Pierwsza wizja chaosu 2250 :)
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Pierwsza wizja chaosu 2250 :)
stworzona w wolnych chwilach ostatnich dni...mam problem bo brakuje 5 punktów, i nie ma gdzie ciąć :/
Chaos lord, undivided, black maul, gaze of gods, enchanted sheild, chaos dragon
exalted champion, demonic mount, khornik, regenka, flail, tarcza
sorcerer konny, 2 scrolle
5 psów
5 psów
5 psów
5 maruderów konnych, flail muzyk
5 rycerzy khorna, muzyk sztandar
5 chosenów udnivided, warbanner, muzyk
3 minosy undivided, dwuraks
6 furies
2255
skąd ściąć 5 punktów? muzyk z rycerzy? cieznko :/
Chaos lord, undivided, black maul, gaze of gods, enchanted sheild, chaos dragon
exalted champion, demonic mount, khornik, regenka, flail, tarcza
sorcerer konny, 2 scrolle
5 psów
5 psów
5 psów
5 maruderów konnych, flail muzyk
5 rycerzy khorna, muzyk sztandar
5 chosenów udnivided, warbanner, muzyk
6 furies
2255
skąd ściąć 5 punktów? muzyk z rycerzy? cieznko :/
co ja ci moge powiedziec
bardzo mocne, chyba najbardziej podobna rozpa do mojej ze wszsytkich jakie tu widzialem, oczywiscie rozna bo ja lubie rary ale sama koncepcja very the same
5 pkt, albo...
- zabierasz furie
- zabirasz muzyka khornikom
jedyne dwie sensowne opcje, z czego przy tylko jednym oddziale lataczy sensowniejsza 2
jedno co nie tegez to 5 DD, 6 sprawuje sie duzo lepiej
pzdr !!
bardzo mocne, chyba najbardziej podobna rozpa do mojej ze wszsytkich jakie tu widzialem, oczywiscie rozna bo ja lubie rary ale sama koncepcja very the same
5 pkt, albo...
- zabierasz furie
- zabirasz muzyka khornikom
jedyne dwie sensowne opcje, z czego przy tylko jednym oddziale lataczy sensowniejsza 2
jedno co nie tegez to 5 DD, 6 sprawuje sie duzo lepiej
pzdr !!
musi byc ten sztandar na khornikach ? duzo wróg zyskuje wtedy przy rozbiciu oddzialu a +1 do Cr nie ratuje cie zabardzo. Nie bralbym tez black maula tylko zrobil bardziej standardowego lorda , przydalby sie tez jakis spawn czy dwa bo jak ktos sie przebije przez twoja linie to nie masz jak go chwytac - zero herdow chyba ze smokiem kryjesz flanki/tyly. Ale fajna i mocna rospa ,mocne uderzenie i tylko pozyczyc zaczynania w bitwie
twoje zmiany = moja rozpa..Jasiuuu pisze:musi byc ten sztandar na khornikach ? duzo wróg zyskuje wtedy przy rozbiciu oddzialu a +1 do Cr nie ratuje cie zabardzo. Nie bralbym tez black maula tylko zrobil bardziej standardowego lorda , przydalby sie tez jakis spawn czy dwa bo jak ktos sie przebije przez twoja linie to nie masz jak go chwytac - zero herdow chyba ze smokiem kryjesz flanki/tyly. Ale fajna i mocna rospa ,mocne uderzenie i tylko pozyczyc zaczynania w bitwie
pzdr !!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
rzecz jest w tym, że na nikim sie nie mam zamiaru wzrorować, ba - nigdy nie zdarzyło mi sie zmienic rozpy po czyichkolwiek poradach Jedyne co zmienia umnie ropziski to porażki natomiast tym razem wyjatkowo nie mialem zielonego pojecia co wywalic...
furie? slabizna...6 to mało, 5 to tyle co nic.
i chyba trąbka korników idzie na smietnik - banera im na pewno nie zdejme, każdy punkcik do CR`a ma wage złota, no i zakładam ze to ja wygrywam walki, a nie wróg. Z założeniem "nie dasje banerka bo wróg zdobedzie" to mozna puszczac gobliny albo imperialnych żołdaków, nigdy potężnych rycerzy khorna.
A black maul to ciekawy eksperyment zobaczymy jak sie sprawdzi wszyscy mowia "po co, wrog ci go wyciagnie" - ale to samo słyszałem dawno temu robiąc rozpe na 4 oddziałach sfrenzowanych minosów - i okazało sie to bzdura
furie? slabizna...6 to mało, 5 to tyle co nic.
i chyba trąbka korników idzie na smietnik - banera im na pewno nie zdejme, każdy punkcik do CR`a ma wage złota, no i zakładam ze to ja wygrywam walki, a nie wróg. Z założeniem "nie dasje banerka bo wróg zdobedzie" to mozna puszczac gobliny albo imperialnych żołdaków, nigdy potężnych rycerzy khorna.
A black maul to ciekawy eksperyment zobaczymy jak sie sprawdzi wszyscy mowia "po co, wrog ci go wyciagnie" - ale to samo słyszałem dawno temu robiąc rozpe na 4 oddziałach sfrenzowanych minosów - i okazało sie to bzdura
gwarantuje ze to tez sie okaze 2 90% bzdura... smok to LT, szraza 20 cali, gracz myslacy , naprawde trudno takie cos wciagnac... ja mysle ze bez problemu na lokalach czy cos bym sobie takim czyms radzil...szafa@poznan pisze: "po co, wrog ci go wyciagnie" - ale to samo słyszałem dawno temu robiąc rozpe na 4 oddziałach sfrenzowanych minosów - i okazało sie to bzdura
ale, ale zdarzy sie te 10% ktore mi tego smoka wyciagnie.. czy to bedzie 5 bitka na masterze czy co.. w kazdym razie wtedy moze to zawazyc na mojej przegranej... dlatego sam sie boje tego patentu mimo wszystko
daj znac Szafa jak potescisz troche
kazdy gra jak lubi mnie osobiscie nigdy nie urządzał na khornikach ten +1CR , przy takiej liczbie ataków ryzkować kolejną 100pkt za ten bonus noł łej za często na WE z dwoma treemenami wpadam za to trąbala daje zawsze , a 5tka furii jest fajna na charioty -gorzej jak już jedna spadnie
jak ja nie lubię WEJasiuuu pisze:za często na WE z dwoma treemenami wpadam
Co do rozpy to bardzo fajna. Samemu w życiu nie zagrałbym lordem na smoku z frenzy, ale w sumie ciekawa kombinacja. Myślę, że w rozpie brakuje oddziałów "do łapania" śmieciarzy co naokoo armii biegrają. Czyli beastyboyzów, czy spawnów. W dzisiejszych czasach tryliarda fruwajek, takie rzeczy się przydają.
No i nie wiem, dlaczego ludzie tak flejle na eksaltedach lubią. Wklei się w oddział i potem leje z S5.