Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
a można mieć kilka tych run ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tak, pamiętaj tylko o tym że nie można powtarzać kombinacji. Ale możesz mieć np. na jednym runesmithie 3xrune of spellbreaking i na drugim 2xrune of spellbreaking.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
zawsze może liczyć na IFkiBulwok pisze:Czyli praktycznie przeciwnik może odpuścić sobie magię...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Nie koniecznie. Zwykle wystawiamy tylko jednego runesmitha lub runelorda, co oznacza że mamy tylko 3x spellbreaking, Spelleater rune jest czasem używany ale jednak jest dość drogi więc nie każdy się na nią decyduje. Mając kilku magów zawsze coś Ci może wpaść, no i przecież przy rzucie 6 kostkami jest spora szansa na IF a czasem wystarczy że rzucisz ten jeden vortex
Tak, tylko ja zawsze wystawiam Runelorda na kowadle i czasem daję mu Balance'a. To daje dodatkowe 4 DD na starcie (1 za kowadło, 1 za runę, 2 za Lorda). HE się mogą schować.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Book of Hoeth na HE i IFka za IFką i nie ma jak dispelować...cahir pisze:Tak, tylko ja zawsze wystawiam Runelorda na kowadle i czasem daję mu Balance'a. To daje dodatkowe 4 DD na starcie (1 za kowadło, 1 za runę, 2 za Lorda). HE się mogą schować.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Mnie się zawsze jakoś udaje... albo na takich graczy trafiam
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
pytanie... jak wyglądała okładka boxa 6ed plastikowych warków/kuszoli?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Romendakil
- Mudżahedin
dzięki bardzo
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Witam wszystkich,
Słuchajcie mam pewne pytanie a właściwie parę pytań ale wszystkie dotyczą naszego kowadła. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i rozpisał jak wygląda strzelanie do kowadła (jakie statystyki się bierze pod uwagę przy strzelaniu), walka wręcz z kowadłem (kto się bije, jak się bije) bo słyszę różne opinie i jestem już trochę zdezorientowany.
Następna kwestia dotyczy Dwarf Lorda na tarczy, jak wygląda sytuacja gdy robimy nim look out. Bearerzy wtedy liczą się jako część oddziału i też mogą oberwać ?
Z góry dzięki za odpowiedź
Słuchajcie mam pewne pytanie a właściwie parę pytań ale wszystkie dotyczą naszego kowadła. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i rozpisał jak wygląda strzelanie do kowadła (jakie statystyki się bierze pod uwagę przy strzelaniu), walka wręcz z kowadłem (kto się bije, jak się bije) bo słyszę różne opinie i jestem już trochę zdezorientowany.
Następna kwestia dotyczy Dwarf Lorda na tarczy, jak wygląda sytuacja gdy robimy nim look out. Bearerzy wtedy liczą się jako część oddziału i też mogą oberwać ?
Z góry dzięki za odpowiedź
Podczas strzelania w kowadło bierze się pod uwagę toughness kowadła czyli 10, dodatkowo kowadło ma ward save na 4+ przeciwko atakom strzeleckim i "ranged magical attacks" (mógłby ktoś wyjaśnić czy chodzi tu tylko o magic missile czy również o direct damage bo sam nie wiem jak to interpretować).lormak pisze:Czy byłby ktoś tak uprzejmy i rozpisał jak wygląda strzelanie do kowadła (jakie statystyki się bierze pod uwagę przy strzelaniu)
Przy atakach w kowadło korzystamy z weapon skilla i toughnessa lorda, dwie pierwsze rany dostają strażnicy a kolejne trzy lord. Natomiast przy atakach z kowadła lord bije według swoich statystyk a strażnicy według swoich. Pamiętaj tez że kowadło ma ward save na 6+ w walce wręcz.lormak pisze:walka wręcz z kowadłem (kto się bije, jak się bije)
Lord na tarczy traktowany jest jako jeden model, gdy robimy look out sir hita dostaje model z oddziału.lormak pisze:Następna kwestia dotyczy Dwarf Lorda na tarczy, jak wygląda sytuacja gdy robimy nim look out. Bearerzy wtedy liczą się jako część oddziału i też mogą oberwać ?
Radze lepiej zapoznać się z Armybookiem i erratą, wszystko jest tam ładnie opisane
KGB Kieł
Witam serdecznie Pierwszy post na forum. Zaczynam właśnie dłuuugą przygodę z WFB i Karasiami.
Moje pytanie brzmi. Czy istnieje jakiś sklep, alternatywna figurka nie GW, która z powodzeniem mogłaby posłużyć za BSB? Od razu zaznaczam, że konwersja mnie nie interesuje. Ten model ma być po prostu w dechę... Jedynie na stronie GW znalazłem oryginalny model, może jakiś polski sklep go posiada na stanie?
Moje pytanie brzmi. Czy istnieje jakiś sklep, alternatywna figurka nie GW, która z powodzeniem mogłaby posłużyć za BSB? Od razu zaznaczam, że konwersja mnie nie interesuje. Ten model ma być po prostu w dechę... Jedynie na stronie GW znalazłem oryginalny model, może jakiś polski sklep go posiada na stanie?
Ma warda 4+ na wszystkie ataki zasięgowe i magiczne zasięgowe (poza tymi, które mają umieszczone w opisie, że nie można przy nich korzystać z warda)Podczas strzelania w kowadło bierze się pod uwagę toughness kowadła czyli 10, dodatkowo kowadło ma ward save na 4+ przeciwko atakom strzeleckim i "ranged magical attacks" (mógłby ktoś wyjaśnić czy chodzi tu tylko o magic missile czy również o direct damage bo sam nie wiem jak to interpretować).
@Misiek40k: szukaj na allegro, często bardzo tanio chodzą figsy i można coś nieźle ustrzelić (znowu pochwalę się Runesmithem za 8 zeta ).
http://allegro.pl/wh-fantasy-battle-dwarfs-12959
http://allegro.pl/wh-fantasy-battle-dwarfs-12959