8 edycja ogrów
Moderator: Afro
Re: 8 edycja ogrów
A skoro jesteśmy już przy large targetach, jak myślicie, który misiek jest bardziej interesującym wyborem? Stonehorn ma minimalnie lepszy pancerz, świetną zasadę redukującą ilość otrzymanych multiple woundów i impacty zamiast normalnych ataków w szarży (choć zwykłych też ma więcej niż thundertusk). Z drugiej strony, Thundertusk ma jednego ograwięcej na grzbiecie, ogr z balistą nie dostaje kar za strzelanie po ruchu, ma świetną aurę dającą ASL modelom z 6 calach, do tego ma wbudowaną katapultę. Ciężko wybrać.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Król Goblinów
- Wodzirej
podbije- pierwszy problem w rarach to czy 2x misiek czy 1xmisiek 2x armata ( niestety ze wskazaniem na to 2..)
natomiast choice stonehorn /mamox chyba zalezy od buildu - mamox jest swietny jako support do strzelających ogrów z kontrą ( aura bardzo promuje bulle/maneaterów) natomiast horny jest dobry na szybkie CC ( i tu sie zastanawiam nad dwoma) impakty zamiast ataków są gr8 -3d3 -srednio 6 autohitów/góra ubije 1 i z thundrstompy z 3- srednio 9 hopa w piach.. i tu pytanie czy jest to takie rewelacyjne. Wadą na pewno jest frenzy , ale coś za coś.
bardzo interesująca opcja jest hunter na hornym, ale mega drogo to wychodzi ( ledwo sie bsb miesci w wersji eco)
overall wstepnie pewnie będzie opcja mamox +2 armaty, jako ze bardziej uniwersalne.
natomiast choice stonehorn /mamox chyba zalezy od buildu - mamox jest swietny jako support do strzelających ogrów z kontrą ( aura bardzo promuje bulle/maneaterów) natomiast horny jest dobry na szybkie CC ( i tu sie zastanawiam nad dwoma) impakty zamiast ataków są gr8 -3d3 -srednio 6 autohitów/góra ubije 1 i z thundrstompy z 3- srednio 9 hopa w piach.. i tu pytanie czy jest to takie rewelacyjne. Wadą na pewno jest frenzy , ale coś za coś.
bardzo interesująca opcja jest hunter na hornym, ale mega drogo to wychodzi ( ledwo sie bsb miesci w wersji eco)
overall wstepnie pewnie będzie opcja mamox +2 armaty, jako ze bardziej uniwersalne.
Jak można to też poproszę m.muszkiet@op.pl, albo napiszcie chociaż czy trend małej ilości drogich itemów został utrzymany.
Please, wyślijcie mi też o booka - na wykopki@wp.pl
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
Co zrobi nasz uberpitka:Majestic pisze: A co robi zwykła pitka przeciw jakimkolwiek elfom, wojownikom chaosu czy innym paskudom z I5?
- maszynom z T7 i W3. Zwykła pitka zabija je na 100% nasza na 37%.
- potworom typu stegadon z T6 W5 I2. Zwykła pitka zabija je na 66% nasza na 15%.
- potworom typu wargulf z T5 W4 I2 regenka. Zwykła pitka zabija je na 66% nasza na 14%.
Podobna śmiertelność jest w przypadku kawalerzystów i krasnali, nasz pitka wygrywa przy elfach.
Nie mówię, że jest dużo gorsza od normalnej pitki, ale na pewno nie jest od niej lepsza.
Ja raczej miśków nie będę używać z racji braku punktów, ale tusk wydaje się uniwersalniejszy.
Ja planuję zribić ogry i głowy miśków na magnesach i wymieniać w zależności od rozpiski. Im przeciwnik ma więcej maszyn, tym bardziej zyskuje Stonehorn.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Tak przeczytałem sobie jeszcze raz opis banneru z przerzutami 1 i breath weaponem i widzę, że jest mega wypaśny. Te przerzuty są przy każdej udanej szarży (z limitem 1 na turę), nie trzeba go załączać
Czyli rozkmina z tym bannerem na maneaterach, scout/vanguard, great weapony plus jakiś dodatek i jazda
Czyli rozkmina z tym bannerem na maneaterach, scout/vanguard, great weapony plus jakiś dodatek i jazda
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
-
- "Nie jestem powergamerem"
Proszę, wyślijcie mi też o booka - na 007makss@gmail.com
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Niektórych czytanie ze zrozumieniem przerasta, powinieneś zmienić wielkość czcionki na 20 i dać kolor czerwony
Przypomnijcie mi prosze jak to bedzie z ludojadami ??? Dostaną nowe figsy ? Stare przerobia w plastik ? Z tego co wiem kilka modeli miano wycofac ( ninja i ogrzyce z tego co pamietam ). Zreszta te modele co sa obecnie imo nie nadaja sie do gry. Dobre do mordheima, albo na bohatera. Chcialbym zobaczyc jakies nowe spojne wzory.
Jak to się nie nadają do gry??? Czytałeś fluff? Pasują idealnie do swojej roli. Z tego co kiedyś czytałem na strongholdzie, to mają wypuścić maneaterów w finecascie i tak jak piszesz, bez Ogrzycy i Ninja.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"