PMotM XXXIII: High Elf prince/noble str. 2

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Odkurzenie. Albo UP, jak kto woli...

Post autor: Klafuti »

Ten inżynier, to ma tylko rękawki ciepło-zielone, za to obramowanie kolczugi jest ciemnozielone. :wink: . Z tego co pamiętam, malowało mi się go dobrze, zwłaszcza plecaczek :wink: . Z resztą musi być zielony, żeby pasował do reszty. Taki kolor brody to chyba zrobił się z powodu oświetlenia, w rzeczywistości jest ciemniejsza. Po prostu chyba niezbyt dobrze umiem robić zdjęcia :? .
Co do squiga, widziałem kiedyś na wystawie w sklepie kilka nocników pomalowanych dokładnie w tym schemacie, i pomyślałem, że muszę mieć jednego takiego :D . Akurat tak się złożyło, że miałem tę figurkę. Szczerze mówiąc, takie malowanie chyba nawet bardziej pasuje do tej figurki niż standardowe.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Kurka, a ja właśnie sobie myślałem, że jak wymaluję na brzegach podstawek krasnoludzkie runy, to będzie tak oryginalnie... :lol2:
Generalnie figurki bardzo sympatycznie pomalowane, w szczególności podoba mi się pierwszy majster-inżynier i gobliński szaman - naprawdę solidna robota. Drugi inżynier (szczególnie plecak i ta masa metalowego staffu) też jest w porządku, choć jest w nim coś, co mi nie pasuje i nie mogę dojść, co konkretnie - to chyba jednak kwestia zielonkawo-mdłego światła na zdjęciu, a nie samej figurki (pierwsze fotki są w cieplejszych kolorach i wyglądają przez to chyba lepiej).

P.S. a tak nawiasem mówiąc zielony nie jest ciepłym kolorem...
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Niniejszym zamieszczam zdjęcia mojego elfiego BSB-ka. Doświetlałem go na kilka różnych sposobów, myślę, że widać co trzeba.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Póki co, model jest, jak z resztą widać, jeszcze malowany, ale i tak go umieściłem, zapewne wyrobię się w terminie. W między czasie chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje zwłaszcza dotyczące podstawki, zatem zapraszam do komentowania :) .
Obrazek
~Warren E. Buffett

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Już myślałem że jakiś brodacz się pokarze a tu elfiok i to bez ręki :P . Trochę trudno mówić o mazianiu bo na każdym zdjęciu wygląda inaczej :? . Co do podstawy to radziłbym zdecydować się na klimat, może fragmenty skalne+nieco żwirku+trawa lub żwirek+wysoka sucha trawa.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Widać, jak oświetlenie zmienia odcienie kolorów :!: Bardzo ładnie pomalowany elf, aczkolwiek nie wiem - są rozjaśnienia na srebrzystym pancerzu czy też nie, światło potrafi mylić.
A podstawka - no cóż, to chyba głównie sprawa zamawiającego, podstawek w jego armii już istniejącej...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Na zbroi są rozjaśnienia, widać to najlepiej na zdjęciu z lampą, gdzie jakie kolory są ponakładane. W tej chwili maluję mu sztandar i parę innych ozdób.
Co do podstawek, to jest figurka do mojej armii :wink: .
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

TY RENEGACIE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :wink:
Jak można brać krasnoludzką puścić z.... tymi... tego... :evil: .Nie rozumiem.
A poważnie to zmyliłeś mnie pisaniem o terminie, poza tym nigdy bym nie pomyslał, że zaczniesz zbierać elfy.
Ja robię standardowe aż do bólu podstawki: skałki, piasek, trawka, więc się nie będę wypowiadał, musisz sam podjąć decyzję, jakie Twoje podstawki mają być... Za karę :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Zdjęcie konkursowe:
Obrazek
Mam nadzieję, że się Wam podoba :) .
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
MorgotH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MorgotH »

kozak

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

malowanie poprawne ale zdjęcie mi się nie podoba... niepotrzebne te cienie w tle.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Cudujesz, Kefas, wiele bym dał, żeby umieć tak malować freehandy...

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

To nie freehand- ten wzór jest wyrzeźbiony na sztandarze. Ale i tak malowanie bardzo porządne, szczególnie podoba mi się błyszczące oko u feniksa- fajny akcencik.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bestialski_Brokuł pisze:To nie freehand- ten wzór jest wyrzeźbiony na sztandarze. Ale i tak malowanie bardzo porządne, szczególnie podoba mi się błyszczące oko u feniksa- fajny akcencik.
Chcę mieć wyrzeźbienia na wszystkich sztandarach chaosu i krasnoludów :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

smiejagreg pisze:Cudujesz, Kefas, wiele bym dał, żeby umieć tak malować freehandy...

Do malowania przecież nic nie mam... zdjęcie mogłoby być lepsze i to wszystko.
Freehand jak słusznie Bestialski_Brokuł zauważył jest wyrzeźbiony/fabryczny na tym sztandarze.
Praca bardzo dobra! =D>

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Bestialski_Brokuł pisze:To nie freehand- ten wzór jest wyrzeźbiony na sztandarze. Ale i tak malowanie bardzo porządne, szczególnie podoba mi się błyszczące oko u feniksa- fajny akcencik.
Dzięki, to mój pierwszy OSL.
Kefas pisze:malowanie poprawne ale zdjęcie mi się nie podoba... niepotrzebne te cienie w tle.
No więc właśnie jeśli chodzi o robienie zdjęć, to jeszcze muszę dużo ćwiczyć. No i może skombinować jakiś lepszy aparat.

Dzięki za wszystkie komentarze.

P.S. Wie ktoś może co z głosowaniem?
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Fotografia konkursowa:
Obrazek
Pozostałe foty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W razie wątpliwości co do legalności tego modelu w tej edycji PMotM, od razu wyjaśniam, że może on być wyposażony w przedmiot (Radiant Gem of Hoeth) pozwalający mu stać się czarodziejem pierwszego poziomu, więc może startować w tym konkursie. Oczywiście wszystkie komentarze są miło widziane.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajnie pomalowany, jednak moim zdaniem to nadal zwykły heros... W takimi wypadku każdy może wystawić lorda i wyposażyć go umownie w itemek z RB za 100pts :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Pytałem w temacie organizacyjnym, nikt nie wyraził sprzeciwu, to i jest, poza tym robię frekwencję 8) .
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
MorgotH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MorgotH »

dajcie spokój - toż to zabawa jest, z resztą Gema widać- więc jest czarodziej :)

ODPOWIEDZ