Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Rzeźnika na Oprawcę,
Firebelly albo drugi Rzeźnik
2 x Ironblaster
3-6 Maneaterów
Najlepiej zagraj parę bitew podstawkami/papierkami i sam zobacz co Ci się sprawdza.
Firebelly albo drugi Rzeźnik
2 x Ironblaster
3-6 Maneaterów
Najlepiej zagraj parę bitew podstawkami/papierkami i sam zobacz co Ci się sprawdza.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Mam prośbę, czy mógłby ktoś wrzucić kilka zdjęć gotowej śmieciarki, najlepiej ze zbliżeniem na samą cześć drewnianą. Sam sklejam swoją i ni pierona nie mam pojęcia co gdzie ma się znajdować. Z góry dziękuję
Tutaj to zdecydowanie od preferencji zależy, no i w sumie też od tego ile chcesz wydać. Maneaterzy są bardziej uniwersalni i zapewne w tej edycji będą podstawą każdej rozpiski, kawaleria ma 'pierdolnięcie' w walce i to w zasadzie tyle. No i żeby sensownie wystawić kawalerię to przydałyby się przynajmniej 3 modele, a jako, że GW sprzedaje je w boxach po 2 sztuki...
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Odnośnie mojego pytania "Jak zabić elitarne klocki wrogiej piechoty". Doszedłem do wniosku że cały problem tkwił w nieodpowiednim ustawieniu ogrów. Zamiast walczyć po trzy grubasy w szeregu, opłaca się ustawić je po cztery. W ten sposób zyskujemy dodatkowe 6-7 ataków (w zależności od stopnia wypchania klocka bohaterami) i bonusowego stompa/impacty a przeciwnik 4-8 ataków (w zależności od tego czy ustawił się w hordę i ile ataków ma jeden model). Wada taka że ciężej ściągnąć steadfasta, ale bonus do wygaru jest tego warty.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Zgadzam się - 4 z przodu - multum ataków. Steadfast juz rzadko będzie potrzebny. Jednak musimy pamietać, że na naprawdę uberklocki - np white lions jedyną opcją jest unikanie bezpośredniego starcia front na front i szukanie możliwości ataku z flanki lub z tyłu - wiem, wiem, łatwo powiedzieć wymanewruj elfy ogrami. Ale nowy book mocno uelastycznia naszą armie i pozwala na taką dywersyfikację sił, że jest to to osiagniącia.
Jeśli kiedykolwiek będę świadkiem jak pedoelfy zniszczą mojego uber deathstara to...
Ale z regeneracją powinno być ok .
Ale z regeneracją powinno być ok .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Dla mnie składanie maneaterów z bitsów to profanacja taka sama jak składanie Chosenów do WoChu. Takie piękne figurki... ech...
Dokładnie, a na koniec modele ogrów stykające się z wrogą piechotą, swarmem lub warbeastami wypłacają jeszcze stomp ze swoją siłą.
EDIT: Kolejna zagwozdka, jak sprawić by Firebelly dożył do zioniecia podczas walki z HE? Już poruszałem ten temat, ale dalej nie mam pomysłu na te zasrane White Liony. 12 ataków na +3 z przerzutem raniących na +3. Aż za dużo żeby pozbawic biednego ogra 4W . Macie jakieś pomysły poza wardem za 45 punktów?
EDIT: Kolejna zagwozdka, jak sprawić by Firebelly dożył do zioniecia podczas walki z HE? Już poruszałem ten temat, ale dalej nie mam pomysłu na te zasrane White Liony. 12 ataków na +3 z przerzutem raniących na +3. Aż za dużo żeby pozbawic biednego ogra 4W . Macie jakieś pomysły poza wardem za 45 punktów?
Za mało pewny IMO . CHYBA że Firebelly będzie w pierwszym szeregu na początku walki (i zionie) a w drugim starciu zrobi miejsce dla championa .