Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
z tego wnioskuje że magnesy odczepiają się nawet wtedy gdy nic przy figurkach nie robisz.Rasti pisze:Odginać odginam. Najczęściej strzelają tak po prostu, jak siedzę w pokoju i słyszę "pyk"
Jest to spowodowane tym, że masz przerwę pomiędzy magnesem a płytką, do której ten magnes chce się przyciągnąć. Wtedy większość stosowanych klei w końcu puści.
Postaraj się tak przyczepiać magnesy do podstawek by dotykały od razu metalowego traya - wtedy nie będą się odklejały.
Ja ze swoimi nie mam żadnych problemów. Używam kropelki + ośmiorniczki/GS do oblepienia w okół.
pozdrawiam
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie musi, jest najbardziej popularny bo jest tani ,łatwo dostępny i łatwy w użyciu. Spróbuj ten klej paexu na jednej podstawce, poczekaj aż wyschnie i sam zobaczysz czy się nadaje.Dreef pisze:czy jednak to po prostu MUSI byc wikol?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ja używam pattexu - jest bardzo dobry, polecam
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Wiecie może jakie fimy produkują główki w maskach przeciwgazowych (coś jak to: http://www.maxmini.eu/store/index.php?m ... ucts_id=18)?
Lest we forget:
Psiknij lakierem, ja śnieg z sody pokropiłem mocno rozcieńczoną farbką Skull White i się trzyma.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Najlepszy sposób na odpadający piach i kamienie, to poprawienie rozwdnionym wikolem. Oczywiście robimy to przed malowaniem
Natomiast z trawką nie mam takiego problemu. Co ma wypaść, to wypadnie.
Natomiast z trawką nie mam takiego problemu. Co ma wypaść, to wypadnie.
Bestial > Snake > Bleache > Skull (można dać pomiędzy mieszanki tych kolorów) na to rozwodniony wash dewlan muddexterzg pisze:od jakiego odcieniu brązu wychodzicie malując powierzchnie bleache bonem?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Choć tak ogólnie polecam calthan brown, świetnie kryje i ma neutralny pastelowy odcień.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
W takim razie Dheneb stone, spokojnie możesz go rozjaśniać bleached bone.
O takim cudeńkiem na przykład?cahir pisze:Psiknij lakierem, ja śnieg z sody pokropiłem mocno rozcieńczoną farbką Skull White i się trzyma.
http://www.elakiery.pl/cat/160,1,lakiery-bezbarwne
Raczej poszukaj jakiegoś matowego, chyba że chcesz, żeby się traye jak psu jajca błyszczały.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."