That was epic! Czyli czego dokonały nasze ogry :).
Moderator: Afro
Re: That was epic! Czyli czego dokonały nasze ogry :).
losuje się
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
rozkłada się równomiernie, nadmiar się wybiera, w wypadku pojedynczego strzału się wybiera
Chyba zacznę wystawiać kawalerię. Dzisiaj mecz z OnG wygrał mi ostatni ogr z trójki. Zignorowany przez przeciwnika, wbił się z trzydziestkę goblinów, wygrał, zagonił, wjechał w generała Orkasów który stał na tyłach armii i zatłukł dziadygę . Z paniki zwiało przeciwnikowi parę śmieci a Mournfang zdołał jeszcze wbić się w Lobbę. Szkoda że reszta armii się tak nie popisała, bo kloc Ironów stał z Dzikimi orkami całą grę w walce.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Ogry vs HE
1 tura magii...
Odpalam kostki... rzut i piękne 6 i 5 channeling i mamy 6! 12PD
Rzeźnik daje +1 to na Byki, teraz czas Firebellego i uwaga ładuję 4 z Fire a tu Ifka i kolo wybucha waląc w 4 ogry ot co się dzieje gdy Ogry dostana tyle powera
next akcja
3 maneaterów scoutów na tyłach łuczników ale mieli tam tiranoca i w 2 swej turze dostałem szarże w bok.. 1 man spada tiranoc dostaje 1 ranę
combat przegrany... break uciekam... i rzut.. 3 cale no to myślę cya boys ale żeby było śmiesznie to tiranoc goni 2 cale
3 tura magii 2x6 na power dice
4 tura magii
belly wali fireball na 3d6 na kościach chyba 6 wykulało się 24 dispel nie dał rady moja mina była jak minka małego dziecka które dostało właśnie wielgachnego loda włoskiego! ale rzucam ile pójdzie hitów i po kolei 1, 1, 2... lód spadł do piachu
1 tura magii...
Odpalam kostki... rzut i piękne 6 i 5 channeling i mamy 6! 12PD
Rzeźnik daje +1 to na Byki, teraz czas Firebellego i uwaga ładuję 4 z Fire a tu Ifka i kolo wybucha waląc w 4 ogry ot co się dzieje gdy Ogry dostana tyle powera
next akcja
3 maneaterów scoutów na tyłach łuczników ale mieli tam tiranoca i w 2 swej turze dostałem szarże w bok.. 1 man spada tiranoc dostaje 1 ranę
combat przegrany... break uciekam... i rzut.. 3 cale no to myślę cya boys ale żeby było śmiesznie to tiranoc goni 2 cale
3 tura magii 2x6 na power dice
4 tura magii
belly wali fireball na 3d6 na kościach chyba 6 wykulało się 24 dispel nie dał rady moja mina była jak minka małego dziecka które dostało właśnie wielgachnego loda włoskiego! ale rzucam ile pójdzie hitów i po kolei 1, 1, 2... lód spadł do piachu
Czyli jednym słowem osiągnęły "nic" :p
U mnie walka z DE - za pomoca pojedyńczych kotów przetrzymałem uberhorde executioniers z wardem z kociołka na +5 oraz szarza w bok scraplaunchą która preżyła combat mimo assassina ukrytego na tyle długo, żeby wszarżować z tyłu 3 mournfangami (które wyczyściły flankę) i poprawić z drugiej flanki szarżą ironblasterm - duzo nie zostało z tej hordy
lubię bic elfy
U mnie walka z DE - za pomoca pojedyńczych kotów przetrzymałem uberhorde executioniers z wardem z kociołka na +5 oraz szarza w bok scraplaunchą która preżyła combat mimo assassina ukrytego na tyle długo, żeby wszarżować z tyłu 3 mournfangami (które wyczyściły flankę) i poprawić z drugiej flanki szarżą ironblasterm - duzo nie zostało z tej hordy
lubię bic elfy
tak coś mnie bierze na zapamiętywanie akcji zawsze jak gram z HE a może po prostu zawsze wtedy jest ciekawiej?
gra 4 fun
Unnamed1000 Pts - Zasady takie: bierz co chcesz, poza magią, bez generałów i speciali, 1 hero
1 Hunter @ 200.0 Pts
Great Throwing Spear; Harpoon Launcher; Light Armour
Talisman of Preservation [45.0]
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
6 Ironguts @ 346.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
3 Leadbelchers @ 129.0 Pts
Light Armour
1 Giant @ 200.0 Pts
Total Army Cost: 986.0
I) TURA:
Hunter strzela z kuszy w Princa na Gryfie... trafia.. 3 Wo.. Epic enemy face
II) Tura: Gryf wbił się w Giga więc Hunt strzela w Orła i rzuty kolejno szły - trafienie 6 ranienie 3 rany 1
Giga wytrzymal 4 ataki gryfa i 5 princa (4Wo) po czym chciał jebnąć z 2d6 ale gryfik szybko się rusza więc nica a duża stompa tylko jedną ranę na princa wcisnęła
III) Tura Giga umiera przeszyty Foe bane ale pięknie spada wprost na princa i Gryfa grzebiąc ich pod swym tłustym cielskiem zarabiając 461pkt
Gorger zrobił co miał 2 ttury ostrzału 12 archerów wbiły mu 3 rany a jak dopadl to kilku zjadł i pogonił
w 5 bodajże ostatniej turze Hunter szarżuje 11 pozostałych z 20 SM zabija 1 impactem warduje chyba 3 rany ubija 3 dobija stompem i po 5 trupach i szarży goni niedobitki nabijając na swój brzuch resztę elfa
gra 4 fun
Unnamed1000 Pts - Zasady takie: bierz co chcesz, poza magią, bez generałów i speciali, 1 hero
1 Hunter @ 200.0 Pts
Great Throwing Spear; Harpoon Launcher; Light Armour
Talisman of Preservation [45.0]
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
6 Ironguts @ 346.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
3 Leadbelchers @ 129.0 Pts
Light Armour
1 Giant @ 200.0 Pts
Total Army Cost: 986.0
I) TURA:
Hunter strzela z kuszy w Princa na Gryfie... trafia.. 3 Wo.. Epic enemy face
II) Tura: Gryf wbił się w Giga więc Hunt strzela w Orła i rzuty kolejno szły - trafienie 6 ranienie 3 rany 1
Giga wytrzymal 4 ataki gryfa i 5 princa (4Wo) po czym chciał jebnąć z 2d6 ale gryfik szybko się rusza więc nica a duża stompa tylko jedną ranę na princa wcisnęła
III) Tura Giga umiera przeszyty Foe bane ale pięknie spada wprost na princa i Gryfa grzebiąc ich pod swym tłustym cielskiem zarabiając 461pkt
Gorger zrobił co miał 2 ttury ostrzału 12 archerów wbiły mu 3 rany a jak dopadl to kilku zjadł i pogonił
w 5 bodajże ostatniej turze Hunter szarżuje 11 pozostałych z 20 SM zabija 1 impactem warduje chyba 3 rany ubija 3 dobija stompem i po 5 trupach i szarży goni niedobitki nabijając na swój brzuch resztę elfa
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Dobrze że dopisek for fun, bo np. łowca nie może być generałem
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
W drugiej części BBcodu do cytowania nie dodajesz ="Nick" tylko piszesz samo [/quote]BOGINS pisze:[/quote="Proch"]