Takie bradziej dark he.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Takie bradziej dark he.

Post autor: Belaner7 »

Przyszła mi do głowy pewna myśl,mianowicie chciałbym stworzyć armię He w klimacie takim jak wyżej podałem.Nie chodzi tu oczywiście o to aby walić figówry de zamiast he tylko bardziej o to aby przedstawić naszą armię jako rase wyniszczoną i wymierającą,a nie kolejne kolorowe tudzierz niebiesko białe elfy biegające po zieloniej trawce.Chciałbym aby w tym temacie znalazły się pomysły na konkretne oddziały/herosów,i powiedzieć jak wg was oni wyglądaliby najlepiej w klimacie armii wymierającej.Odrazu może podam od czego zaczełem.
Dostałem silverów,których konie są pomalowane na szaro(a ich bardingi na ciemnoczerwono) i biegną po wypalonej ziemi,więc i jeźdźców pomaluje w małobłydszczące i ciemnoczerwone barwy.
Smoka dam mojego niedawnootrzymanego Dragonmaster dragona.Pod nim na podstawce umieszcze czaszki i również jakąśszaroczarną glebe.Sam smok będzie ciemnoczerwony.Jeżdżącego nań lorda równierz dam ciemnoczerwonego.
A dalej to w sumie sam niewiem co zrobie,napewno będe potrzebywał rydwany(koncept osobisty to pomalować je na szaro,i ew domeszke tam gdzie trzeba ciemnoczerwoego ale jeszcze niewiem jakby to wyglądało),następnie jakieś czarodziejki/czarodzieji(moge równie dobrze zmyć farbe z mojego niebieskiego maga oraz zielonej i złotej magiczki).
Orełki akurat zostaną jak są bo posiadam je wystarczająco mroczne.No i na bolce równierz niemam pomysłu,może zrobić je ciemnobrązowe z obsługą w szarych szatach?Co do dragon prinsów to chyba niebędzie problemu,ciemnoczerwoni jeźdźcy na szarych rumakach.
No i na deser swordzi,to już całkowicie niewiem co z nimi zrobić.
I jeszcze pozostaje kwestja czy koncept takiej armi daje rade?

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

Pomysł całkiem fajny, mógłbyś im zrobić potargane szaty (poszczerbione na końcach i może jakieś dziurki gdzieniegdzie) i dodatkowo je pobrudzić jakimś bronzem na koniec. IMO Elfy jak zaczęły wymierać to ich konie raczej nie zaczęły siwieć ;) a tym bardziej nie zamieniali wszystkich przepięknych rumaków na jakieś byle szare klacze z pola. No i raczej wątpie że gdy dowiedzieli się ze wymierają <lol> to zmienili zbroje na czerwone czy coś. Ja bym zrobił (jak bym chciał mieć taką "mroczną" armię) po prostu normalne białe z jakimś dodatkiem (przeważnie niebieski lub czerwony) tylko żę właśnie pobrudzone i postrzępione, a nawet dałbym im zbroje zarysowane bardziej czy może nawet zardzewiałe.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Wiadomo że przez to że wymierają to niezaczeli zmieniać rumaków czy zbroi,chodzi tu raczej o taki klimat armii,żeby niebyło zbyt wesoło.Twój koncept mnie się podoba,acz niechodzi tu o brud jaki elfy zebrały na siebie przez wieki istnienia,ale niewątpliwie coś z tego wykimne,np do bolcy załoge.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Uważacie, że jako wymierająca rasa przestali się myć albo chodzić w czystych ciuchach :shock: :shock: :shock: dobre...
W mojej caledoriańskiej armii wszystkie smoki są czarne, Dragoni również pomalowani na czarno. Z całej tej wymierającej rasy najbardziej "wymarły" jest właśnie kiepkso zaelfiony Caledor. To czego mi brakuje to jednostki bazowe złożone z innych istot, jak to jest u Asrai, ponieważ naturalną konsekwencją dla tak rozwiniętej, a wymierającej rasy byłoby wysługiwanie się innymi gatunkami.

Swoją drogą powiedzcie mi dlaczego Druchii nie wymierają?! Sex & Violence zagęszczają im krew?!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

De kopuluja a nie kontempluja kwiatki :wink:

Jakbym skladal armie HE to w stylu Nagarythe- troche dodatkow z DE itede.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Nilgar pisze:Uważacie, że jako wymierająca rasa przestali się myć albo chodzić w czystych ciuchach :shock: :shock: :shock: dobre...
100% racji, brudne HE w zniszczonych szmatach to jakaś totalna herezja, elfy wymierają, ale dalej są dumne i piękne. Mroczniejsza koncepcja armii jest jak najbardziej mile widziana (sam mam taką). Jeżeli Belaner będziesz w Wejherowie chętnie z Tobą ten temat obgadam.
Pozdro.

Luki
Wałkarz

Post autor: Luki »

IMO Druchii nie wymierają ponieważ brakuję im dumy, stracili ją razem z honorem w momencie zdrady... :)

A wracając do tematu. Elfy, nawet jako rasa wymierająca, powinny być lśniące,piękne i promieniować dumą. Jeżeli chcesz im pododawać czaszki itp, luz to twoja armia i najważniejsze abyś miał fun z grania nią.

Natomiast dla mnie jest to najbardziej bajkowa armia z całego WFB i taką bym chciał ją widzieć. Nie mówię tu o malowaniu ich na biało, sam będę malował swoje HE głownie w brązach i zieleni z dodatkami złota, ale chodzi mi o to że dodanie czaszek,pobrudzenie płaszczy i inne takie zabiegi, upodobnią tą armie do armii innych barbarzyńskich ras :) . I cały klimat armii w piz%^ (Oczywiście moim skromny zdaniem)

Może spróbuj np. konwersji Shadow Warriors na Spermenów, taki oddział z zasłoniętymi twarzami, lub "podniszcz" im ornamenty na zbrojach, lub bronie np. nadłam skrzydełka przy hełmach DP, w SH daj paru jeźdźców z ułamanymi włóczniami, Swordmastersi z pękniętymi mieczami. Myślę, że to plus jakieś jasne pobrudzone barwy wystarczy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Pomysł bardzo ciekawy, jestem ciekawy jak to wyjdzie w praniu.

Prawda jest taka że jak ktoś umie malować to dobór kolorów to drugorzędna sprawa.

W takiej mrocznej armi muszą być shadow warriorzy IMHO najbardziej mroczna jednostka na chwile obecną u HE.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Narożny pisze:Jakbym skladal armie HE to w stylu Nagarythe- troche dodatkow z DE itede.
Tu są moi caledoriańscy "silversi"
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Jasne że niechodzi tutaj o to żeby armia stała się bardziej dzika i brabarzyńska i niedomyta.Chodzi tu raczej o to aby armia niebyła kolorwoa i wesoła,tylko mroczna,otoczona tajemnicą no i wymierająca.Armie najprawdopodobniej nieco pobrudze i poszarpie(albo ktoś to zrb za mnie ja jakimś dobrym malarze niejestem)ale nie to jest głównym celem.
Naszła mnie pewna myśl aby niektórym z elfów zasłonić oczy jakimś cieniem,np od hełmu czy kaptura,ale jeszcze niewiem czy wyszłoby to w praktyce.\
Niglar,fajni silverzy ale ja już mam takich z których zrobie mroczniejszych(są z 5 ed lepiej pasują)No a pozatym to twój pomysł byłby dla mnie zbyt kosztowny.
Acha a pozatym to zamierzam kupić nieco green stuffu,i dorabiać jakieś płaszcze czy chorągwie zwisające na lancach.

Luki
Wałkarz

może maski...

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

O to jest myśl,ale boawiam się że będzie problem z ich wykonaniem,ale można spróbować to zamieścić na jednym z oddziałów,chociaż w sumie niewiem na jakim,może swordzi?

Luki
Wałkarz

i na tych i na tych nie jest to niewykonalne ponieważ, obie jednostki mają hełmy które zachodzą na policzki,

tak sobie teraz pomyślałem, tylko z tym będzie dużo pracy, że Spearmeni w maska, a Swordmasterzy w kapturach (można albo odcinać czubki hełmów albo robić ich z SW). :)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

O to jest myśl swordzi zamiast hełmów kaptury!Ale u spirów to już sam niewiem,chyba już byłaby lekka przesada,chociaż z drugiej strony i tak niegram spirmenami.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

A co uważacie żeby zrobić takich mrocznych ellyrianów, chodzi mi o konwersje glade raidersów z WE i naszych pospolitych ellyrianów, głowy były zakapturzone itp...?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a ja proponuję może na podstawkach coś w stylu fallen city jakieś kolumny poniszczone itp.

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Paku pisze:A co uważacie żeby zrobić takich mrocznych ellyrianów, chodzi mi o konwersje glade raidersów z WE i naszych pospolitych ellyrianów, głowy były zakapturzone itp...?
No to jest całkem dobry pomysł i IMO nie jest tak trudny do zrealizowania jak kaptury na Swordmasterach;)

pozdro

Luki
Wałkarz

Paku pisze:A co uważacie żeby zrobić takich mrocznych ellyrianów, chodzi mi o konwersje glade raidersów z WE i naszych pospolitych ellyrianów, głowy były zakapturzone itp...?
nie rozumiem których głów byś użył bo ani Ellyrianie ani GR nie mają zakapturzonych głów,
po drugie jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego połączenia, Ellyrianie to jedne z brzydszych figurek u HE (IMO) i prędzej bym je zastąpił Dark Ridersami, są tam dwa wzory które bardzo by pasowały do takiej konwersji
i tak razem razem z ShW tworzyli by naprawdę całkiem dobry klimat armii partyzanckiej z Nagarythe.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale i ellyrianie i SW to speciale :/

fajnie by było gdyby nowy book do HE przyniósł alternatywne army listy na koncu kodeksu :roll: dla każdej prowincji oddzilna, fluffowa armia. Dla gier czysto domowych.

Co do masek i tego kliamtu, nie jest problem porobić takie chusty na twarzy jak ma czempion shadow warriorsów, tylko troszke green stufu i już jest, no problem :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Luki
Wałkarz

to fakt, że i ShW i ER są specjalami, ale jak w core wrzucisz klimatycznie przerobionych SH i łuczników, to można stworzyć taką fluff'ową armię

dla gier domowych to armie z klimatem już funkcjonują, grasz przecież z kumplami, poczytać trochę o krainie, stworzyć kilka zasada specjalnych bardziej klimatycznych niż grywalnych

np. armie Nagarythe nie mogą używać jednostek włóczników i łuczników, ponieważ ich miast zostały zniszczone, a przecież te jednostki składają się z zmobilizowanych mieszkańców miast, w zamian za to ShW są corem, w tego typu armii nie widzę też miejsca dla RBT (armia musi być szybka, seek&destroy&run away) i DP (to tak jakby partyzantów w czołgi wyposażyć :) ) za to np. cała piechota w skirmiszu, lub WL w specialach... i tym podobne rzeczy.

i masz fluff'owe zasdy i przednią zabawę, przecież chodzi o to by był fun :D

ODPOWIEDZ