Bretońska Galeria

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Re: Bretońska Galeria

Post autor: Andronicus »

Zgadzam się, paski są słabe. Sama koncepcja jest jak najbardziej ok - rybka wygląda z nimi fajnie, ale na figurce wyglądają zbyt grubo, od namalowane "na chama". Warto by je poprawić, a naprawdę nie będzie się do czego przyczepić :)

Awatar użytkownika
Kenpachi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kenpachi »

mam pytanie czy moglby ktos podpowiedziec jakie farbki sa potrzebne do pomalowania green knighta i moze przedstawic kilka gotowych figurek ??

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Znaleźć pomalowanego Green Knighta na necie to żadna filozofia. A co do wyboru farb - rzecz jasna wszelkie odcienie zieleni, do tego boltgun metal/chainmail, do kompletu wziąłbym też biel i ciemny brąz na konia (chyba, że ktoś chce konia też zrobić w zielonej, "duchowej" wersji).
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Kenpachi

a washe zielony czy czarny ??

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a ja uważam że do pomalowania green knighta potrzeba czerwonego, żółtego i niebieskiego+złoty:P

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kenpachi pisze:a washe zielony czy czarny ??
Kazdy z tych washy moze okazac się przydatny ;) Kwestia jaki efekt chcesz uzyskać. ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

ja malując green knighta wychodziłem od dark angeles green poprzez snot green do goblin green i białego- chciałem pomalować go tak jak gw, bo zrobili to naprawdę świetnie. Metaliki to jak wyżej, schemat jak w innych modelach. Konia malowałem na czarno. 3 razy przemalowywałem- za 1 razem wszystko fajnie mi się wydawało ( jak na tamten czas, tzn. gdzieś 2 lata temu, więc teraz pewnie mi by się nie podobało), przemalowałem jednak, bo wzorki, które też chciałem zrobić jak gw były za grube. Za drugim razem kompletnie mi nic nie wyszło. Teraz green knight jest u mnie prawie pomalowany, ale koń nie ruszony. Stoi tak z pół roku. Pewnie go przemaluję. To bardzo wymagający model, który, żeby go ładnie pomalować wymaga wiele poświęcenia czasu i dokładności. Nie wiem na jakim poziomie malowania jesteś, ale początkującym radziłbym, by bawili się realmami, ten zaś model zostawili na kiedy indziej.

Awatar użytkownika
Kenpachi

maluje juz dosc dlugo modele z 40tki
a czytajac wczesniejsze tematy dowiedzialem sie ze wychodzi nowy ab, zaczynam dopiero zbierac te armie i zastanawiam sie co do kupna green knighta czy ma to sens, czy nie wyjdzie nowy model??
co do farbek posiadam :
-snot green
-dark angels green
-goblin green
-chaos black
-boltgun metal
-skull white
-jakis zielony washe
-czrny washe
myslicie ze te kolory wystarczylyby ?? oczywiscie jakbym juz mial kupic ten model

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Kupuj ten model. jeżeli wyjdzie nowy to tylko z żywicy.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Kwaśny
Wałkarz

Post autor: Kwaśny »

Nawet już wyszedł z żywicy więc jeśli jest okazja to warto kupić metalowego (przynajmniej ja takie wolę).

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1160127a
Kupię:
- 4 edycyjnych bretonnian knights on foot
- bretonnian trebuchet
-wood elves treekins

Awatar użytkownika
Kenpachi

z zebranych opinii dowiedzialem sie ze jedyna wada fine castu jest to ze jest droższy niz metale za to plusy sa takie ze:
lzejszy, latwiej sie skleja, nie obija sie, nie moze sie wykszywic
ale wracajac do tematu wiem ze to nie miejsce na tego typu pytania wiec z góry przepraszam ale czy 75 zl za nowego nie sklejonego green knighta to duzo niestety nie mam porownania w cenach, bo w sklepach juz tylko zywiczne modele sa wiec prosze o pomoc z gory dziekuje wszystkim za pomoc

Awatar użytkownika
Stone

Post autor: Stone »

Chłopcy radarowcy:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miss mokrego podkoszulka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i skończona konwersja mojego Lorda na pegazie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Świetne, aż chce się malować. :) Efekt "mokrego podkoszulka" naprawdę udany. :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Post autor: Eledrin »

Ech chyba czas się wybrać po nowy pędzel, takie malowanie wpędza w kompleksy :D

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Dokładnie.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

a więc tak: rycerze piękni, bardzo ładnie operujesz bielą, fajnie to wychodzi, sztandar bardzo udany, no może to coś na 2 zdjęciu sztandaru ma takie dziwne długie nogi i wogóle jakieś to takie kosmate. Miss mokrego podkoszulka wyszła genialnie- jak to zrobiłes? masz jakiś tutek? swoją będę malował to też chyba coś takiego zrobię, ale w innym kolorze sukno. NIe podobają mi się te frędzle od laski do miecza niestety, no i koń, na jakim jeździ jest po prostu brzydki, lepszy jest ten bez bardingu. Konwersja lorda udana- sam lord bardzo ładnie pomalowany, ale wierzchowca mogłeś bardziej wyciągnąć, i skrzydła jakoś inaczej pomalować. Ogólnie genialnie =D>

Awatar użytkownika
Stone

Post autor: Stone »

Dzięki :) dobry pędzel to podstawa.
Kosmate coś a'la średniowieczne freski zrobiłem z premedytacją.
Co do profetki, to toturial znajdziesz na stronach z roznegliżowanymi paniami co pobudza nie tylko wyobraźnię, ale też krążenie. Chciałbym o sobie myślec, że jestem prekursorem tego pomysłu :) Idea jest taka, że z magii Heavens wyczarowała za dużo deszczu i ją zmoczyło - stąd te 'pioruny miedzy mieczem i laską'. Pozostawia dużo do życzenia, ale co tam... jedziemy dalej, jeszcze dużo konnicy przede mną...

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Ja bym przemalował te pioruny bo nie wyglądają na pioruny :/

Awatar użytkownika
Och Karol

Post autor: Och Karol »

Skąd wziąłeś tego konia w pozycji Ferrari? Czy to własna konwersja? :)
Pegaz super wyszedł, sam właśnie kombinuję jak to zrobić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Viewioorable pisze:Skąd wziąłeś tego konia w pozycji Ferrari? Czy to własna konwersja? :)
To koń spod Archaona, zresztą tak jak i jeździec w większości.
Choć trzeba przyznać że konwersja bardzo udana. Malowanie też schludne.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ