Najpotężniejszy mag w WFB!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Re: Najpotężniejszy mag w WFB!

Post autor: Matis »

Za pomocą piorunów i umarlaka zrobionego przez doktorka. wampirze dzieci zostały ożywione. Film polecam.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Andrzej pisze: Czyli sam przyznajesz, że Malekith bez itemó też jest słaby :) Bez tej swojej zbroji nie przeżyłby wycieczki do warpa, a bez miecza wcale tak łatwo nie poszło by mu z tymi czarodziejami :) Poza tym sorry, ale ugotowanie mózgów paru ludziowym magom (i to zapewne jeszcze zanim Teclis ich podszkolił) to żadne osiągnięcie dla elfickiego maga :wink:
Piszesz tak jak bym ja napisał, że Teclis jest cienki, a tego nie powiedziałem. Pisałem, że według fluffu w magicznym pojedynku z Malekithem Teclis przegrał by gdyby nie używał swej różdżki. Malekith natomiast nie używał swego miecza bo walka toczyła się w dystansie. Co do tych pojedynków to nawet bez mieczyka Malekith ma nad magami przewagę bo jest dual class warrior/mag. Wiec każdego maga może zaciukać w hth :P , a każdego wojownika załatwić czarami :twisted: .
Co do ludzkich magów, którzy zostali ugotowani, to nie wiem dlaczego Teclis miał by ich szkolić??? Oni pochodzili z jednego z Królestw Indu, albo z jakiejś Warhammerowej wersji Tajlandii lub Kambodży, a nie z Imperium. Ci magowie mogli być nawet znacznie potężniejsi od tych (obecnych) Imperialnych. A jeśli ta akcja to mało, to przypomnę, że podczas ostatniej inwazji, zanim Teclis wysłał go do Warpa, Wiedźmi Król sam jeden czarami rozwalił armie jednego z elfich królestw :D.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

I co to ma wspólnego z rozmnażaniem wampirów, ja się pytam? Swoją drogą, czy Mała Kita dałby radę Throrekowi Ironbrowowi, albo jeszcze lepiej, zwykłemu runelordowi na kowadle z trzema niszczarkami, maksymalnie zapuszkowanemu z GW. Z resztą, aby się przekonać kto jest najsilniejszy, trzeba stoczyć pojedynki tychże magów, w ilości pozwalającej na pominięcie błędu statystycznego (tak z 10 powinno wystarczyć) i sprawdzić ich skuteczność.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A jeśli ta akcja to mało, to przypomnę, że podczas ostatniej inwazji, zanim Teclis wysłał go do Warpa, Wiedźmi Król sam jeden czarami rozwalił armie jednego z elfich królestw :D.
Nie znam tej historii, ale raczej nie była to armia saphery :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

"Wszędzie armie Naggaroth parły do przodu, a generałowie Malekitha prześcigali się w rywalizacji. Nieszczęsna wyspa padła szybko i Ołtarz Khaina ponownie wpadł w ręce Nagarythan. W Ellyrionie mistrzowie koni starali się walczyć, ale magia Malekhita zniszczyła ich armie i rozproszyła niedobitki.Okręty Mrocznych Elfów przełamały obronę Lohren i wdarły się na Morze Wewnętrzne - zwycięstwo było w zasięgu ręki Wiedźmiego Króla"
31 strona AB DE 7 ed.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Andrzej
Pan Spamu

Czyli sam pokonał armię fastów wow :lol2: :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Przecież w Ellyrionie mają tak samo piechotę, magów i prawie wszystko inne, po prostu mają więcej koni bo tam są najlepsze łąki.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

W zasadzie nie pisze że sama magia ich pokonała- uważam że jest to skrót myślowy który ma mówić że magia wiedźmaka była decydującym czynnikiem zwycięstwa

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Sama magia z pewnością ich nie pokonała. Pokonał ich Malekith przy pomocy magii :P

Nie wiem czy szukanie największego maga w świecie warhammera może przynieść jakieś efekty. Każdy czytając swojego AB zanim zabierze się za lekturę innych ma przeświadczenie, że jego armia jest: najwspanialsza, najpotężniejsza, ma najlepszych magów (u krasi wyrobników mag. przedmiotów), jest najlepsiejsza pod słońcem i najbardziej elytarna, a najbardziej pospolite cory opisywane są i tak jako doskonali, nie mający sobie równych wojownicy. Wszystko jest "mighty", "great" i "masters of..."

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

krystian1wielki pisze:W zasadzie nie pisze że sama magia ich pokonała- uważam że jest to skrót myślowy który ma mówić że magia wiedźmaka była decydującym czynnikiem zwycięstwa
Nie jest napisane !! Nie kalajcie języka polskiego !!

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

E tam jestem po maturze mogę sobie pozwolić :P

Andrzej
Pan Spamu

Może Twoja armia jest elytarna, moja na pewno nie :)

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Moja w zasadzie jest pospolita i bez fajerwerków co sprawia że najów bym tu nie szukał

Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Morghur »

Uczynki niejakiego Malekitha w porównaniu to Drachenfelsa są żadne. Nie wiem czemu nikt nie wspomniał o tym, że Drachenfels pokonał i uwięził BOGA!! Chaosu Azagotha, a jego fortecę Azul Amon zburzył. Z takim kozakiem to może rywalizować tylko Lord Kroak.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Andrzej
Pan Spamu

Chaos ma tylko 4 bogów, jak uwięzi tzenztha to dopiero wtedy będzie kozakiem :) A poza tym jest to postać o której jest powiedziane bardzo mało i nie należy ona do kanonu bohaterów battla.

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Bogów Chaosu jest o wiele więcej- Malal, Hashut, Rogaty Szczur i jeszcze paru innych. Mają tylko pecha że 4 głównych jest nieco potężniejszych :D

Andrzej
Pan Spamu

A to nie jest tak, że każdy z tych pomniejszych bogów należy do któregoś z wielkiej czwórki?

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Nie. Żadnych powiązań. Wszyscy po równo knują przeciwko sobie. Malal był 5 głównym bogiem ale z jakiegoś plewnego powodu stał się pomniejszym warzywem.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Szczur22 pisze:Malal był 5 głównym bogiem ale z jakiegoś plewnego powodu stał się pomniejszym warzywem.
Ale podobno już wraca do batla, więc może cos jeszcze kiedyś pokaże.... :mrgreen:
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

:D

ODPOWIEDZ