8 edycja ogrów

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Majestic
Falubaz

Re: 8 edycja ogrów

Post autor: Majestic »

A skoro jesteśmy już przy large targetach, jak myślicie, który misiek jest bardziej interesującym wyborem? Stonehorn ma minimalnie lepszy pancerz, świetną zasadę redukującą ilość otrzymanych multiple woundów i impacty zamiast normalnych ataków w szarży (choć zwykłych też ma więcej niż thundertusk). Z drugiej strony, Thundertusk ma jednego ograwięcej na grzbiecie, ogr z balistą nie dostaje kar za strzelanie po ruchu, ma świetną aurę dającą ASL modelom z 6 calach, do tego ma wbudowaną katapultę. Ciężko wybrać.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kocitzz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kocitzz »

Fakt ciężko wybrać... jak dla mnie to tusk jest lepszą opcją przede wszystkim ze względu na ASL co przy ogrowej inicjatywie może być zbawieniem no i jakby na to nie patrzeć jest to nieźle walcząca katapa :wink:

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

podbije- pierwszy problem w rarach to czy 2x misiek czy 1xmisiek 2x armata ( niestety ze wskazaniem na to 2..)
natomiast choice stonehorn /mamox chyba zalezy od buildu - mamox jest swietny jako support do strzelających ogrów z kontrą ( aura bardzo promuje bulle/maneaterów) natomiast horny jest dobry na szybkie CC ( i tu sie zastanawiam nad dwoma) impakty zamiast ataków są gr8 -3d3 -srednio 6 autohitów/góra ubije 1 i z thundrstompy z 3- srednio 9 hopa w piach.. i tu pytanie czy jest to takie rewelacyjne. Wadą na pewno jest frenzy , ale coś za coś.
bardzo interesująca opcja jest hunter na hornym, ale mega drogo to wychodzi ( ledwo sie bsb miesci w wersji eco)

overall wstepnie pewnie będzie opcja mamox +2 armaty, jako ze bardziej uniwersalne.

Brygu

Post autor: Brygu »

Jak można to też poproszę m.muszkiet@op.pl, albo napiszcie chociaż czy trend małej ilości drogich itemów został utrzymany.

drpotato
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: drpotato »

Please, wyślijcie mi też o booka - na wykopki@wp.pl

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Śmieciara w nowym AB nie ma już large blasta ?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

niestety nie
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Majestic pisze: A co robi zwykła pitka przeciw jakimkolwiek elfom, wojownikom chaosu czy innym paskudom z I5?
Co zrobi nasz uberpitka:
- maszynom z T7 i W3. Zwykła pitka zabija je na 100% nasza na 37%.
- potworom typu stegadon z T6 W5 I2. Zwykła pitka zabija je na 66% nasza na 15%.
- potworom typu wargulf z T5 W4 I2 regenka. Zwykła pitka zabija je na 66% nasza na 14%.
Podobna śmiertelność jest w przypadku kawalerzystów i krasnali, nasz pitka wygrywa przy elfach.

Nie mówię, że jest dużo gorsza od normalnej pitki, ale na pewno nie jest od niej lepsza.

Ja raczej miśków nie będę używać z racji braku punktów, ale tusk wydaje się uniwersalniejszy.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Ja planuję zribić ogry i głowy miśków na magnesach i wymieniać w zależności od rozpiski. Im przeciwnik ma więcej maszyn, tym bardziej zyskuje Stonehorn.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Tak przeczytałem sobie jeszcze raz opis banneru z przerzutami 1 i breath weaponem i widzę, że jest mega wypaśny. Te przerzuty są przy każdej udanej szarży (z limitem 1 na turę), nie trzeba go załączać :)
Czyli rozkmina z tym bannerem na maneaterach, scout/vanguard, great weapony plus jakiś dodatek i jazda :)

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Złoto dla zuchwałych:

Forum Strefy Zero/High Altar/Wątek Main got nowe ogry/ 2 strona (na dole strony).
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, o 14:15 przez diuk, łącznie zmieniany 3 razy.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

osobiście bałbym się tak upubliczniać linki

Władca Nie-śmierci

Post autor: Władca Nie-śmierci »

Proszę, wyślijcie mi też o booka - na 007makss@gmail.com

diuk
Falubaz

Ogarnij się

Kontakt PM

green666
Wałkarz

Post autor: green666 »

.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, o 14:35 przez green666, łącznie zmieniany 1 raz.

diuk
Falubaz

...

Ludzie, czy wy nie umiecie czytać?

Chyba skasuję ten mój post, bo aż się żal robi kiedy widzę kolejne posty.

Wytłuściłem, może teraz zauważą.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Niektórych czytanie ze zrozumieniem przerasta, powinieneś zmienić wielkość czcionki na 20 i dać kolor czerwony :roll:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Przypomnijcie mi prosze jak to bedzie z ludojadami ??? Dostaną nowe figsy ? Stare przerobia w plastik ? Z tego co wiem kilka modeli miano wycofac ( ninja i ogrzyce z tego co pamietam ). Zreszta te modele co sa obecnie imo nie nadaja sie do gry. Dobre do mordheima, albo na bohatera. Chcialbym zobaczyc jakies nowe spojne wzory.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Jak to się nie nadają do gry??? :shock: Czytałeś fluff? Pasują idealnie do swojej roli. Z tego co kiedyś czytałem na strongholdzie, to mają wypuścić maneaterów w finecascie i tak jak piszesz, bez Ogrzycy i Ninja.

ODPOWIEDZ