Początki...
Re: Początki...
Byłby ktoś uprzejmy i wysłał mi pliki od mordki które będę mógł wkleić do daty bo ściągnięty plik mi nie działa.
Proszę o kontakt przezPW
Proszę o kontakt przezPW
1) jakie ilości wojowników w bandzie na początek są w miarę ok?
pytanie wzięło się z tego, że w próbnej rozpie Krasi mam 4 'chłopa'...
2) czy w miarę rozwoju kampanii można dokupować jednostki a nie tylko wyposażenie?
3) czy w miarę rozwoju kampanii można 'wymieniać' ekipę/wybierać kto idzie plądrować kobiety i gwałcić wioskę? tzn mam 5 już wyexpionych kolesi w bandzie, ale zamiast jednego chce wziąć słabeusza by się "poduczył"...
4) w pliku AB do Mordka są 4 'frakcje' Krasi, oprócz łowców skarbów są browarnicy, górnicy i inżynierowie... WTF? To jakieś dodatkowe możliwości czy nieoficjalne bandy?
z góry dzięki za odp
pytanie wzięło się z tego, że w próbnej rozpie Krasi mam 4 'chłopa'...
2) czy w miarę rozwoju kampanii można dokupować jednostki a nie tylko wyposażenie?
3) czy w miarę rozwoju kampanii można 'wymieniać' ekipę/wybierać kto idzie plądrować kobiety i gwałcić wioskę? tzn mam 5 już wyexpionych kolesi w bandzie, ale zamiast jednego chce wziąć słabeusza by się "poduczył"...
4) w pliku AB do Mordka są 4 'frakcje' Krasi, oprócz łowców skarbów są browarnicy, górnicy i inżynierowie... WTF? To jakieś dodatkowe możliwości czy nieoficjalne bandy?
z góry dzięki za odp
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Romendakil
- Mudżahedin
1. Jeśli chodzi o krasnoludy to myślę, że 4 osoby to za mało, wystarczy stracić 1 postać i jesteś zmuszony do testów rozbicia i nawet krasnoludzka 9tka LD w końcu zawiedzie, tak więc raczej 5 plus. Ja zwykle startuje z 7 osobami rezygnując całkowicie ze zbroi.
2. Jak najbardziej. Możesz wynajmować bohaterów, stronników najemników, jedynie przywódca bandy jest niezastąpiony.
3. Zwykle takiej opcji nie ma. Na wyprawę idzie cala banda.
4. Z tego co wiem oficjalni są tylko krasnoludzcy poszukiwacze skarbów, o reszcie nigdy nie słyszałem, pochodzą wiec pewnie z fanowskich settingów, albo są to bandy autorskie.
2. Jak najbardziej. Możesz wynajmować bohaterów, stronników najemników, jedynie przywódca bandy jest niezastąpiony.
3. Zwykle takiej opcji nie ma. Na wyprawę idzie cala banda.
4. Z tego co wiem oficjalni są tylko krasnoludzcy poszukiwacze skarbów, o reszcie nigdy nie słyszałem, pochodzą wiec pewnie z fanowskich settingów, albo są to bandy autorskie.
dzięki za odpRomendakil pisze:Ja zwykle startuje z 7 osobami rezygnując całkowicie ze zbroi.
pytanie dodatkowe, czy każdy pies do W Hunterów liczy się jako jedna 'osoba' ? czyli np mając 2 kolesi i 4 psy trzeba zabić 2 psy by zdawać zwiewanie?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Romendakil
- Mudżahedin
Jeśli się nie mylę formalnie liczy się ilość modeli wiec w limit wliczane są także psy i inne zwierzęta.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Cześć
Jestem nowy w Mordheim (grałem w wfb w 7ed) chciałbym zbierać Skavenów zacząłbym od Boxu Night Runners bo to jest pewne i teraz czy jako Bohatera mogę użyć figurke Deathmaster Snikch oraz czy uzbrojenie Ratogra ma znaczenie? i dla wtajemniczonych czy Ratogre z IoB jest jakiś tragicznie brzydki ? Gorszy od "pudełkowego" ? Czy coś poza tym będę potrzebował ?
Jestem nowy w Mordheim (grałem w wfb w 7ed) chciałbym zbierać Skavenów zacząłbym od Boxu Night Runners bo to jest pewne i teraz czy jako Bohatera mogę użyć figurke Deathmaster Snikch oraz czy uzbrojenie Ratogra ma znaczenie? i dla wtajemniczonych czy Ratogre z IoB jest jakiś tragicznie brzydki ? Gorszy od "pudełkowego" ? Czy coś poza tym będę potrzebował ?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: