Dla tych ponad 95% głosującychTandor92 pisze:Zależy dla kogo.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Dla tych ponad 95% głosującychTandor92 pisze:Zależy dla kogo.
No proszę, a mi się wydaje arogancka i słaba technicznie.Rilam pisze:http://www.youtube.com/watch?v=CB3pgot8 ... ture=share
Wiele już było wyborczych piosenek, ale ta jest chyba najlepsza ze wszystkich.
W tej chwili są one najbardziej prawdopodobne. Ale jak nie zdobędą większości bezwzględnej, to tych najważniejszych znów nie zrobią.Rilam pisze:Raczej chce wierzyćArtein pisze:Wierzysz w te reformy?Klafuti pisze: Poza tym, na początku drugiej kadencji jest najlepszy moment, żeby wprowadzać te wszystkie rewolucyjne reformy.
.
I oprócz tego zbudowała najwięcej autostrad ze wszystkich, nie wspominając o innych inwestycjach. To normalne, że trzeba wydać pieniądze, ważne, żeby zrobić to na tyle mądrze, by te inwestycje zaczęły generować jakiś dochód.The WariaX pisze:Ale to dobra ekipa![]()
![]()
![]()
Tak, ekipa, która tak zadłużyła nasz kraj, że głowa boli... dzieci, twoich prawnuków będą to jeszcze spłacać.
PPP czy Sierpień 80' to totalna partia związkowa typu "Nam się należy". Dojdą do władzy to skończymy jak Grecy - wszyscy związkowcy po 14-15 pensji, emerytura dla każdego po 40-ce itd.Ingen175 pisze: Natomiast widzę sprawę podobnie jak Tandor92, ludzie nie wiedzę nic o tych mniejszych partiach bo nikt ich nie pokazuje. Przecież mamy nie tylko Palikota czy Nową Prawicę, ale także Polską Partię Pracy Sierpień 80 czy Prawicę Marka Jurka.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
partia ktora ma "mega poparcie" w necie i zerowe poparcie w czasie wyborow to wlasnie polityczny plankton. masz wtedy 2 rozwiazania: albo "popierajacy" to pozerzy albo popierajacy nie chodza na wybory.Tandor92 pisze:Politycznym planktonem są bo nie głosują na nich ludzie, gdyż są politycznym planktonem.
Blednę koło.
Przypomniał mi się tekst
Co ty tu robisz? - spytał Pijaka, którego zastał siedzącego w milczeniu przed baterią butelek pełnych i bateria butelek pustych. - Piję - odpowiedział ponuro Pijak. - Dlaczego pijesz? - spytał Mały Książę. - Aby zapomnieć - odpowiedział Pijak. - O czym zapomnieć? - zaniepokoił się Mały Książę, który już zaczął mu współczuć. - Aby zapomnieć, że się wstydzę - stwierdził Pijak, schylając głowę. - Czego się wstydzisz? - dopytywał się Mały Książę, chcąc mu pomóc. - Wstydzę się, że piję - zakończył Pijak rozmowę i pogrążył się w milczeniu.
Liberalny rząd PO zwiększył podatki, i znowu zamierza zrobić podwyżkę.
nie wierze w bajki. jak mi ktos mowii "zlikwiduje senat" to pytam sie w jaki sposob. jezeli "zlikwiduje zus" to pytam w jaki sposob, kto to sfinansuje i z czystej ciekawosci kto i jak bedzie wyplacal obecne swiadczenia.Rilam pisze:Kłopot z zebraniem podpisów mógł tez wynikać z problemów organizacyjnych. Jednak tak czy inaczej NP zawaliła. Jednak trudno się dziwić. Nie wytworzyli jeszcze struktur, a JKM myśli że na swojej radykalnej ideologi gdziekolwiek zajdzie. Tu trzeba przygotować i przygotowanie się na kompromisy w kilku kwestiach. Jednak mimo wszystko jakąś tam sympatią go darzę, bo przydałby się w sejmie ktoś taki. Jednak nadzieje marne. Nadzieję mam, że Palikot wejdzie mimo powalonych poglądów społecznych pomysły takie jak reformy zusu, krusu, likwidaja biurokracji, podatki czy likwidacja senatu są godne uwagi.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Super, czyli poza XIX-wiecznym marzycielem jest tam jeszcze żydożerca. Wydaje mi się, że ich problemem jest to, że ci, którzy o nich słyszeli, pukają się w czoło.Ingen175 pisze:Ale Korwin to nie cała Nowa Prawica, jest jeszcze taki Michalkiewicz czy inni. Kłopot w tym ,ze nikt o nich nie słyszał, bo są to po prostu ciepłe kluchy, i oni sami nie są w stanie nic ogarnąć.
A ja widzę sprawy tak - media pokazują to, co jest interesujące dla widzów. Widzowie interesują się rządem i znaczącą opozycją (oraz wojenką między nimi). Widzowie nie interesują się licznymi kanapami głoszącymi nieudolnie szeroki wybór poglądów, od wprowadzenia socjalizmu (sierpień) po intronizację Jezusa Króla i budowę teokracji antyaborcyjnej (Jurek).Natomiast widzę sprawę podobnie jak Tandor92, ludzie nie wiedzę nic o tych mniejszych partiach bo nikt ich nie pokazuje. Przecież mamy nie tylko Palikota czy Nową Prawicę, ale także Polską Partię Pracy Sierpień 80 czy Prawicę Marka Jurka.
Bo de facto to te partie mają potencjał, by wygrać wybory i montować koalicję rządzącą. Gdyby te wszystkie kanapy wymyśliły coś sensownego w ciągu ostatnich paru lat, to byłaby o nich mowa. A tak myślą, że opublikują zajebisty filmik wyśmiewający "bandę czworga" i już wszyscy polecą na nich jak na zbawców narodu.Wybór jest, kłopot w tym że nikt o nim nie informuje. Tworzy się taki miraż ,że mamy wybór 4-5 partii co to są w sejmie, a właściwie to nawet tylko 2 - PiS i PO. Jak by to miała być ostateczna walka dobra ze złem.
Widzowie interesują się tym co im puszczają.A ja widzę sprawy tak - media pokazują to, co jest interesujące dla widzów. Widzowie interesują się rządem i znaczącą opozycją (oraz wojenką między nimi). Widzowie nie interesują się licznymi kanapami głoszącymi nieudolnie szeroki wybór poglądów, od wprowadzenia socjalizmu (sierpień) po intronizację Jezusa Króla i budowę teokracji antyaborcyjnej (Jurek).
Nawet jeśli, telewizja publiczna powinna pokazać każdą opozycję, nie robić odgórnych podziałów na równych i równiejszych.Bo de facto to te partie mają potencjał, by wygrać wybory i montować koalicję rządzącą. Gdyby te wszystkie kanapy wymyśliły coś sensownego w ciągu ostatnich paru lat, to byłaby o nich mowa. A tak myślą, że opublikują zajebisty filmik wyśmiewający "bandę czworga" i już wszyscy polecą na nich jak na zbawców narodu.
No nie jest to prawda, w mediach też obowiązuje wolny rynek. Mnie dużo bardziej zainteresowałby wywiad z Kaczyńskim lub Tuskiem w tv niż wywiad z działaczem jakiejś kanapy.Tandor92 pisze:Widzowie interesują się tym co im puszczają.
Do tego służą po trochu bloki wyborcze, choć ogólnie zgadzam się, że wszyscy zarejestrowani kandydaci/komitety powinny mieć równe szanse w TVP i że obecnie tak nie jest.Tandor92 pisze:Nawet jeśli, telewizja publiczna powinna pokazać każdą opozycję, nie robić odgórnych podziałów na równych i równiejszych.
Kurde a u mnie w domu jak w nie ma nic interesujacego to sie zmieania kanal albo wylacza telewizor widac jakis dziwny jestemTandor92 pisze:Widzowie interesują się tym co im puszczają.
Sorry ale o Korwinie niemal kazdy slyszal, w koncu facet startowal w niemal wszystkich wyborach. Imo to Korwin swoim "taktownym" wypowiedziom i trollingowi zawdziecza opinie ludzi o sobie i tyle.Tandor92 pisze:Nawet jeśli, telewizja publiczna powinna pokazać każdą opozycję, nie robić odgórnych podziałów na równych i równiejszych.
Jak można mieć duże poparcie jak połowa ludzi nawet o nich nie słyszała? Przecież cała wiedza większości ludzi na temat polityki jest zaczerpnięta z mediów.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Dla tych ponad 95% głosujących
i to jest większość z nich.Faktycznie, filmik z Suwałk przeraża nieco ...