze krasnoludów, myślałem, że mi kręgosłup odpadnie. Chyba tydzień robiłem ten jeden freehand, dlatego respekt podwójny.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

ja mam pytanie do naszej Lady, jak (albo czym) tak ładnie wyszlifowałaś płachtę hipogryfa, i skąd wytrzasnęłaś tą lilię francuską na tarczy- sam teraz robię bohatera na hipogryfie i chciałbym mu coś dać takiego na tarczy, żeby było proste potem do namalowania na tych jego płachtach kryjących kropierz

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do przewracających się figsów to cały czas kombinuję, gdzie ukryć ołowiane dociążenia na podstawkach - może np. w dolnej części kolumn nawiercić i zapakować #-o ... Na pewno można w gruzie na podstawce coś tam zabunkrować...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Gruz z gipsu powinien załatwić sprawę. Ewentualnie obłożyć gruzem ciężarki, pod podstawkę dokleić dodatkowe ciężarki i w kolumny wstawić metalowe rdzenie. Na pewno zadziała.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Matijjos pisze:ja mam pytanie do naszej Lady, jak (albo czym) tak ładnie wyszlifowałaś płachtę hipogryfa, i skąd wytrzasnęłaś tą lilię francuską na tarczy- sam teraz robię bohatera na hipogryfie i chciałbym mu coś dać takiego na tarczy, żeby było proste potem do namalowania na tych jego płachtach kryjących kropierz
lilia na tarczy - to po prostu bits z pudła realmów, razem z tymi małymi tarczkami powinien być.
płachta - duży rozpłaszczony kawał GS'u nie uformowany w jakiś konkretny kształt - no moze lekko zbliżóny do prostokąta - i formowanie go począwszy "od góry - czyli od klatki piersiowej. Już nie pamiętam czy korzystałam z jakiś konkretnych referencji w postaci zdjęć. Jeśli chodzi o realizm- to owszem jest nieco zadługi ale tylko w ten sposób mogłam osiągnąć odpowiednią dynamikę. Chciałam też by była jako tako widoczna smukła sylweta hipogryfa więc zrobiłam tak, by pęd wiatru sprawiał że kropierz oblepiał lekko korpus. Oprócz łapek swoich żadnego narzędzia nie wykorzystywałam :wink:
Klafuti pisze:Gruz z gipsu powinien załatwić sprawę. Ewentualnie obłożyć gruzem ciężarki, pod podstawkę dokleić dodatkowe ciężarki i w kolumny wstawić metalowe rdzenie. Na pewno zadziała.
Ktoś kiedyś na forum wspomniał o śrutowniku z sklepu wędkarskiego. Jak przeszłam się do jednego do znalazłam jeszcze taśmę ołowianą, dość krótka ale można nią dość zręcznie manipulować bo jest miękka i dyskretnie schować pod podstawką albo pomiedzy podstawą a jakimś elementem na niej, taki bajer :D
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

A można większe fotki prosić?
Obrazek

ODPOWIEDZ