Najpotężniejszy mag w WFB!
Re: Najpotężniejszy mag w WFB!
Za pomocą piorunów i umarlaka zrobionego przez doktorka. wampirze dzieci zostały ożywione. Film polecam.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Piszesz tak jak bym ja napisał, że Teclis jest cienki, a tego nie powiedziałem. Pisałem, że według fluffu w magicznym pojedynku z Malekithem Teclis przegrał by gdyby nie używał swej różdżki. Malekith natomiast nie używał swego miecza bo walka toczyła się w dystansie. Co do tych pojedynków to nawet bez mieczyka Malekith ma nad magami przewagę bo jest dual class warrior/mag. Wiec każdego maga może zaciukać w hthAndrzej pisze: Czyli sam przyznajesz, że Malekith bez itemó też jest słabyBez tej swojej zbroji nie przeżyłby wycieczki do warpa, a bez miecza wcale tak łatwo nie poszło by mu z tymi czarodziejami
Poza tym sorry, ale ugotowanie mózgów paru ludziowym magom (i to zapewne jeszcze zanim Teclis ich podszkolił) to żadne osiągnięcie dla elfickiego maga

Co do ludzkich magów, którzy zostali ugotowani, to nie wiem dlaczego Teclis miał by ich szkolić??? Oni pochodzili z jednego z Królestw Indu, albo z jakiejś Warhammerowej wersji Tajlandii lub Kambodży, a nie z Imperium. Ci magowie mogli być nawet znacznie potężniejsi od tych (obecnych) Imperialnych. A jeśli ta akcja to mało, to przypomnę, że podczas ostatniej inwazji, zanim Teclis wysłał go do Warpa, Wiedźmi Król sam jeden czarami rozwalił armie jednego z elfich królestw

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
I co to ma wspólnego z rozmnażaniem wampirów, ja się pytam? Swoją drogą, czy Mała Kita dałby radę Throrekowi Ironbrowowi, albo jeszcze lepiej, zwykłemu runelordowi na kowadle z trzema niszczarkami, maksymalnie zapuszkowanemu z GW. Z resztą, aby się przekonać kto jest najsilniejszy, trzeba stoczyć pojedynki tychże magów, w ilości pozwalającej na pominięcie błędu statystycznego (tak z 10 powinno wystarczyć) i sprawdzić ich skuteczność.
Nie znam tej historii, ale raczej nie była to armia sapheryA jeśli ta akcja to mało, to przypomnę, że podczas ostatniej inwazji, zanim Teclis wysłał go do Warpa, Wiedźmi Król sam jeden czarami rozwalił armie jednego z elfich królestw.

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
"Wszędzie armie Naggaroth parły do przodu, a generałowie Malekitha prześcigali się w rywalizacji. Nieszczęsna wyspa padła szybko i Ołtarz Khaina ponownie wpadł w ręce Nagarythan. W Ellyrionie mistrzowie koni starali się walczyć, ale magia Malekhita zniszczyła ich armie i rozproszyła niedobitki.Okręty Mrocznych Elfów przełamały obronę Lohren i wdarły się na Morze Wewnętrzne - zwycięstwo było w zasięgu ręki Wiedźmiego Króla"
31 strona AB DE 7 ed.
31 strona AB DE 7 ed.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
W zasadzie nie pisze że sama magia ich pokonała- uważam że jest to skrót myślowy który ma mówić że magia wiedźmaka była decydującym czynnikiem zwycięstwa
- Andronicus
- Chuck Norris
Sama magia z pewnością ich nie pokonała. Pokonał ich Malekith przy pomocy magii
Nie wiem czy szukanie największego maga w świecie warhammera może przynieść jakieś efekty. Każdy czytając swojego AB zanim zabierze się za lekturę innych ma przeświadczenie, że jego armia jest: najwspanialsza, najpotężniejsza, ma najlepszych magów (u krasi wyrobników mag. przedmiotów), jest najlepsiejsza pod słońcem i najbardziej elytarna, a najbardziej pospolite cory opisywane są i tak jako doskonali, nie mający sobie równych wojownicy. Wszystko jest "mighty", "great" i "masters of..."

Nie wiem czy szukanie największego maga w świecie warhammera może przynieść jakieś efekty. Każdy czytając swojego AB zanim zabierze się za lekturę innych ma przeświadczenie, że jego armia jest: najwspanialsza, najpotężniejsza, ma najlepszych magów (u krasi wyrobników mag. przedmiotów), jest najlepsiejsza pod słońcem i najbardziej elytarna, a najbardziej pospolite cory opisywane są i tak jako doskonali, nie mający sobie równych wojownicy. Wszystko jest "mighty", "great" i "masters of..."
- The WariaX
- Falubaz
Nie jest napisane !! Nie kalajcie języka polskiego !!krystian1wielki pisze:W zasadzie nie pisze że sama magia ich pokonała- uważam że jest to skrót myślowy który ma mówić że magia wiedźmaka była decydującym czynnikiem zwycięstwa

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
E tam jestem po maturze mogę sobie pozwolić 

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Moja w zasadzie jest pospolita i bez fajerwerków co sprawia że najów bym tu nie szukał
Chaos ma tylko 4 bogów, jak uwięzi tzenztha to dopiero wtedy będzie kozakiem
A poza tym jest to postać o której jest powiedziane bardzo mało i nie należy ona do kanonu bohaterów battla.

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
A to nie jest tak, że każdy z tych pomniejszych bogów należy do któregoś z wielkiej czwórki?