Pierwsza wizja chaosu 2250 :)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Pierwsza wizja chaosu 2250 :)

Post autor: szafa@poznan »

stworzona w wolnych chwilach ostatnich dni...mam problem bo brakuje 5 punktów, i nie ma gdzie ciąć :/

Chaos lord, undivided, black maul, gaze of gods, enchanted sheild, chaos dragon

exalted champion, demonic mount, khornik, regenka, flail, tarcza
sorcerer konny, 2 scrolle

5 psów
5 psów
5 psów
5 maruderów konnych, flail muzyk
5 rycerzy khorna, muzyk sztandar
5 chosenów udnivided, warbanner, muzyk

3 minosy undivided, dwuraks
6 furies

2255

skąd ściąć 5 punktów? muzyk z rycerzy? cieznko :/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

co ja ci moge powiedziec :)

bardzo mocne, chyba najbardziej podobna rozpa do mojej ze wszsytkich jakie tu widzialem, oczywiscie rozna :) bo ja lubie rary :P ale sama koncepcja very the same ;)

5 pkt, albo...

- zabierasz furie
- zabirasz muzyka khornikom

jedyne dwie sensowne opcje, z czego przy tylko jednym oddziale lataczy sensowniejsza 2

jedno co nie tegez to 5 DD, 6 sprawuje sie duzo lepiej ;)

pzdr !!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

musi byc ten sztandar na khornikach ? duzo wróg zyskuje wtedy przy rozbiciu oddzialu a +1 do Cr nie ratuje cie zabardzo. Nie bralbym tez black maula tylko zrobil bardziej standardowego lorda , przydalby sie tez jakis spawn czy dwa bo jak ktos sie przebije przez twoja linie to nie masz jak go chwytac :) - zero herdow :) chyba ze smokiem kryjesz flanki/tyly. Ale fajna i mocna rospa ,mocne uderzenie i tylko pozyczyc zaczynania w bitwie :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jasiuuu pisze:musi byc ten sztandar na khornikach ? duzo wróg zyskuje wtedy przy rozbiciu oddzialu a +1 do Cr nie ratuje cie zabardzo. Nie bralbym tez black maula tylko zrobil bardziej standardowego lorda , przydalby sie tez jakis spawn czy dwa bo jak ktos sie przebije przez twoja linie to nie masz jak go chwytac :) - zero herdow :) chyba ze smokiem kryjesz flanki/tyly. Ale fajna i mocna rospa ,mocne uderzenie i tylko pozyczyc zaczynania w bitwie :)
twoje zmiany = moja rozpa.. ;)

pzdr !!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

rzecz jest w tym, że na nikim sie nie mam zamiaru wzrorować, ba - nigdy nie zdarzyło mi sie zmienic rozpy po czyichkolwiek poradach :D Jedyne co zmienia umnie ropziski to porażki :P natomiast tym razem wyjatkowo nie mialem zielonego pojecia co wywalic...

furie? slabizna...6 to mało, 5 to tyle co nic.

i chyba trąbka korników idzie na smietnik - banera im na pewno nie zdejme, każdy punkcik do CR`a ma wage złota, no i zakładam ze to ja wygrywam walki, a nie wróg. Z założeniem "nie dasje banerka bo wróg zdobedzie" to mozna puszczac gobliny albo imperialnych żołdaków, nigdy potężnych rycerzy khorna.

A black maul to ciekawy eksperyment :D zobaczymy jak sie sprawdzi :D wszyscy mowia "po co, wrog ci go wyciagnie" - ale to samo słyszałem dawno temu robiąc rozpe na 4 oddziałach sfrenzowanych minosów - i okazało sie to bzdura :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze: "po co, wrog ci go wyciagnie" - ale to samo słyszałem dawno temu robiąc rozpe na 4 oddziałach sfrenzowanych minosów - i okazało sie to bzdura :)
gwarantuje ze to tez sie okaze 2 90% bzdura... smok to LT, szraza 20 cali, gracz myslacy ;), naprawde trudno takie cos wciagnac... ja mysle ze bez problemu na lokalach czy cos bym sobie takim czyms radzil...

ale, ale zdarzy sie te 10% ktore mi tego smoka wyciagnie.. czy to bedzie 5 bitka na masterze czy co.. w kazdym razie wtedy moze to zawazyc na mojej przegranej... dlatego sam sie boje tego patentu mimo wszystko :)

daj znac Szafa jak potescisz troche ;)

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

moj ulubiony odzial to DO- w moich rozpach "MUST BE" do tego ostatnio kminie rozpe bez smoka na magii ale jest jeden problem-nie ma gdzie tych magow schowac :wink: :D a opcja szafy jest konkretna i moze dawac rade...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

kazdy gra jak lubi :) mnie osobiscie nigdy nie urządzał na khornikach ten +1CR , przy takiej liczbie ataków ryzkować kolejną 100pkt za ten bonus :P noł łej za często na WE z dwoma treemenami wpadam :) za to trąbala daje zawsze , a 5tka furii jest fajna na charioty -gorzej jak już jedna spadnie

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Jasiuuu pisze:za często na WE z dwoma treemenami wpadam :)
jak ja nie lubię WE :wink: :?

Co do rozpy to bardzo fajna. Samemu w życiu nie zagrałbym lordem na smoku z frenzy, ale w sumie ciekawa kombinacja. Myślę, że w rozpie brakuje oddziałów "do łapania" śmieciarzy co naokoo armii biegrają. Czyli beastyboyzów, czy spawnów. W dzisiejszych czasach tryliarda fruwajek, takie rzeczy się przydają.
No i nie wiem, dlaczego ludzie tak flejle na eksaltedach lubią. Wklei się w oddział i potem leje z S5.

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

moj prawie nigdy sie nie wkleja na wiecej niz jedna ture combatu :wink: a nawet jesli to pozniej juz mu s5 w zupelnosci wystarcza ,za to s 7 czasem jest bardzo przydatna i potrzebna-imho najlepsza opcja - testowalem tez halabarde-mniejsza korzysc

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Marios pisze: Wklei się w oddział i potem leje z S5.
cala sztuka polega na tym zeby sie nie wkleic...

ODPOWIEDZ