Dla tych ponad 95% głosującychTandor92 pisze:Zależy dla kogo.
Wybory parlamentarne 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory parlamentarne 2011
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No proszę, a mi się wydaje arogancka i słaba technicznie.Rilam pisze:http://www.youtube.com/watch?v=CB3pgot8 ... ture=share
Wiele już było wyborczych piosenek, ale ta jest chyba najlepsza ze wszystkich .
Przykłady partii, które w ciągu ostatniego mniej więcej dziesięciolecia podniosły swoje poparcie z poziomu 0 lub podprogowego do poziomu sejmu:
Samoobrona
LPR
PiS
PO
Dlaczego Korwinowi się nie udało? Może to jego radośnie manifestowana arogancja i nabzdyczenie? Zacietrzewienie? Nieumiejętność pójścia na kompromis z rzeczywistością? Dogmatyzm? Postrzeganie świata jako "prostego niczym konstrukcja cepa"? Reklamowanie sukcesów modelu chińskiego? Totalna ignorancja, jeśli chodzi o politykę?
Nie. Ani chybi spisek mediów i głupota ludzka. Dlatego nawet podpisów we wszystkich okręgach nie załatwiono...
Ale wiadomo od dawna ,że Korwin tworzy utopię. On żyje Stanami Zjednoczonymi XIX wieku, i tak by widział Polskę. Nie dostrzega ,że od tego czasu minęło ponad 100 lat, były 2 wojny światowe, kryzysy, etc.
Ale Korwin to nie cała Nowa Prawica, jest jeszcze taki Michalkiewicz czy inni. Kłopot w tym ,ze nikt o nich nie słyszał, bo są to po prostu ciepłe kluchy, i oni sami nie są w stanie nic ogarnąć.
Natomiast widzę sprawę podobnie jak Tandor92, ludzie nie wiedzę nic o tych mniejszych partiach bo nikt ich nie pokazuje. Przecież mamy nie tylko Palikota czy Nową Prawicę, ale także Polską Partię Pracy Sierpień 80 czy Prawicę Marka Jurka.
Wybór jest, kłopot w tym że nikt o nim nie informuje. Tworzy się taki miraż ,że mamy wybór 4-5 partii co to są w sejmie, a właściwie to nawet tylko 2 - PiS i PO. Jak by to miała być ostateczna walka dobra ze złem.
Ale Korwin to nie cała Nowa Prawica, jest jeszcze taki Michalkiewicz czy inni. Kłopot w tym ,ze nikt o nich nie słyszał, bo są to po prostu ciepłe kluchy, i oni sami nie są w stanie nic ogarnąć.
Natomiast widzę sprawę podobnie jak Tandor92, ludzie nie wiedzę nic o tych mniejszych partiach bo nikt ich nie pokazuje. Przecież mamy nie tylko Palikota czy Nową Prawicę, ale także Polską Partię Pracy Sierpień 80 czy Prawicę Marka Jurka.
Wybór jest, kłopot w tym że nikt o nim nie informuje. Tworzy się taki miraż ,że mamy wybór 4-5 partii co to są w sejmie, a właściwie to nawet tylko 2 - PiS i PO. Jak by to miała być ostateczna walka dobra ze złem.
W tej chwili są one najbardziej prawdopodobne. Ale jak nie zdobędą większości bezwzględnej, to tych najważniejszych znów nie zrobią.Rilam pisze:Raczej chce wierzyć .Artein pisze:Wierzysz w te reformy?Klafuti pisze: Poza tym, na początku drugiej kadencji jest najlepszy moment, żeby wprowadzać te wszystkie rewolucyjne reformy.
I oprócz tego zbudowała najwięcej autostrad ze wszystkich, nie wspominając o innych inwestycjach. To normalne, że trzeba wydać pieniądze, ważne, żeby zrobić to na tyle mądrze, by te inwestycje zaczęły generować jakiś dochód.The WariaX pisze:Ale to dobra ekipa
Tak, ekipa, która tak zadłużyła nasz kraj, że głowa boli... dzieci, twoich prawnuków będą to jeszcze spłacać.
PPP czy Sierpień 80' to totalna partia związkowa typu "Nam się należy". Dojdą do władzy to skończymy jak Grecy - wszyscy związkowcy po 14-15 pensji, emerytura dla każdego po 40-ce itd.Ingen175 pisze: Natomiast widzę sprawę podobnie jak Tandor92, ludzie nie wiedzę nic o tych mniejszych partiach bo nikt ich nie pokazuje. Przecież mamy nie tylko Palikota czy Nową Prawicę, ale także Polską Partię Pracy Sierpień 80 czy Prawicę Marka Jurka.
Marek Jurek już miał szansę i nawet był marszałkiem sejmu. Ludzie mu już podziękowali bo nie chce niczego, czego nie chciałby PiS.
Co do Michalkiewicza - ja tego pana znam i wolałbym go nie oglądać w parlamencie - brak mu kultury, intelektu i dobrego smaku. Burakom mówimy stanowcze NIE!
Kultury ? Intelektu ? Chyba znamy dwóch różnych Michalkiewiczów, albo zwyczajnie kolega kłamie.
Przykład : http://www.youtube.com/watch?v=uLcwC3IxuJo
Przykład : http://www.youtube.com/watch?v=uLcwC3IxuJo
"INFO: Czy Nowa Prawica będzie ósmym ogólnopolskim komitetem wyborczym. Partii p. Janusza Korwin-Mikkego udało się formalnie zarejestrować w 21. okręgu. Decyzję podejmie Państwowa Komisja Wyborcza.
Jak informuje internetowe wydanie tygodnika "Najwyższy Czas!", Nowa Prawica zebrała podpisy w ponad połowie kraju i, zgodnie z ordynacją, powinna mieć prawo do rejestracji w całym kraju. Ponieważ jednak podczas sześciodniowych prac komisji minęły rozmaite terminy związane z rejestracją, teraz rozpocznie się walka o ich przywrócenie.
- Mamy zamiar wykorzystać wszystkie możliwe drogi prawne by uzyskać rejestrację w całym kraju - powiedział prezes ugrupowania."
No zobaczymy, może jednak będą wszędzie. Chciałbym by w sejmie znalazło się poza starą gwardią (choć psl mam nadzieję tym razem nie uzbiera tych 5%) Partia Palikota i NP. W kwestiach gospodarczych może by się dogadali i jakieś liberalne skrzydło by się wreszcie w sejmie pojawiło.
Jak informuje internetowe wydanie tygodnika "Najwyższy Czas!", Nowa Prawica zebrała podpisy w ponad połowie kraju i, zgodnie z ordynacją, powinna mieć prawo do rejestracji w całym kraju. Ponieważ jednak podczas sześciodniowych prac komisji minęły rozmaite terminy związane z rejestracją, teraz rozpocznie się walka o ich przywrócenie.
- Mamy zamiar wykorzystać wszystkie możliwe drogi prawne by uzyskać rejestrację w całym kraju - powiedział prezes ugrupowania."
No zobaczymy, może jednak będą wszędzie. Chciałbym by w sejmie znalazło się poza starą gwardią (choć psl mam nadzieję tym razem nie uzbiera tych 5%) Partia Palikota i NP. W kwestiach gospodarczych może by się dogadali i jakieś liberalne skrzydło by się wreszcie w sejmie pojawiło.
Już ich odrzucili : http://nczas.home.pl/wiadomosci/pkw-odr ... k.facebook
NP będzie się kłócić, ale tak naprawdę problemy ze zbieraniem głosów tylko pokazały realną siłę tego ugrupowania. Szans na wejście do sejmu nie mają, więc lepiej żeby "przekazali" swoje głosy komuś. A mamy bandę 4 + PJN + Ruch Poparcia Palikota + Polska Partia Pracy.
Ja uważam ,ze najbliższy im jest Palikot. Bo pomimo ,że chce reprezentować lewicę to sam ocenia siebie jako liberała gospodarczego, i tak też zaprezentował się w debacie.
NP będzie się kłócić, ale tak naprawdę problemy ze zbieraniem głosów tylko pokazały realną siłę tego ugrupowania. Szans na wejście do sejmu nie mają, więc lepiej żeby "przekazali" swoje głosy komuś. A mamy bandę 4 + PJN + Ruch Poparcia Palikota + Polska Partia Pracy.
Ja uważam ,ze najbliższy im jest Palikot. Bo pomimo ,że chce reprezentować lewicę to sam ocenia siebie jako liberała gospodarczego, i tak też zaprezentował się w debacie.
Michalkiewicz? To przypadkiem nie ten tropiciel zamaskowanych zydow? Rzeczywiscie swietny autorytet
Co do Korwina to pomimo podjarki w necie realnego poparcia widac nie ma. Zreszta po jego debacie z Palikotem facet utrwalil we mnie silniej wrazenie ze jest dosc oderwany od rzeczywistosci.
Co do Korwina to pomimo podjarki w necie realnego poparcia widac nie ma. Zreszta po jego debacie z Palikotem facet utrwalil we mnie silniej wrazenie ze jest dosc oderwany od rzeczywistosci.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Kłopot z zebraniem podpisów mógł tez wynikać z problemów organizacyjnych. Jednak tak czy inaczej NP zawaliła. Jednak trudno się dziwić. Nie wytworzyli jeszcze struktur, a JKM myśli że na swojej radykalnej ideologi gdziekolwiek zajdzie. Tu trzeba przygotować i przygotowanie się na kompromisy w kilku kwestiach. Jednak mimo wszystko jakąś tam sympatią go darzę, bo przydałby się w sejmie ktoś taki. Jednak nadzieje marne. Nadzieję mam, że Palikot wejdzie mimo powalonych poglądów społecznych pomysły takie jak reformy zusu, krusu, likwidaja biurokracji, podatki czy likwidacja senatu są godne uwagi.
partia ktora ma "mega poparcie" w necie i zerowe poparcie w czasie wyborow to wlasnie polityczny plankton. masz wtedy 2 rozwiazania: albo "popierajacy" to pozerzy albo popierajacy nie chodza na wybory.Tandor92 pisze:Politycznym planktonem są bo nie głosują na nich ludzie, gdyż są politycznym planktonem.
Blednę koło.
Przypomniał mi się tekst
Co ty tu robisz? - spytał Pijaka, którego zastał siedzącego w milczeniu przed baterią butelek pełnych i bateria butelek pustych. - Piję - odpowiedział ponuro Pijak. - Dlaczego pijesz? - spytał Mały Książę. - Aby zapomnieć - odpowiedział Pijak. - O czym zapomnieć? - zaniepokoił się Mały Książę, który już zaczął mu współczuć. - Aby zapomnieć, że się wstydzę - stwierdził Pijak, schylając głowę. - Czego się wstydzisz? - dopytywał się Mały Książę, chcąc mu pomóc. - Wstydzę się, że piję - zakończył Pijak rozmowę i pogrążył się w milczeniu.
Liberalny rząd PO zwiększył podatki, i znowu zamierza zrobić podwyżkę.
nie wierze w bajki. jak mi ktos mowii "zlikwiduje senat" to pytam sie w jaki sposob. jezeli "zlikwiduje zus" to pytam w jaki sposob, kto to sfinansuje i z czystej ciekawosci kto i jak bedzie wyplacal obecne swiadczenia.Rilam pisze:Kłopot z zebraniem podpisów mógł tez wynikać z problemów organizacyjnych. Jednak tak czy inaczej NP zawaliła. Jednak trudno się dziwić. Nie wytworzyli jeszcze struktur, a JKM myśli że na swojej radykalnej ideologi gdziekolwiek zajdzie. Tu trzeba przygotować i przygotowanie się na kompromisy w kilku kwestiach. Jednak mimo wszystko jakąś tam sympatią go darzę, bo przydałby się w sejmie ktoś taki. Jednak nadzieje marne. Nadzieję mam, że Palikot wejdzie mimo powalonych poglądów społecznych pomysły takie jak reformy zusu, krusu, likwidaja biurokracji, podatki czy likwidacja senatu są godne uwagi.
i nie ,nie zgadzam sie ze w sejmie przydalby sie JKM. to po prostu krzykacz i pieniacz...niekoniecznie musi byc w sejmie.
Od biurokracji się odwalcie, wiążę duże nadzieje z byciem administracyjną wszą wysysającą fundusze uczciwych obywateli .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Super, czyli poza XIX-wiecznym marzycielem jest tam jeszcze żydożerca. Wydaje mi się, że ich problemem jest to, że ci, którzy o nich słyszeli, pukają się w czoło.Ingen175 pisze:Ale Korwin to nie cała Nowa Prawica, jest jeszcze taki Michalkiewicz czy inni. Kłopot w tym ,ze nikt o nich nie słyszał, bo są to po prostu ciepłe kluchy, i oni sami nie są w stanie nic ogarnąć.
A ja widzę sprawy tak - media pokazują to, co jest interesujące dla widzów. Widzowie interesują się rządem i znaczącą opozycją (oraz wojenką między nimi). Widzowie nie interesują się licznymi kanapami głoszącymi nieudolnie szeroki wybór poglądów, od wprowadzenia socjalizmu (sierpień) po intronizację Jezusa Króla i budowę teokracji antyaborcyjnej (Jurek).Natomiast widzę sprawę podobnie jak Tandor92, ludzie nie wiedzę nic o tych mniejszych partiach bo nikt ich nie pokazuje. Przecież mamy nie tylko Palikota czy Nową Prawicę, ale także Polską Partię Pracy Sierpień 80 czy Prawicę Marka Jurka.
Bo de facto to te partie mają potencjał, by wygrać wybory i montować koalicję rządzącą. Gdyby te wszystkie kanapy wymyśliły coś sensownego w ciągu ostatnich paru lat, to byłaby o nich mowa. A tak myślą, że opublikują zajebisty filmik wyśmiewający "bandę czworga" i już wszyscy polecą na nich jak na zbawców narodu.Wybór jest, kłopot w tym że nikt o nim nie informuje. Tworzy się taki miraż ,że mamy wybór 4-5 partii co to są w sejmie, a właściwie to nawet tylko 2 - PiS i PO. Jak by to miała być ostateczna walka dobra ze złem.
Np. tutaj możecie zobaczyć, jak niedorozwoje z PJN zerżnęli filmik z fallouta, dość nieudolnie wklejając weń statyczne obrazki propagandowe typu "Napierniczak: zasiłki dla gejów". Powinni być szczęśliwi, że się o nich w mediach nie mówi, bo gdyby to dzieło zobaczyła Bethesda, to pewnie mieliby gruby proces:
http://www.pjnmovie.pl/
Ponadto przepraszam, ale czy to jest poważne? Takie dzieło mogę sam zmontować w kwadrans, nie ma tam żadnych postulatów ani sensownych propozycji tej partii, a jedynie średniej jakości krytykanctwo. Owszem, uważam, że małe partie powinny krytykować wojnę PO-PiS, natomiast tylko we wstępie do swoich propozycji. Naprawdę wystarczałaby animacja przedstawiająca licznik długu narodowego na którym siedzą tusk i kaczyński i okładają się naprzemiennie młotami. Następne 30 sekund spotu można wykorzystać, by podać trzy konkretne rozwiązania, żeby za 10 lat Polska nie była Grecją. Choćby.
Ale to już za trudne i nie daj Bóg - kontrowersyjne, w związku z tym PJN nie oferuje nic poza swoim własnym marudzeniem na temat "Bandy Czworga".
Widzowie interesują się tym co im puszczają.A ja widzę sprawy tak - media pokazują to, co jest interesujące dla widzów. Widzowie interesują się rządem i znaczącą opozycją (oraz wojenką między nimi). Widzowie nie interesują się licznymi kanapami głoszącymi nieudolnie szeroki wybór poglądów, od wprowadzenia socjalizmu (sierpień) po intronizację Jezusa Króla i budowę teokracji antyaborcyjnej (Jurek).
Nawet jeśli, telewizja publiczna powinna pokazać każdą opozycję, nie robić odgórnych podziałów na równych i równiejszych.Bo de facto to te partie mają potencjał, by wygrać wybory i montować koalicję rządzącą. Gdyby te wszystkie kanapy wymyśliły coś sensownego w ciągu ostatnich paru lat, to byłaby o nich mowa. A tak myślą, że opublikują zajebisty filmik wyśmiewający "bandę czworga" i już wszyscy polecą na nich jak na zbawców narodu.
Jak można mieć duże poparcie jak połowa ludzi nawet o nich nie słyszała? Przecież cała wiedza większości ludzi na temat polityki jest zaczerpnięta z mediów.
http://www.youtube.com/watch?v=BrEGm9CSJWw
Demokracja...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No nie jest to prawda, w mediach też obowiązuje wolny rynek. Mnie dużo bardziej zainteresowałby wywiad z Kaczyńskim lub Tuskiem w tv niż wywiad z działaczem jakiejś kanapy.Tandor92 pisze:Widzowie interesują się tym co im puszczają.
Do tego służą po trochu bloki wyborcze, choć ogólnie zgadzam się, że wszyscy zarejestrowani kandydaci/komitety powinny mieć równe szanse w TVP i że obecnie tak nie jest.Tandor92 pisze:Nawet jeśli, telewizja publiczna powinna pokazać każdą opozycję, nie robić odgórnych podziałów na równych i równiejszych.
Ale ja generalnie uważam, że TVP powinna zostać rozwiązana albo sprywatyzowana.
Kurde a u mnie w domu jak w nie ma nic interesujacego to sie zmieania kanal albo wylacza telewizor widac jakis dziwny jestemTandor92 pisze:Widzowie interesują się tym co im puszczają.
Sorry ale o Korwinie niemal kazdy slyszal, w koncu facet startowal w niemal wszystkich wyborach. Imo to Korwin swoim "taktownym" wypowiedziom i trollingowi zawdziecza opinie ludzi o sobie i tyle.Tandor92 pisze:Nawet jeśli, telewizja publiczna powinna pokazać każdą opozycję, nie robić odgórnych podziałów na równych i równiejszych.
Jak można mieć duże poparcie jak połowa ludzi nawet o nich nie słyszała? Przecież cała wiedza większości ludzi na temat polityki jest zaczerpnięta z mediów.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Widziałem w TVNie o jego startowaniu w wyborach na prezydenta warszawy. Wyszło z tego mniej więcej "w demokracji każdy może startować, nawet świr, przynajmniej będzie kolorowo".
Nawet mam linka http://www.youtube.com/watch?v=N3WwGNEjvzM
To nie jest czasem celowe kreowanie opinii? Wydaje mi się, że TV powinna ocenę zostawić widzowi.
Nawet mam linka http://www.youtube.com/watch?v=N3WwGNEjvzM
To nie jest czasem celowe kreowanie opinii? Wydaje mi się, że TV powinna ocenę zostawić widzowi.
Dla tych ponad 95% głosujących
i to jest większość z nich.Faktycznie, filmik z Suwałk przeraża nieco ...
Jak ktoś uważa program PO PISu czy czegokolwiek to niech na nich głosuje, ale krew mnie zalewa jak widzę ludzi, co ich nie popiera a i tak głosuje bo reszta to plankton. Przecież przez takich ludzi są oni planktonem.
Głos stracony to głos oddany niezgodnie z przekonaniami.