A muszą ? Widze zadatki na dyktatoraMarek Golan pisze: nie wszyscy sa tego samego zdania. Ok?

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
nie z pamieci.... byl kiedys taki temat i pamietalem go :> o tu jestMarek Golan pisze:Zox: Nie.
Shino, ale ja mam rulebooka i opis jest dokladnie taki sam, nie zmyslaj z pamieci.
wiesz... nie ma czego przeglosowywac bo obawiam sie, ze sprawa jest oczywista...Dla mnie te opisy sa identyczne. Nudzi mnie juz ta cala dyskusja, argumenty z mojej strony zostaly przedstawione. Argumentow przeciw brak. Wrzuccie to na LS i przeglosujcie (z momi postami najlepiej), bo jak widac nie wszyscy sa tego samego zdania. Ok?
Z tamtego tematu wynikało inaczejShino pisze:mr dziala na boundy i obszarowki
na cascet dziala, na rog dziala itd. :>
IMO powinno byc tak: Mowisz ile kostek z puli biezesz do dispell'a. Pozniej sprawdzasz czy jest jakis MR w zasiegu czaru i dobierasz do wczesniej zadeklarowanej liczby kostek tyle ile daje MRChristos pisze:A kiedy działa? Przed czy po sprawdzeniu odległości?
a jeśli mam scrolla koleś powiedzmy rzucił 3,6,4 na czar zostały mi 3 kości i w sumie jeśli moge dispelować z 4 (+1 za MR) to sie chciał bym pokusić jeśli natomiast z 3 to pewnie mi nie wyjdzie i wole użyć scrolla. I jak takie coś rozwiązać ?Charki pisze:IMO powinno byc tak: Mowisz ile kostek z puli biezesz do dispell'a. Pozniej sprawdzasz czy jest jakis MR w zasiegu czaru i dobierasz do wczesniej zadeklarowanej liczby kostek tyle ile daje MRChristos pisze:A kiedy działa? Przed czy po sprawdzeniu odległości?
Aha, czyli jak jest zasięg do jednostki z MR to sobie rzucam, a jak nie ma i mam za mało kości to jednak używam scrolla?Marek Golan pisze:Mowisz, wlasnie to co napisales i mierzysz.
Jak jest 12" to z kosci dispellujesz, jak nie ma to uzywasz scrolla. Proste.