Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Ogrowe rozpiski
po kiego grzybka ci czempioni w gnoblarach ? to jest 10 punktów! już lepiej dokupić 5 kolejnych gnobalrów, koniec koniców to szereg więcej
Skąd parry save?BOGINS pisze:możliwy parry save,
Wisła Kraków.
Hmm jeśli to prawda i 3 września wyjdzie podręcznik trzeba przygotować się na niezapomniane zmiany w rozpie
Niezależnie czy grasz na 3 śmieciarkach, 4 rhinoksach itp. pewnie parę rzeczy się wywróci do góry nogami.
No i zniknie nam +200 punktów
Niezależnie czy grasz na 3 śmieciarkach, 4 rhinoksach itp. pewnie parę rzeczy się wywróci do góry nogami.
No i zniknie nam +200 punktów
W oparciu o ploteczki myślę o takiej rozpie magiczno - strzelającej:
Oprawca z koroną, + hellhart/ten inny przedmiocik dający bonus do castinga?, opal amulet ( one use 4+ward),
BSB - dwurak + destiny - pewnie ok 220 jak zwykle...
2*Firebelly za ok 380 - głównie ekonimicznie wyposażeni, dispel scroll, napar +3inicjatywy itp, naturalnie dwuraki.
Core: łącznie ok 15 ironów by klepać.
special: 4ludojady snajperkowate z poisonem ogniem, pewnie koło 300, + 3 kociaki,
Rare: 2xironblasty + jakiś potworek (thundertusk?) lub 2 śmieciarki (akurat 2 śmieciarki i ironblastery po małej konwersji z rhinoksów będę miał).
Oprawca z koroną, + hellhart/ten inny przedmiocik dający bonus do castinga?, opal amulet ( one use 4+ward),
BSB - dwurak + destiny - pewnie ok 220 jak zwykle...
2*Firebelly za ok 380 - głównie ekonimicznie wyposażeni, dispel scroll, napar +3inicjatywy itp, naturalnie dwuraki.
Core: łącznie ok 15 ironów by klepać.
special: 4ludojady snajperkowate z poisonem ogniem, pewnie koło 300, + 3 kociaki,
Rare: 2xironblasty + jakiś potworek (thundertusk?) lub 2 śmieciarki (akurat 2 śmieciarki i ironblastery po małej konwersji z rhinoksów będę miał).
Opierając się na plotkach sugerował bym wymianę dwuraków, na Firebllowerach, na dwie bronie ręczne, aby mogły uderzyć przed ironami i zdjąć regentkę.
Mam niejasne przeczucia że na Euro Hellhhart będzie zjadał 2DD więc raczej nie ma co się przyzwyczajać do scrolla.
Mam niejasne przeczucia że na Euro Hellhhart będzie zjadał 2DD więc raczej nie ma co się przyzwyczajać do scrolla.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
pomysł ciekawy, sugerowałbym więcej gnoblarów, z racji gry defensywnej na pewno ci się przydadzą do blokowania na kilka tur
Ja lubię grać ofensywnie i samemu decydować, kto się gdzie bije więc przekminiam trochę się domyślając trochę słuchając plotek coś takiego:
Lord:
-(ogrzy lore)Oprawcę z wordem na 4+ i crown of comand ( po usłyszeniu jaki mamy lore atribut będzie go bardzo cieżko zabić)
Hero:
-BSB z sztandarem antymagicznym i wielką bronią
-Miotacz ognia jako freeruner z czyś do zabijania magów( może feedback scroll)
-mały rzeźnik z lore of best i scrollem dispelowania ( nawet jeśli będzie mieć tylko jeden czar sygnaturka jest genialna do gry ogrami )
Core:
-8 ironsów z jakiś bonusem do walki
-dużo traperów
Specjal:
-MenEaterzy z Determinacją i sniperem oraz banner of eternal flame
-pojedynczego kotka
-dżordża
-Mournfangi z bannerem +1 do ruchu
Rare:
-Thundertusk
Ewentualnie panowie rozważcie wsadzenie miotacza ognia na dywan, coby mógł polatać i chuchać gdzie nam się podoba
Ja lubię grać ofensywnie i samemu decydować, kto się gdzie bije więc przekminiam trochę się domyślając trochę słuchając plotek coś takiego:
Lord:
-(ogrzy lore)Oprawcę z wordem na 4+ i crown of comand ( po usłyszeniu jaki mamy lore atribut będzie go bardzo cieżko zabić)
Hero:
-BSB z sztandarem antymagicznym i wielką bronią
-Miotacz ognia jako freeruner z czyś do zabijania magów( może feedback scroll)
-mały rzeźnik z lore of best i scrollem dispelowania ( nawet jeśli będzie mieć tylko jeden czar sygnaturka jest genialna do gry ogrami )
Core:
-8 ironsów z jakiś bonusem do walki
-dużo traperów
Specjal:
-MenEaterzy z Determinacją i sniperem oraz banner of eternal flame
-pojedynczego kotka
-dżordża
-Mournfangi z bannerem +1 do ruchu
Rare:
-Thundertusk
Ewentualnie panowie rozważcie wsadzenie miotacza ognia na dywan, coby mógł polatać i chuchać gdzie nam się podoba
Ja swoje ogry będę składał:
Lord:
Oprawca: 4 level, hellhart
Hero:
BSB: zaklętą tarcza, korona.
Fireblower: feedbach, dwie bronie
Core
7 Ironów: FCG, sztandar dyscypliny
5 Ironów: FCG
Special:
2 Kawalerzystów: wersja puszka, muzyk
2x3 kotki
6 Ludojadów (snajper,scaut): pistolety, dragonhide banner
Rare:
2 Działa
Lord:
Oprawca: 4 level, hellhart
Hero:
BSB: zaklętą tarcza, korona.
Fireblower: feedbach, dwie bronie
Core
7 Ironów: FCG, sztandar dyscypliny
5 Ironów: FCG
Special:
2 Kawalerzystów: wersja puszka, muzyk
2x3 kotki
6 Ludojadów (snajper,scaut): pistolety, dragonhide banner
Rare:
2 Działa
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
to najwyżej go zamienie na +1 do liderki
Ten motyw z add dla firebelly owszem bardziej sensowny. Przydałby się taki właśnie typek w walce z plagusami jak grałem... łyknąłby potiona +3Inicjatywy, sieknął, potem kichnął, a potem ironsi...
Widzę, że chcecie uzywać banerku +1LD, ja rozważam +1M by biegać szybciej i jakoś by się przydało zabezpieczyć ogry wtedy przed ucieczką z paniki...
Z drugiej strony: korona i baner +1 LD dla ironsów to przy BSB 9 LD - ciężko to pogonić.tak to dobra rozkmninka.
Widzę, że chcecie uzywać banerku +1LD, ja rozważam +1M by biegać szybciej i jakoś by się przydało zabezpieczyć ogry wtedy przed ucieczką z paniki...
Z drugiej strony: korona i baner +1 LD dla ironsów to przy BSB 9 LD - ciężko to pogonić.tak to dobra rozkmninka.
Moja wizja to na tą chwile:
duzy mag z koroną, scrollem i wardem na 5
ogniobrzuch z hellheartem
bsb z wardem 4+
8 ironow z +1ld
6 bulli
garstka gnobów
3leady
3 menetery, snajpy ze scoutem/vangardem
2x2 koty
3 duze kotocosfangi
2x armaty
mamucio
prawdopodobne modyfkacje: zmiana bulli na ironow, zamiana 3 kawy na 2 + dopak meneterów
kurde, ale mi chuć na granie wróciła
duzy mag z koroną, scrollem i wardem na 5
ogniobrzuch z hellheartem
bsb z wardem 4+
8 ironow z +1ld
6 bulli
garstka gnobów
3leady
3 menetery, snajpy ze scoutem/vangardem
2x2 koty
3 duze kotocosfangi
2x armaty
mamucio
prawdopodobne modyfkacje: zmiana bulli na ironow, zamiana 3 kawy na 2 + dopak meneterów
kurde, ale mi chuć na granie wróciła
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
a rozważyłeś bogins 1+ do M na kawalerii ? 9 m to naprawdę szybkie zapierniczanie
Że niby dostaną swiftstride?BOGINS pisze:A po co? +1 cal owszem pewnie w 10/100 bitwach cos da.
+1 dla ironów/ludojadów da to samo, a dodatkowo szarżowanie jak kawaleria...
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
nie da zasady turlania 3 kośćmi na szarże/pogonie/overruny itp da tylko 1 cal lub 2 w marszu
Najbardziej podoba mi się koncepcja Kubencjusza - chyba dlatego że jest zbliżona do mojej
Chociaż bsb złożyłbym inaczej, a antymagiczny sztandar wsadził poprostu do największych ironów.
Bardzo fajny pomysł z Firebellym na dywanie, myślę że to może być dość ciekawe
Chociaż bsb złożyłbym inaczej, a antymagiczny sztandar wsadził poprostu do największych ironów.
Bardzo fajny pomysł z Firebellym na dywanie, myślę że to może być dość ciekawe
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Panowie po co wam +3 do inicjatywy ? nie wystarczy płonący impact ? pozatym irnsi mają ASL a 2x ASL biją w tym samym momencieTen motyw z add dla firebelly owszem bardziej sensowny. Przydałby się taki właśnie typek w walce z plagusami jak grałem... łyknąłby potiona +3Inicjatywy, sieknął, potem kichnął, a potem ironsi...
nie da rady kosztuje 60 punktów
A za uznanie dziękuję