Nie może - tak wynika z zasad z RB.Majestic pisze:Jeśli taka errata istnieje, to BSB może być też generałem armii .
Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
No tak, sprawdziłem i zgadza się. Errata wykreśla zdanie o byciu generałem i noszeniu dodatkowych broni, więc jasno wynika z tego, że BSB może używać GW (i każdej dodatkowej broni, którą może wykupić). Wydaje mi się, że usunięcie pierwszego zdania miało raczej usunąć zapisek dotyczący przekazywaniu liderki przez BSB, niż robienie z niego generała
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Odnośnie sklejania - musisz uważać z klejem - jesli masz zamiar najpierwpomalować. Super glue ma taką tendencję do hmm nie wiem jak to nazwać "kurzenia,matowienia?" przyległych części.
Dlatego ja przeważnie sklejam najpierw, ale ma to taką wadę, iż czasem ciężko dotrzeć jest w niektóre miejsca.
malowanie osobno ma jeszcze taką tyci wadę, iż czasem możesz dobrać inne kolor rozjaśnienia i figurka będzie miała minimalne różnice kolorystyczne
Ale tak naprawdę to wszystko szczegół.
Dlatego ja przeważnie sklejam najpierw, ale ma to taką wadę, iż czasem ciężko dotrzeć jest w niektóre miejsca.
malowanie osobno ma jeszcze taką tyci wadę, iż czasem możesz dobrać inne kolor rozjaśnienia i figurka będzie miała minimalne różnice kolorystyczne
Ale tak naprawdę to wszystko szczegół.
Mam prośbę, mógłby ktoś przepisać mi fragment opisu siegebreakera po angielsku dot. atakowania celów bez współczynnika inicjatywy? Bo czytając polski podręcznik dochodzę do wniosku że za każdy atak wyekwipowanej postaci cel traci d6 woundów. Ale to zbyt piękne się wydaje .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Czy ktoś mógłby tu (albo na PMce) wkleić opis Rune Maw Bannera? Dokładnie słowo w słowo potrzebuję...
z góry bardzo dziękuję!
pozdrawiam
Furion
z góry bardzo dziękuję!
pozdrawiam
Furion
-
- Mudżahedin
Nie weim czy ktos Ci juz przesłał więc daje
When a spell is successfully cast by an enemy spellcaster against the unit bearing the Rune Maw, roll a D6. On the roll of a 2+, the controlling player may redirect the spell against any other friendly unit within 6' of the unit with the standard, regardless of whether it was originally valid target or not
When a spell is successfully cast by an enemy spellcaster against the unit bearing the Rune Maw, roll a D6. On the roll of a 2+, the controlling player may redirect the spell against any other friendly unit within 6' of the unit with the standard, regardless of whether it was originally valid target or not
- Król Goblinów
- Wodzirej
Mozna , i dla mnie jest najbardziej gięty w grze Helficki BotWD robi praktycznie to samo, a jest za bodajże 100p./? jak znajdzie sie w nowym booku nawet za te punkty ciągle będzie chyba w każdej rozpie..
O ile widzę wyżej sztandar pozwala przerzucać tylko czary, które celują w jednostkę. Snajperki celują w model.Afro pisze:hej, kiedyś ktoś pytał, czy Runemaw może przerzucać snajperki (death np), nie mogę teraz tego znaleźć. Jak się skończyło? Można, czy nie można?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ale model jest w jednostce, wiec i on kozysta z bonusow za sztandar