Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Re: Początkujący....

Post autor: Jacobs »

Jak patrze na tego typu wywody, o tym żeby grać, po to żeby cisnąć, to mam ochotę zwrócić ostatni posiłek.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Niektórzy tak lubią. Tym większa frajda z wygranej z power gamerem :D
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

oj tam, oj tam :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

KhaDori
Plewa

Post autor: KhaDori »

Abaddon pisze:Jak patrze na tego typu wywody, o tym żeby grać, po to żeby cisnąć, to mam ochotę zwrócić ostatni posiłek.

A kiedy ja patrzę na taki brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, to też mam ochotę to zrobić.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Oczywiście że się da, ale trzeba mieć duże umiejętności i ogranie. Wybieraj tą armię, która Ci się najbardziej podoba z wyglądu i klimatu.

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

To ja mam pytanko...jakie oddziały są najpopularniejsze w armiach?:

W.E
H.E
Dwarfach
Orkach

podobają mi się te armie ale wyboru chce dokonać na podstawie najczęściej spotykanych oddziałów (ta,która ma popularne, podobające mi się oddziały wygra).

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Rozbrajacie mnie ludzie tymi PG pytaniami...
Do ciężko określić jaka jednostka jest najczęściej wystawiana... Zależy od stylu gry danej rozpiski.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Equos pisze:
W.E
H.E
Dwarfach
Orkach
WE - glade guardzi, driady, trekiny, war dancerzy + ewentualnie waye
HE - white lionsi, łucznicy
Dwarfy - 2 katapulty, 2 organ guny, kowadło
Orki - Savage orc, doom diver, mengler squig, horda szamanów goblińskich

KhaDori
Plewa

Post autor: KhaDori »

Tak swoją drogą - czy tutaj jakiekolwiek pytanie dotyczące w jakiś sposób wygrywania gier jest traktowane jako PG? Bo chyba trochę chore podejście macie...

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

KhaDori pisze:Tak swoją drogą - czy tutaj jakiekolwiek pytanie dotyczące w jakiś sposób wygrywania gier jest traktowane jako PG? Bo chyba trochę chore podejście macie...
Po prostu niektórzy nie lubią konkurencji :P

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

KhaDori pisze:Tak swoją drogą - czy tutaj jakiekolwiek pytanie dotyczące w jakiś sposób wygrywania gier jest traktowane jako PG? Bo chyba trochę chore podejście macie...
Jakbyś poczytał działy konkretnych armii to byś zobaczył ze tam wykręca się jak najbardziej wygięte rozpiski zeby wygrać, ale jeśli ktoś kto nie ma pojęcia o grze a chce zacząć grać, jednocześnie deklarując że chce wybrać armie z czołówki najsilniejszych, to tak, jest to odbierane jako podejście PG.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

Abaddon pisze: ale jeśli ktoś kto nie ma pojęcia o grze a chce zacząć grać, jednocześnie deklarując że chce wybrać armie z czołówki najsilniejszych, to tak, jest to odbierane jako podejście PG.
no właśnie nie mam pojęcia dlatego nie wiem że wybrałem armie z czołówki jak to określiłeś.najzwyczajniej podoba mi się klimat każdej z tej armii i tyle...dżizas :P
wcale nie chcę też od razu wygrywać, jednak chciałbym po pewnym czasie zacząć grać dobrze, czyli zapewne doszedłbym do punktu w którym i tak używałbym wyżej wymienionych unitów w danej armii.
kwestia rozbija sie o to, żeby nie zorientować sie zbyt późno że nie mogę zebrać w miarę dobrej armii zbudowanej wokół klimatycznych (subiektywnie) oddziałów :) wole wiedzieć takie rzeczy wcześniej :D

Goglem, dziękuje za odpowiedź :)

Malagor
Mudżahedin

Post autor: Malagor »

zależy też jaki styl gry Cie interesuje ;)

Pseudoklimaciarz

Post autor: Avatar »

Cześć, zaczynam grę w warhammera i jako armie wybrałem Beastmenów. Prosił bym o poradę co kupić na początek ?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Hey. Proponuję zajrzeć do działu beastmanów i tam zapytać. A najlepiej przegrzebać sobie dział. Takie pytani był już zadawane nie raz :)

Przede wszystkim na początek z 2 shamanów, sporo gorów.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Gory wszelkiego rodzaju :D

Pseudoklimaciarz

Post autor: Avatar »

Ok dzięki, ale spytam jeszcze tak ogólnie - czy Beastemny mają "pocisk" ? Bo z tego co widzę są mało popularną armią, a chciał bym grać czymś, co daje radę na stole.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Mają dostęp do dwóch bardzo potężnych Lore'ów, dobrych bohaterów, fajną turniejowego gamebreakera (pancerz dający warda na +4 przeciwko płonącym atakom, w dobie oddziałów z Banner of ethernal flame, bezcenne :D). Do tego na euro mają 200 punktów więcej przy grze na 2400.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Co nie czyni ich topową armią, nawet ma tyły co do środka stawki. Trzeba na prawdę się napocić, żeby coś ugrać.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

To to swoją drogą, o Ograch mogę napisać podobny post, pomijając ich wady ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

ODPOWIEDZ