Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: Moczul »

@ Bogins
Maneaters nie mają opcji na iron fist [-X
Poza tym podoba mi się!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

NOż cholera jasna.... rzeczywiście...a juz plan taki fajny miałem.
Eh nie zgodzę się że to strata punktów Pająk. Nikt nie ma jużlosa 360 więc każdy by musiał się obrucić aby wykonać szarżę - a wtedy tak naprawdę to taki bonus będzie że to ja zaatakuję :), a ze swift strider masz szansę wykulać k3 impaktów *3= średnio 6 +15ataków +3 stompy...
Kraśki owszem są problematyczne o ile mają ustawionego dobrze:
1. organa,
2. duży klocek + popchnięcie z kowadła.
Jeśli której opcji nie mają... a czasem siętak zdarza, że organ jest w centrum....

Ze skavenami taki problem że ich dużo jest :P i w ich deployment ciężko się wbić. A prawdziwym zagrożeniem to abomka jest. Ale na nią to szybki strzał z ludojadów+poprawka z ironblastera i jest po wszystkiemu ::)

Woody muszą się też obrócić. Łucznicy są najgorsi w tym wypadku...
Na empire to nie wiem co ich na flance zatrzyma... chyba czołg, a i on przy tylu uderzeniach nie może czuć się pewnie.
najważniejsze to efekt zaskoczenia :), oddział kosztuje jakoś 176 punktów, jest to drogo.... ale do przełknięcia.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

BOGINS pisze: Ze skavenami taki problem że ich dużo jest :P i w ich deployment ciężko się wbić. A prawdziwym zagrożeniem to abomka jest. Ale na nią to szybki strzał z ludojadów+poprawka z ironblastera i jest po wszystkiemu ::)
niestety na storm banerze nie bedzie tak latwo.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Oj tam oj tam, wszystkiego przewidzieć się nie da.

Mnie w sumie to troszkę smuci fakt, iż moja armia wygląda na strzelającą :) 8) :x :twisted: >?
Toż to się porobiło, ogry z machinami i snajperowcami porównywalnymi do empire, tyle że trudniejsze do uwalenia....

Coś w tym wszystkim jest nie tak...
Na pewno będę testował rozpiskę bardziej ofensywną - na 3 stonehornach :)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

pokaż mi dobrego gracza, który ustawi się tak, że scouci zrobią co chcą... jest to jakiś pomysł na grę, ale imho na słabszych graczy...

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Dowiedziałem się że nastego września mamy mały turniej na 1,2k. Rozpa zrobiona na szybko:

1: Slaughtermaster 300p.
- Crown of command, Charmed shield, relic sword LUB ward +4, Warrior Bane LUB Hellheart

2: Bruiser BSB 184-194 p.
- Runemaw LUB Crown of Command + Biting blade + Charmed/enchanted shield

3: 14xIronguts FCG + Banner of Swiftness + Look out Gnoblar - 652 p.

4: Sabretusk - 21 p.

5: Sabretusk - 21 p.

6: Sabretusk - 21 p.

Kuźwa, kocham tego booka :lol2:
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Pająk - odpowiem ci po Silesianie.
Z drugiej strony zwróć uwagę. Teraz kminisz jak tu uwalic maga lorda/magików. Już niedługo pewnie każdy mag lord będzie miał dragonbane gem :)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Majestic
Dałbym tak
Oprawca: crown of comand, word 4+, Ironcourse icon ( to się przydaje- jak uratuje raz jednego ogra to już się zwraca ośmiokrotnie :D)
BSB z Rune maw
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2011, o 15:47 przez kubencjusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Majestic
Falubaz

Całkiem ok, z tym że obawiam się Purple sun. Z drugiej strony, nie wykulam 3+ na Hellhearcie i nie złapię żadnego maga... Ech. Na starym booku wszystko było łatwiejsze ;). Ale chyba zastosuję twój build, ostatnio zdałem 3 wardy z Ironcurse Icon i było ok ;). Mam nadzieję że nikt nie weźmie tej szkoły. No i z banner of Swiftness ma tylko jedną-dwie tury na rzucenie tego ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Nie panikuj, to jest 1 czar, z jednego lore :) a jak chce pitke, to niech naparza, ale po suberpremierach :D

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

kubencjusz, ten sztandar to RunemAw, nie runemOw. Musiałem cię poprawić, bo za każdym razem mnie to drażni :p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

dzięki za korektę, bo przez ten angielski dialektu batlowego niektóre piswonie mi się chrzanią :)

Majestic
Falubaz

Taa, brak konieczności posiadania kozła ofiarnego dla runemawa to zdecydowana zaleta ;). Te pitki, pioruny i kule ognia lecące w niebo ;).

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

BOGINS pisze:Pająk - odpowiem ci po Silesianie.
Z drugiej strony zwróć uwagę. Teraz kminisz jak tu uwalic maga lorda/magików. Już niedługo pewnie każdy mag lord będzie miał dragonbane gem :)
To może po prostu dać Eternala BSBkowi i latać między oddziałami zależnie od potrzeb?
Bo o ile pamiętam big namów BSB nie blokuje...
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

imion nie blokuje, tylko magiczne przedmioty.

drpotato
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: drpotato »

Widzę, że na oprawcę wszyscy prawie dodaja jakis magic armour - ale to przeciez wizard, który nie może wg zasad brac magic armour, a w booku ogrów nigdzie nie pisze, że może.
Nawet jeśłi maja do wyboru ironfosta to ironfist nie jest normalnym armorem więc nie upoważnia nas do brania magic armorów - chyba że jest jakaś errata lub faq już.

Majestic
Falubaz

Co znaczy "normalnym" armorem?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

już to omawialiśmy, jest armorem (to tarcza) i może.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

"jednogłośnie gracze ogrów uzgodnili, że ich magowie mogą brać zbroje"
:roll: :twisted: :wink:

Majestic
Falubaz

Skoro nikt nie raczy się do tego ustosunkować, to pancerni magowie będą biegać po stołach ;).

ODPOWIEDZ