Panowie, szybkie pytanko - czy stary, metalowy stegadon miał parę wariantów sklejenia, czy też był w konkretnej konfiguracji (na przykład z kapłanem czy też balistą/plujkami)? Prosiłbym o informację, bo siadam do klejenia plastikowego i nie wiem, z czym go skleić, żeby uniknąć ewentualnego dubla (gdybym kiedyś w przyszłości zdobył metalowego watażkę ).
Czy jeśli kawaleria szarżuje 3k6 i wybiera 2 wyższe wyniki, to ze sztandarem Huanchi Blessed Totem rzucam czterema i biorę 3 wyższe, czy rzucam 3 i biorę wszystkie?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- kilka Ci się przyda z oszczepami więc posklejaj połowę z plujkami i połowę z oszczepem.
- to zależy jak grasz, ja gram na klockach i ze spearami, jeśli grasz hordami to raczej hand weapon.
Nie mój dział, ale się wtrącę, bo Saurii IMO tylko z hand weaponami, bo ze spearami tracą parry, a to może troche dać.
Skinki i te i te jesli chcesz grać na euro.
Możesz skleić z handweaponami i używać jako włóczni, choć nie masz wysiwygu (jakkolwiek sie to pisało...)
Parry, czyli jeśli model posiada hand weapon i tarcze to przysługuje mu wardsave 6+ na ataki w walce wręcz.
Nie patrz na to ile teraz masz modeli, tylko ile masz zamiar mieć
Jak będziesz miał zamiar jeździć na mastery z wysiwygiem to się martw jakich potrzebujesz, więc tak jak już mówiłem, sklej tak, żeby pasowało do twojego stylu gry.
P.S. Temple Guardzi mogą używać tarcz+ hand weapon w walce czy kiedy dochodzi do CC zmieniają na Halabardę i trzeba jej użyć?
Kiedy dochodzi do CC zmieniają na Halabardę i trzeba jej użyć.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jest to moje subiektywne zdanie, ale jeśli są to twoje pierwsze skinki w kolekcji (masz ich 20- 30) to lepiej skleić z plujkami.W przypadku saurusów nie wiem, ja na początek preferował bym z bronią ręczną.
BtW Identyczne pytanie pojawiało się na tym forum już wielokrotnie, prześledź wątki może tam znajdziesz coś ciekawego.