Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: BOGINS »

kubencjusz pisze:
Majestic pisze: Założenie proste: Palić, gwałcić i mordować... niekoniecznie w tej kolejności :wink:
To będzie turniej, także nie za bardzo jest jak wystawić świniaka, bo nie zrobię ordynarnego proksa z kartoniku/podstawki :roll:
Po pierwsze jesteś ordynarny :D #-o
Po drugie mocna rozpa.
Przetestowałbym Firebelly za miast buczera. Troche bardziej ofensywna magia... no i byś miał w armii drugi podmuch.
troszkę obawiam się o tyranta. Jakbyś wywalił opal+zamienił mieczyk na 2 ataki - miałbyś 35 punktów = stabilny 5+ward za 30 punktów. Do tego bym podmienił za dodatkowe 5punktów enchanted na hełma i dokupił ironfista. W save nic ci sie nie zmienia, masz nadal 3+, zyskujesz stabilny ward, ward na ogień, tracisz 1 atak... to nie tak źle?

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Ej, ja tego nie napisałem! :P
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Po pierwsze jesteś ordynarny :D #-o
Tak to bywa gdy gra się ogrami 8)

Miotacza ognia nie chcę, z racji bardzo prostej- nienawidzę proksować :wink:

Lord ma wciągać, a potem się rozglądać za czymś co mu odda więc mi tu koncepcji nie zmieniaj ! :twisted:

Edit: Coś ci się cytowanie pochrzaniło :P

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Post autor: Rydl »

Witam wracam do WFB po rocznej przewie nie wiem prawie nic o 8ed xD (grałem w 7) i stwierdziłem że czas wrócić a trafiło na armie która mi najbardziej się podoba i pasuje do mnie :P a oto co chciał bym wystawić na 1600p co o tym myślicie ? :

Firebelly - 207p
2lv
additional hand weapon
hellheart

Irongut's 4x - 172p

Irongut's 5x - 255p
muzyk , sztandar , look out , +1 ld

Maneaters 3x - 186p
2xpistol
pioson,sniper

Mournfang cavalry 4x - 350p
muzyk,szmata, DUZA
heavy armor + iron fist

Golger 1x - 90p

2x Ironblaster - 2x170p

1600p

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ciekawe, jednak boję się, że inni mogą cię za te 2 ironblastery i 4 mournfangi brzydko zwyzywać :P :roll: :wink:
I wrzucił bym na meneaterów banner of eternal flame :)

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

BsB by się przydał według mnie lepiej to niż żeby oddziały uciekały od panik (W 8 ed BSB może przerzucać wszystki rzuty psychologi w tym break )

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Myślałem o tym sztandarze tylko że punktów brak :( a niema co wywalić :(

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

może jednego mournfanga?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

moim zdaniem powinieneś wywalić ironblastera jak dla mnie jeden starczy na takie punkty.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Nicponiu niemiłosierny, chcesz koledze odradzić wystawienie najbardziej powergamerskiej jednostki :lol2:

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Jak odejmę 1 kawalerzystę to chyba będą mieli za słaby wygar :/ bo na 99% przed walką odstrzelą mi 1

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

A co oznacza "DUŻA" w oddziale mournfangów ?

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Ten sztadar ogrowy za 50p :P z przerzutami i zionięciem ;)

Majestic
Falubaz

Cóż, nawet dwa mournfangi to 2d3 impactów w szarży, 14 ataków i dwa stompy. A bez maszyn ciężko w jedną, max dwie tury ustrzelić więcej. Z innych zmian, proponowałbym scalić oddziały Irongutów. Szóstki to przy Ograch minimalna wielkość oddziału IMO (trzeba wykorzystać te support ataki). Poza tym, można śmiało grać, choć ja usiłowałbym wcisnąć więcej mięcha kosztem Maneaterów/kawy/dżordża.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja się dopiero co zorientowałem iż na masterze 2600 w Kozłowie nie będzie ograniczeń ETC - dla nas najgorsze było limit do 450 punktów w oddziale. Bonus taki, że można dopakować na maksa ironów :) 14....

Majestic
Falubaz

Takie pytanie, jak proponujecie rozmieścić magiczne przedmioty na bohaterach? Najwięcej problemów mam z wybraniem kto nosi crown of command. Slaughtermaster ma Sierp (mieliście rację, jest osom, nie doczytałem że działa na całą fazę, a nie najbliższy czar) i warda + Magiczne ataki. Butcher ma Hellheart, BSB Runemawa. Firebelly z mieczem dającym 10I zostaje akurat 35 punktów... Problem w tym że taki jegomość nie ma żadnej ochrony przed nie-magicznymi atakami i w walce w HE nie widzę zbyt różowo jego szans na przetrwanie choć jednej tury. Ew. Można by zrezygnować z bonusu do inicjatywy dla ogniomiota, ale to sprawia że jeszcze więcej armii prawdopodobnie go zje zanim temu uda się zionąć.

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

nie wydaje mi się abyś mógł zionąć z 10 I. Miecz ma napisane, że ataki z tej broni maja I10, a opis Breath attacku w CC ma napisane, że wyprowadza się 'at its own Ini'. Jakby było napisane, że broń daje I 10 to wtedy mógłbyś zionąć.
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Majestic
Falubaz

Ale zionięcie to atak.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ewentualnie jak bardzo chcesz się pod elfy podstawić, to mu dajesz swor of swift slaying i potion of speed :wink:
Powiem szczerze, trzeba z czegoś zrezygnować i sam nie wiem z czego, zbyt dużo zależy moim zdaniem, od pozostałej konstrukcji armii. Jeśli gram na wielu klockach, a nie deathstarem ironsów to nie daje runemowa, tylko właśnie bsb dostaje crown of comand :). Jeśli mam duży klocek, to przeważnie rezygnuje z hellharta.

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

@Majestic
"Attacks from the Gold Sigil Sword are made at Ini 10", jakby miało dotyczyć również innych ataków to by tego nie zaznaczyli.
Tak samo jak Biting Blade nie daje Ci -1 AS do zionięcia.
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

ODPOWIEDZ