PMotM XXXIII: High Elf prince/noble str. 2
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Odkurzenie. Albo UP, jak kto woli...
Ten inżynier, to ma tylko rękawki ciepło-zielone, za to obramowanie kolczugi jest ciemnozielone. . Z tego co pamiętam, malowało mi się go dobrze, zwłaszcza plecaczek . Z resztą musi być zielony, żeby pasował do reszty. Taki kolor brody to chyba zrobił się z powodu oświetlenia, w rzeczywistości jest ciemniejsza. Po prostu chyba niezbyt dobrze umiem robić zdjęcia .
Co do squiga, widziałem kiedyś na wystawie w sklepie kilka nocników pomalowanych dokładnie w tym schemacie, i pomyślałem, że muszę mieć jednego takiego . Akurat tak się złożyło, że miałem tę figurkę. Szczerze mówiąc, takie malowanie chyba nawet bardziej pasuje do tej figurki niż standardowe.
Co do squiga, widziałem kiedyś na wystawie w sklepie kilka nocników pomalowanych dokładnie w tym schemacie, i pomyślałem, że muszę mieć jednego takiego . Akurat tak się złożyło, że miałem tę figurkę. Szczerze mówiąc, takie malowanie chyba nawet bardziej pasuje do tej figurki niż standardowe.
Kurka, a ja właśnie sobie myślałem, że jak wymaluję na brzegach podstawek krasnoludzkie runy, to będzie tak oryginalnie...
Generalnie figurki bardzo sympatycznie pomalowane, w szczególności podoba mi się pierwszy majster-inżynier i gobliński szaman - naprawdę solidna robota. Drugi inżynier (szczególnie plecak i ta masa metalowego staffu) też jest w porządku, choć jest w nim coś, co mi nie pasuje i nie mogę dojść, co konkretnie - to chyba jednak kwestia zielonkawo-mdłego światła na zdjęciu, a nie samej figurki (pierwsze fotki są w cieplejszych kolorach i wyglądają przez to chyba lepiej).
P.S. a tak nawiasem mówiąc zielony nie jest ciepłym kolorem...
Generalnie figurki bardzo sympatycznie pomalowane, w szczególności podoba mi się pierwszy majster-inżynier i gobliński szaman - naprawdę solidna robota. Drugi inżynier (szczególnie plecak i ta masa metalowego staffu) też jest w porządku, choć jest w nim coś, co mi nie pasuje i nie mogę dojść, co konkretnie - to chyba jednak kwestia zielonkawo-mdłego światła na zdjęciu, a nie samej figurki (pierwsze fotki są w cieplejszych kolorach i wyglądają przez to chyba lepiej).
P.S. a tak nawiasem mówiąc zielony nie jest ciepłym kolorem...
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
Niniejszym zamieszczam zdjęcia mojego elfiego BSB-ka. Doświetlałem go na kilka różnych sposobów, myślę, że widać co trzeba.
Póki co, model jest, jak z resztą widać, jeszcze malowany, ale i tak go umieściłem, zapewne wyrobię się w terminie. W między czasie chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje zwłaszcza dotyczące podstawki, zatem zapraszam do komentowania .
Póki co, model jest, jak z resztą widać, jeszcze malowany, ale i tak go umieściłem, zapewne wyrobię się w terminie. W między czasie chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje zwłaszcza dotyczące podstawki, zatem zapraszam do komentowania .
Już myślałem że jakiś brodacz się pokarze a tu elfiok i to bez ręki . Trochę trudno mówić o mazianiu bo na każdym zdjęciu wygląda inaczej . Co do podstawy to radziłbym zdecydować się na klimat, może fragmenty skalne+nieco żwirku+trawa lub żwirek+wysoka sucha trawa.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Widać, jak oświetlenie zmienia odcienie kolorów Bardzo ładnie pomalowany elf, aczkolwiek nie wiem - są rozjaśnienia na srebrzystym pancerzu czy też nie, światło potrafi mylić.
A podstawka - no cóż, to chyba głównie sprawa zamawiającego, podstawek w jego armii już istniejącej...
A podstawka - no cóż, to chyba głównie sprawa zamawiającego, podstawek w jego armii już istniejącej...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
TY RENEGACIE
Jak można brać krasnoludzką puścić z.... tymi... tego... .Nie rozumiem.
A poważnie to zmyliłeś mnie pisaniem o terminie, poza tym nigdy bym nie pomyslał, że zaczniesz zbierać elfy.
Ja robię standardowe aż do bólu podstawki: skałki, piasek, trawka, więc się nie będę wypowiadał, musisz sam podjąć decyzję, jakie Twoje podstawki mają być... Za karę .
Jak można brać krasnoludzką puścić z.... tymi... tego... .Nie rozumiem.
A poważnie to zmyliłeś mnie pisaniem o terminie, poza tym nigdy bym nie pomyslał, że zaczniesz zbierać elfy.
Ja robię standardowe aż do bólu podstawki: skałki, piasek, trawka, więc się nie będę wypowiadał, musisz sam podjąć decyzję, jakie Twoje podstawki mają być... Za karę .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Cudujesz, Kefas, wiele bym dał, żeby umieć tak malować freehandy...
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
To nie freehand- ten wzór jest wyrzeźbiony na sztandarze. Ale i tak malowanie bardzo porządne, szczególnie podoba mi się błyszczące oko u feniksa- fajny akcencik.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Chcę mieć wyrzeźbienia na wszystkich sztandarach chaosu i krasnoludówBestialski_Brokuł pisze:To nie freehand- ten wzór jest wyrzeźbiony na sztandarze. Ale i tak malowanie bardzo porządne, szczególnie podoba mi się błyszczące oko u feniksa- fajny akcencik.
smiejagreg pisze:Cudujesz, Kefas, wiele bym dał, żeby umieć tak malować freehandy...
Do malowania przecież nic nie mam... zdjęcie mogłoby być lepsze i to wszystko.
Freehand jak słusznie Bestialski_Brokuł zauważył jest wyrzeźbiony/fabryczny na tym sztandarze.
Praca bardzo dobra!
Dzięki, to mój pierwszy OSL.Bestialski_Brokuł pisze:To nie freehand- ten wzór jest wyrzeźbiony na sztandarze. Ale i tak malowanie bardzo porządne, szczególnie podoba mi się błyszczące oko u feniksa- fajny akcencik.
No więc właśnie jeśli chodzi o robienie zdjęć, to jeszcze muszę dużo ćwiczyć. No i może skombinować jakiś lepszy aparat.Kefas pisze:malowanie poprawne ale zdjęcie mi się nie podoba... niepotrzebne te cienie w tle.
Dzięki za wszystkie komentarze.
P.S. Wie ktoś może co z głosowaniem?
Fotografia konkursowa:
Pozostałe foty:
W razie wątpliwości co do legalności tego modelu w tej edycji PMotM, od razu wyjaśniam, że może on być wyposażony w przedmiot (Radiant Gem of Hoeth) pozwalający mu stać się czarodziejem pierwszego poziomu, więc może startować w tym konkursie. Oczywiście wszystkie komentarze są miło widziane.
Pozostałe foty:
W razie wątpliwości co do legalności tego modelu w tej edycji PMotM, od razu wyjaśniam, że może on być wyposażony w przedmiot (Radiant Gem of Hoeth) pozwalający mu stać się czarodziejem pierwszego poziomu, więc może startować w tym konkursie. Oczywiście wszystkie komentarze są miło widziane.