Zdziwiłem się trochę, ale nie bardzo mogę znaleźć w podręczniku wzmiankę o stole 72x48. Zechcesz wskazać stronę?Sevi pisze: W RP pisze o stole 72x48, a my graliśmy na 48x48, to chyba jednak jest różnica, i terenów powinno być mniej czyż nie?
Zgodzę się natomiast, że mniejszy stół potrzebuje mniej terenów, jeszcze raz jednak zwracam uwagę na kluczowe słowo "przynajmniej". Nie zauważyłem nigdzie w podręczniku, wzmianki, notki, komentarza, odnośnie zbyt dużej ilości terenów.
Osobiście bym wolał nakłanianie (a nawet zmuszanie) ludzi, którym się nie chce.PiotrB pisze: Co do oceny hobbystycznej to się nie zgadzam ...należy premiować ludzi którym się chcę.
Niemniej popieram sposób dążenia by na stole pojawiały się pomalowane armie.
Zawsze myślałem, że Master to turniej, na którym grają najlepsi gracze z różnych środowisk, a nie jedyne miejsce gdzie można zobaczyć pomalowane armie na pomalowanych stołach.Sevi pisze:Zrezygnowałbym z oceny hobbystycznej, lokal to nie master
Lokal natomiast to dla mnie nie miejsce gdzie można pograć podstawkami i pudełkami po chusteczkach tylko turniej skupiający graczy lokalnego środowiska.